ИНТЕРВЮТА
Йордана Димитрова на корицата на бр.1 на Лайфстайл списание Великолепната Жена!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Йордана Димитрова

ВИЗИТКА:
Йордана Димитрова е олицетворение на сбъднатата мечта на съвременната Жена - красива, успяла, реализирана и в личен и в бизнес план. През 2012 г. получава короната за най-красива омъжена жена „Мисис България“, през 2015 г. е обявена за „Бизнес Дама на годината“ в категория Недвижими имоти, през 2017 г. е отличена като „БГ Модна Икона“ от Академията за Мода, през 2020 г. взима наградaтa „Бизнес Дама - Стил и Етикет“ от Business Lady Awards. През 2023 г. е обявена за Личност-ВДЪХНОВИТЕЛ и все по-често името и се свързва с – успех, красота, стил, класа, елегантност!

Йордана и съпругът и вярват в институцията брак и ден след ден градят съвместния си живот с желание, постоянство и уважение един към друг. Благословени са с момче Себастиян на 12 години и момиченце Каролина на 7 годинки. Животът им е бляскав, динамичен и вълнуващ. Определяни са като една от най-елегантните и хармонични двойки – пример за семейни ценности и успешно партньорство.

Финансист по образование и с втора диплома по Маркетинг и Корпоративен мениджмънт към Open University of London, Йордана Димитрова от 20 години се развива в сферата на Недвижимите имоти и Инвестиционните проекти. Работила е в едни от най-големите български и чуждестранни холдинги. През последните години заедно със съпруга си управляват семейната строително-инвестиционна компания АРКАДА Строй Инвест, насочена към изграждане на бутикови жилищни сгради.

През 2020 г. създава Академия Великолепната Жена, където Йордана Димитрова намира своето призвание в сферата на красотата, елегантността и личния бранд. Специализира „Стил и Етикет“ в Austrian Higher school of Etiquette и „Емоционална интелигентност“ към Foundation for Developing Emotional Intelligence. Чрез личен пример, Йордана вдъхновява Дамите, дава им уверенност и сила как да бъдат най-добрата версия на себе си!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жените е в тяхната идентичност. Съвременната жена е амбициозна и води интересен живот – тя е и бизнес дама, и майка, и съпруга, и приятелка, и мечтателка, и дама, и социално отговорна... И понякога препускайки през графика и преминавайки от една роля в друга – губим връзката с нашата изначална женска природа. Истинската красота на жената е в енергията, която завихря около себе си, и в това да прави света по-красив, по-истински и по-добър.

Да си Жена е благословия!

И Да – вярвам, че поддържания външен вид е проява на уважение към самите нас, както и, че всяка Жена може да е красива, стига да поиска! Дами, „Великолепните Жени“ не са само късметлийките, чийто външен вид е безупречен и перфектен. Много по-важна е способността на жената да насочва вниманието на околните към достойнствата във външния си вид и в същото време умело да прикрива несъвършенствата. На Мастър Класа Тайната таблица за красота на Великолепната Жена– давам подробна информация как да показваме нашите несъмнени предимства във външния си вид, по възможно най-ефектния начин!

Личният ни стил до голяма степен показва как се самоопределяме и как бихме искали да изглеждаме в очите на другите. През годините развивах модния си вкус и се учих да усещам стила си. Харесва ми да съм женствена, нежна, аристократична. Модните ми предпочитания са ориентирани към изчистените линии, наситените цветове и елегантните кройки, които следват извивките на фигурата. Затова и бих дефинирала личния си стил като – класическа Елегантност. Оказа се, че да бъдеш елегантна - на първо място, това означава добре да познаваме себе си, а това изисква известни размисли и изследвания над личността ни! Следователно една красива, но не много умна жена, никога не може да стане елегантна! Тя ще носи дрехи, които са завладяли въображението й, по последна мода, но без дори да се старае да ги адаптира към своите гардероб, финансови възможности, тип на фигурата и начин на живот.

