СПОДЕЛЕНО
Вержиния Иванова подкрепи кампанията на БНТ “Даряваш кръв, даряваш живот“

Вержиния Иванова подкрепи кампанията на БНТ “Даряваш кръв, даряваш живот“

Вержиния Иванова, носителка на титлата Мисис Бургас 2018, подкрепи кампанията на Българската национална телевизия „Даряваш кръв – даряваш живот“, като дари доброволно и безвъзмездно кръв.

Кампанията на БНТ се провежда седем седмици в седем областни града в страната. В Бургас акцията бе на 11-ти април преди обяд в изнесения пункт, който бе разположен в Заседателната зала на Община Бургас. Вержиния Иванова подкрепи кампанията и дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология към бургаската УМБАЛ.
Кръвта няма заместител. Тя спасява човешки живот!
Вержиния Иванова, Мисис Бургас 2018
Вержиния Иванова
Визитка:

Вержиния Иванова е магистър по икономика със специалност „Финанси“. От 2007 година е финансов директор на първата частна многопрофилна болница за активно лечение в Бургас Лайф хоспитал, а от 2022 година е собственик и мениджър на семеен хотел Аура в Равда.

През април 2023 година на международна дамска бизнес конференция е отличена с престижната награда от Business Lady International Awards в панела ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ за "Развитие в сферата на здравните заведения".

Носителка е на няколко титли за красота, Мис Шумен 1998, Мисис Бургас 2018, Мисис България - Business Woman 2018, Лице на "Grand Hotel Spa Primoretz", "CASHER" и "Tonino Lamborghini".

Вержиния е омъжена за д-р Спасимир Иванов, с когото имат две прекрасни деца – Росимира на 17 години и Спасимир на 8 години.
Защо една красива жена и носителка на титлата „Мисис Бургас“ решава да се включва в кампанията на БНТ и каква е мотивацията Ви да го правите вече толкова години?
Защото е важно и трябва такива акции да се подкрепят. Дарявам кръв безвъзмездно от 2018 година. Когато дойдох за първи път тук, да даря безвъзмездно кръв, бях учудена че това се случва изключително рядко. Приех доброволното даряване на кръв за своя мисия. С нея е свързана и една моя лична история. През 2017 година при тежък инцидент пострада учителката по класически балет на моята дъщеря. Дъщеря ми тогава беше на 10 години и когато научи, какво се е случило с преподавателката ѝ, тя се облече и ми заяви, че отива в Кръвния център, за да дари кръв. Това много ме развълнува. Тогава ѝ обясних, че желанието ѝ не може да се реализира, заради нейната възрастта, тя беше дете. Малко по-късно, когато през 2018 година спечелих конкурса и станах носител на титлата „Мисис Бургас“ обявих, че това ще бъде една от кампаниите, за които ще работя.

Слава Богу, учителката по класически балет се възстанови, но от този момент нататък моята дъщеря няколко пъти се отправя към центъра. Тя вече е на 17 години.

От години продължавам да дарявам безвъзмездно кръв, защото личният пример е много важен. Смятам, че няма значение, какво говорим на децата си, те виждат какво правим и това е важно – да им дадем добър пример с действията си!

Много неща се казват на хората в нашата държава, но в крайна сметка те гледат действията и какво правят тези, които им говорят. Затова държа кампанията по безвъзмездно даряване на кръв, която съм приела като лична кауза да дава резултат. Мисля, че за тези шест години има голяма разлика. Виждам, че в центъра идват ученици, студенти, хора на различна възраст, които доброволно даряват кръв и това е чудесно!
Как мотивирате хората да даряват кръв, защото мнозина смятат, че това не е нещо изключително значимо и важно?
Напротив, изключително важно е да се дарява безвъзмездно кръв. Когато започнах тази кампания, много хора ми казаха, че не е нужно да го правя, защото не са изпадали в ситуации, при които да им се налага да търсят кръв, за да спасят живота на свой близък. Кръвта няма заместител. Тя спасява човешки живот!

Какво по-хубаво от това да дариш живот с раждането на дете и да спасиш живот с даряването на кръв!
Но когато даряването на кръв е безвъзмезден акт, той е още по-силен!
Как каузата Ви промени Вас и хората около Вас?
Хората, които преди шест години неглижираха началото на кампанията, която започнах и не ме подкрепиха, през това време се случи да попаднат в подобна ситуация. Тогава ми се обадиха, за да ми кажат, че сега си дават сметка, колко е важно да се дарява кръв.

Когато се дарява кръв за пострадали при някакъв инцидент или при катастрофа е едно, но когато даряваш безвъзмездно кръв, тогава е много различно. Ти не знаеш за кого е предназначена кръвта, която даряваш, не познаваш човека, на който тя ще бъде прелята. Аз се чувствам прекрасно и различно откакто го правя, направете го и вие!
Вижте Вержиния Иванова на корицата на списание "Великолепната Жена":
Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Вержиния Иванова
Здраве