Относно гардероба си имам едно любимо правило – всяка дреха, която слагам – да се чувствам Великолепно в нея! С годините се научих да ценя истински важните неща в живота и да се наслаждавам на всеки миг „тук и сега“! Не деля живота си на специални и по-малко специални моменти – за мен това не е още един ден, а е един ден по-малко!

Много харесвам синьото и зеленото, но най-любим ми е червеният цвят и все по-често присъства в гардероба ми ! Винаги съм с червен маникюр, а понякога и с червено червило! Вярвам, че хората, които избират червеното като цвят на дрехите са динамични, енергични, смели и самоуверени. Не случайно, когато видим жена облечена в червено, моментално си създаваме представа за уверена и амбициозна дама. Когато избирам червен тоалет, усещането ми е за повече сила, жизненост и страст в живота ми! Доза екстравагантност си позволявам при обувките, а в избора на аксесоари акцент при мен са обиците и шапките.

Но стилът не е само в дрехата и в спазването на дрескода, а в цялостното излъчване – поддържана коса, маникюр и подходящ грим. Всеки месец в графика си имам и час за козметик .Не съм против, но лично аз до този момент нямам естетически корекции по лицето. Привърженик съм на неинвазивните тeрaпии. Отделям много средства и внимание при избора на бялата си козметика, което смятам, че е особено важно в дългосрочен план.

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, така е – ние сме вечните студенти в университета на живота! През последната година осъзнаването ми е на тема – проблеми. Да, всички имаме проблеми, всички сме засегнати в някаква степен от ситуацията около нас, всички сме уязвими, но основната разлика е в начина, по който избираме да реагираме на новата реалност. Дали прекарваме дните си - полагайки усилия да си създаваме радостни емоции и стараейки се да намираме нещо положително, красиво и добро във всяка една житейска ситуация, или концентрираме вниманието си над притеснения, оплаквания и ужасяващи новини и статистики. Има голяма разлика между това да съществуваш, и това да живееш!

Аз избирам да живея – колкото, толкова!

Любимата ми книга е “Успявай интелигентно” на д-р Робърт Холдън. Това е една забележителна книга, която преди години ме накара да погледна от друг ъгъл на моя живот. Съвременния живот е на бързи обороти, непрестанно движение, вечно заети, и така се унасяме, че забравяме да присъстваме в настоящето. Стараейки се да успея с всичко и навсякъде – аз някъде по пътя изгубих себе си, случваха ми се толкова прекрасни неща, а аз нямах време да им се насладя. И ето, че един ден изгубих блясъка в очите си – вместо да съм щастлива от поредната сбъдната мечта, аз се чувствах неудовлетворена и изморена. И осъзнах, че предпочитам да живея качествено, а не количествено! Навлязох в детайли да изследвам защо се оказах в тази ситуация и как да постигна професионална удовлетвореност и семейна отдаденост без да имам усещане за компромиси и жертви. Към днешна дата мога да кажа „Да, аз живея в Баланс!“. Даже създадох 8 степенна авторска програма Баланс в живота – мисията възможна!. Знаете ли, че човек, които има много приоритети, всъщност няма приоритети?

Забелязала съм, че често ние хората си мислим и говорим едно, а на практика правим съвсем друго. Например: Казваме, че най-важни са ни децата, а не прекарваме време с тях. Казваме, че ни е много важно здравето, а пием, пушим и не спортуваме. Да, не е лесно да балансираме между кариера и семейство, ако не си даваме реална представа за приоритетите си. Прочела съм много книги на тази тема и не веднъж съм предизвиквала себе си посещавайки тренинги и семинари.

Любимо ми е следното упражнение:
Подредете по степен на важност от 1 до 5 във вашия живот следните неща – аз, работа, деца, съпруг, приятели. След това цяла седмица записвайте по часове на кое колко време сте отделили. Така ще добиете реална представа кои са истинските Ви приоритети. А след това отново ги подредете по важност, анализирайки как всъщност искате да бъдат и почнете да действате! От личен опит споделям, че това е процес, отнема време и усилия. Но резултата е баланс и удовлетворение!

За мен Бизнес по женски означава - една Бизнес Дама да не забравя, че е преди всичко Жена. Въпреки че жените са много по-малко от мъжете,които управляват компании, проучвания показват, че точно жените се справят по-добре от мъжете и може би са и по-добри лидери. Бизнес дамите се открояват със социална ангажираност, отговорност и с изключителната способност да балансират професионалния и личния живот. Стихията на жените е в умението да контактуват с различни хора, да ръководят с финес и да постигат успехи с прецизност и лоялност.

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Нужни са ни само няколко секунди при запознанството си с някого за първи път и вече сме си изградили първоначална представа за него. Това първо впечатление се изгражда на подсъзнателно ниво и често е много силно и трайно. За отрицателно време човекът срещу теб също ще си сформира мнение на база на твоя външен вид, език на тялото, маниери, излъчване и отношение.

Коко Шанел казва:
„Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление!“

Думата "етикет" е с френски произход и буквално означава маниер на поведение. Преди да познавам в детайли етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – си мислех, че съм наясно с много неща. Оказа се, че не е съвсем така – поради липса на традиции по тези теми в България – се е получил един микс от правила, които сами сме научили от пътувания в чужбина, бизнес партньори, книги, филми... И ако се допитаме до интернет по даден въпрос – с изненада установяваме, че получаваме разностранни и даже противоречиви отговори на един и същ въпрос.

Много хора все още смятат, че Етикета е ограничение. Навлизайки в детайли по темите с Етикета, протокола и добрите обноски – установих, че зад всяко правило стои някоя от следните причини – традиции, удобство, логика и учтивост.

Етикета всъщност е СВОБОДА!

Дава отговорите на всички въпроси, които някога сте си задавали относно това къде, кога, какво е уместно да носите, правите, казвате. И вместо да се притеснявате - ще имате предимство при срещи, преговори и всякакви непредвидени ситуации! Въпреки, че към днешна дата не сте сред гостите на Виенския Бал, на официална вечеря в Посолството или на масата на Капитана на кораба - не знаете къде ще Ви отведе утре живота и какви възможности ще Ви предостави. Щом аз вече бях на тези места, значи и Вие можете да се окажете там!

По добре да знаете и да не Ви потрябва, отколкото да не знаете и да Ви потрябва!

Например хората често се притесняват, че не познават Етикета на маса, но всъщност е намало къде да го научим! България няма традиции в обучението по етикет и протокол, докато в САЩ и Китай това е многомилионна индустрия. Накои казват какво значение има как се храним, как държим чашите, какво си говорим? Но нека не забравяме, че нашите деца ни гледат какво ние правим! На Мастър Класа Етикет на масата – златни правила по време на хранене!вдъхновявaм Дамите да използват у дома всичко, което научат и заедно да възродим съвременния Етикет в България! Дами, наше е призванието да предаваме съвременния Етикет на децата си и да внасяме уют, красота и елегантност в семействата си!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комунакцията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Страхът от говорене пред публика – е един от най-често срещаните страхове на хората. Преди години това беше и мой страх – съпътстван от типичните симптоми – треперене, забравяне на мисълта, притеснение, изпотяване... Докато един ден не осъзнах, че говоренето пред публика не е въпрос на желание, а е от съществена важност за нашето професионалното израстване и ефективна комуникация с хората около нас. И вместо да избягвам, аз започнах да приветствам всяка една възможност да се изявявам и да говоря пред хора – и ето, че количественото натрупване доведе до качествени изменения – започна да ми харесва!

Понякога не си даваме сметка, че всъщност всеки разговор, който водим започва със светски разговор! Реалността е, че навсякъде и непрекъснато водим светски разговори - коктейли, делови обяди и вечери, фирмено събитие, преди започване на бизнес среща, в театър, на светско събитие, на бал, на конференция, в бизнес клуб, на рожден ден, на парти, на дискотека, на всякакъв тип събирания, откривания, чествания... И въпреки богатия ни опит - да завържеш непринуден разговор с непознат човек може да е голямо предизвикателство, особено ако е популярен човек, с висок статус, политик, шоумен... Виждали ли сте как на дадено събитие – има хора, които с лекота общуват от човек на човек, и други, които се позиционират в някой ъгъл/или разговарят само с хора, които познават! Преди години и аз чаках някой да дойде да ме заговори, а сега се радвам на възможността да се запознавам с нови хора, вдъхновявам се от разговорите си с тях, наслаждавам се на компанията им.

Причината да водим разговори с лекота, най-често е в знанията! На Мастър Класа Small Talks - как да сме виртуози в светските разговори?- попълваме подробна таблица с всички похвати, правила и теми табу при воденето на Светски разговор, за да не ни се налага никога повече да се чудим кога, какво и как е уместно да кажем!

Защото да, ние можем да спазим дрескода, да сме подходящо фризирани, гримирани, да стоим изправени и да се движим с елегантна походка – и цялото това отлично впечатление да рухне – щом си отворим устата. Начина по който говорим – интонация, маниер, избор на теми, начин на изразяване – веднага ни разкрива пред събеседника ни!

Култура на словото за мен е правилното изговаряне на думите, използването на най-подходящите спрямо разговора, проявяването на емпатия при конструиране на речта. Жаргона, уличния език, модерните фрази – нямат място в комуникацията на професионалиста. Светският и Бизнес разговор предполагат по-висок стил на на комуникация, немарливият език е недопустим.

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечaтление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Поглеждайки съвременната жена – малко са Дамите, които умеят да ходят красиво на токчета, с изправена осанка и без да си гледат краката. Единици са! През 18-19 век е имало Школи за благородници, където Дамите са се учили на Естетика на движенията – може би сте виждали тези черно-бели снимки, на които Дамите са с книги на главата!

Реалността в момента е, че живеем на бързи обороти - бит, работа, кариера, семейство – и резултата е, че много жени забравят за елегантността и женствеността. И вместо да се научат, избират да се откажат от токчетата или продължават да крачат с тях все едно са със спортни обувки. Дами, идеята е да се чувстваме хармонично във всяка ситуация! Сега е времето на социалните мрежи и Личния Бранд – важно е да знаем как да се презентираме красиво и да се чувстваме уверени във всеки един момент. Когато се срещаме с непознат – походката и осанката за част от нашата Визитна картичка!Изправената стойка и грациозната походка веднага увеличават самочувствието, защото увереността се предава на подсъзнанието!

Мастър класът Естетика на движенията – изящна походка и величествена осанка!, е един от най-търсените в нашата Академия. Давам техники и упражнения за придобиване осанка на кралица, упражняваме се да придаваме елегантност на всяко наше движение, без повече болка, учим се на правилна стойка в изправено и седнало положение.

Знаете ли, че походката често издава характера на човека? По това дали правим ситни или големи крачки, бавно или бързо се движим, имаме танцуваща или пружинираща походка, без да движим ръцете или активно ръкомахайки... - психолозите дефинират профила ни. Казват, че детективите дори в тъмното веднага разпознават, дали това е човекът когото следят – според начина , по който се движи в пространството. Някои хора вървят наперени като петли, енергични, усмихнати, сякаш светът е в краката им, а други пристъпват едва-едва, сякаш носят бремето на целия свят.

Правилната стойка е преди всичко здраве!

Съвременният обездвижен начин на живот наистина е голямo изпитание за човешкия гръбнак. Прекарването на много време пред компютъра води до гръбначни изкривявания, болки във врата, кръста, ошипявания и др. Забелязали ли сте, че прегърбената стойка разваля дори и най-стройната фигура? Вместо да изправим гърба и да отворим гръдния кош – все по често прекарваме часове наведени надолу към телефона. Световната статистика показва, че прекарваме между 1 и 3 часа на ден - наведени над безценния си телефон, без да осъзнаваме какво причиняваме на своето тяло. Когато пишем съобщение или пък просто се взираме в екрана на телефона, за да прочетем нещо, ние обикновено навеждаме главата си. Силата на това навеждане е равностойна на това да поставиш 30 килограма върху тила си. Елегантната осанка и походка правят всяка Жена по-привлекателна, уверена и изящна !

Форма поддържам със здравословно хранене, йога и семейни разходки! Със съпруга ми танцуваме танго, а зимата караме ски! Никога не съм спазвала диети и много обичам шоколад. Хапвам си редовно, от всичко, но по-малко! Почитател съм на гурме храната и хубавото вино, споделени в приятна компания. Вярвам, че проблемите със здравето и теглото са отражение на емоционални проблеми, затова често храня душата си с вкусни преживявания и вдъхновяващи книги, приятелства, осъзнавания!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да поставя себе си на първо място в живота си – е едно от най-ценните ми осъзнавания. И Дами не говоря за посещаването на фризьор, маникюр... - те са в графа задължителни. Говоря за Време за Безвремие – време, в което ще се заредите и вдъхновите. За мен това е йогата, обяд с приятелки, книга, Спа център, сериал, масаж, разходка, танци, пътувания.

Дами още днес сменете фокуса си от „Ако остане време за мен, ще направя... “ на „Първо ще планирам в графика си време за мен и около това ще подредя всичко останало...“ Защото истината е, че ако чакате да Ви остане време, най-вероятно пак няма да Ви остане. Бъдете с ясното съзнание, че можете да давате енергия, само ако има какво да давате – а това е ресурс, който има нужда да бъде зареждан всекидневно.

В графика ми винаги има Време и за мен!

Аз съм човек, който много обича да планира, да мечтае и да сбъдва желанията си! Преди 11 години със съпруга ми имахме разкошна зимна сватба, цяла нощ валя сняг и на сутринта се озовахме в снежна приказка! А за меден месец избрахме романтичните топли Малдиви! Останахме очаровани от красотата на Малдивските острови! Видяхме великолепна сватбена церемония на плажа и си пожелахме един ден да се върнем на същото място, с бъдещите си деца, и да си направим лятна сватба на плажа. И ето, че го направихме, 11 години по-късно! Беше уникално преживяване, със съпруга ми отново си казахме „Да“, в компанията на развълнуваните ни деца! Имахме си сватбен агент и сватбено бъги, денят започна с ритуални масажи за двойки в Спа центъра, спазихме Малдивския ритуал Булката да бъде носена в люлка до мястото на церемонията, сватбеният ритуал на плажа беше вълшебен, а фотосесията на залез слънце – магична, последвана от романтична вечеря на плажа “Lobsters & Champagne“ и танци под звездите!

Неделята в графика ми е запазена за семейството! Обичам семейните традиции и с годините виждам каква ценност е това за цялото семейство! Всяка неделя е нашият семеен ден и сме всички заедно – ходим на разходка, кино, пътуваме или играем семейни игри! Имаме си любим семеен ритуал – в 20.00 часа цялото семейство сядаме на масата! Споделяме как е минал денят ни, а масата ни винаги е подредена като за празник! Защото всеки ден заедно е подарък, който си заслужава да празнуваме!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Живеем във време, където все по актуална е темата за Личния Имидж и Бранд. Отговорът на въпроса „Кои сме ние?“ - не е само професионалната ни автобиография, а е съвкупност от това как изглеждаме, как комуникираме, как се държим, какви са нашите ценности и дори какво публикуваме в социалните мрежи. Точно това провокира в мен създаването на Академия Великолепната Жена.

Защото вярвате или не - всеки има Личен Имидж и Бранд! Дами, знаете ли какво означава името ви за останалите! Може би знаете или се досещате, но все пак аз ви предизвиквам да си направите проверка, възможно е да се окажете изненадани. Попитайте ваши близки, приятели как биха ви представили на някой непознат и така ще разберете с какво най-често свързват и асоциират името ви.

Аз съм – вдъхновяваща, уверена, елегантна!

Всеки личен бранд, както и фирмения има нужда да бъде управляван! Дами, колко от вас съзнателно управляват личния си бранд? Все по-често говорим за Имидж, Репутация, Бранд - не само като характеристика на голяма компания, а като личен образ на дадена личност. И ето, че популярността на социалните мрежи дава възможност на преден план да се изяви ЛИЧНОСТТА като комбинация от работа, умения, личен живот, ценностна система и персонална комуникация под формата на постове, снимки, споделяния...
Дами, давате ли си сметка, че всеки един ваш пост, снимка, споделяне на информация... е част от вашия ИМИДЖ?

Много пъти сме чували правилото 7-38-55 за Ефективната комуникация. И така, 3-те основни елемента на комуникацията са:
  • 55% език на тялото- жестове, маниери, поза, осанка, израз на лицето, външен вид
  • 38% е тон на Гласа - какъв е гласът ни - висок-тих, бърз-бавен
  • 7% е смисълът на думите - какво точно казваме
т.е 93% от комуникацията е Невербална! И въпреки това ние много често се фокусираме само над тези 7% и какво точно искаме да кажем, и пренебрегваме Вокалната и Невербалната комуникация.

Най-приятното следствие от създаването, развиването и утвърждаването на Личен Имидж и Бранд, е че дава възможност за около 30 % по-висока заплата, цена на предоставяната услуга. Всички ползваме счетоводители, зъболекари, фризьори.... и за тези, които имат силно изграден Личен Имидж и Бранд сме готови да платим повече, нали?

Успешният Делови вид е този, който правилно представя Вас и Вашия бизнес. Има голямо значение дали работата Ви е във финансова институция и предполага да сте делови, или сте в модната индустрия и се предполага да сте по последен писък на модата. Казват, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Успешно подбраното бизнес облекло е инструмент, който вдъхва доверие в бизнеса ни и ни показва като сериозни и отговорни професионалисти. Отдавна е разбито клишето за скучния делови вид. За мен съвременната бизнес дама е многообразна, уверена и интересна. Тя знае, че нашето облекло е нашето лого!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?

Определено съм Светска личност – обичам да общувам с хората, да се запознавам с нови личности, да ходя на партитата, да каня гости, да се събираме с приятелки по женски – харесва ми да имам много приятели!

Нашият социален кръг до голяма степен определя кои сме ние и какво е нашето мислене. „Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си?“ - вярвам в това! Затова и смятам, че е нормално – когато ние се променяме, това да доведе и до промяна на хората около нас. Затова и предупреждавам Дамите, които преминават нашата емблематична 3 месечната програма Код ВЕЛИКОЛЕПНА, че обикновено следват 3 етапа с хората около тях:

  • етап 1 – изненадващо е, но често най-близките приятели и роднини, може да се окаже че не ги подкрепят по пътя на тяхната трансформация, карат ги да се усъмнят, шегуват се с тях, провокират ги... Това е най-трудния етап, в който вярата им трябва да е достатъчно силна, за да нямерят вдъхновение да продължат, вместо да се откажат.
  • етап 2 – хората, които не ги подкрепят сами се отдалечават от тях, а след това ги обвиняват, че причината е в тях самите – станали са важни, претенциозни, специални... Истината е, че всъщност се е променила вибрацията на общуване между тях! Всяко разширяване на знанията и уменията води до нови хоризонти и отваря нови възможности – променят се интересите, темите на разговор, появяват се нови осъзнавания, а не всеки е готов да се променя.
  • етап 3 – част от старото обкръжение се завръща с възхищение към Вашата по-добра нова версия на Вас самите! Друга част постепенно съвсем отпада, но Вашите нови знания, умения и осъзнавания – вече са привлекли нови хора в живота Ви, които Ви вдъхновяват и подкрепят!

Аз бях на 22 години, когато срещнах моя първи Ментор! Това са едни от най-ценните и специални моменти в моя живот! Да има с кого да се посъветваш, да чуеш друга гледна точка пречупена през мъдростта на опита и годините, да споделиш мечтите си и твоят ментор да ти даде крила под формата на подкрепа, контакти и знания – е наистина безценно! И ето, че през годините аз също трупах мъдрост, опит, знания, контакти... И сега с удоволствие ги споделям с Вас в Академия "Великолепната Жена"

Очакваме Ви в нашата елегантна общност!

Йордана Димитрова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Великолепната Жена
ИНТЕРВЮ