ИНТЕРВЮТА
Вержиния Иванова на корицата на бр. 60 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Вержиния Иванова

ВИЗИТКА:
Вержиния Иванова е магистър по икономика със специалност Финанси. От 2007 година е финансов директор на първата частна многопрофилна болница в град Бургас МБАЛ Лайф Хоспитал.

От 2022 година е собственик и мениджър на Семеен хотел АУРА в Равда.

Носителка е на множество титли красота: Мис Шумен1998, Мисис Бургас 2018, Мисис България – Business Woman 2018. Лице е на "Grand Hotel & Spa Primoretz", “CASHER” и "Tonino Lamborghini".

Вержиния е щастливо омъжена за д-р Спасимир Иванов и има две прекрасни деца - Росимира на 16 години и Спасимир на 7 години.

От години се занимава с редица благотворителни каузи и кампании. Активно работи в посока за популяризиране на доброволното кръводаряване.
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Според мен истинската красота на жените се крие в тяхната елегантност и характер.
Красива, но не много умна жена, никога не може да стане елегантна.
Йордана Димитрова
За да бъде красива една жена на първо място тя трябва да е в хармония със себе си – външната и вътрешната красота да се припокриват. След 16 години работа в болница, смятам че е задължително да намираме време да следим за здравето си. Превенцията е редно да залегне в календара на всяка една уважаваща себе си жена.

Естествено, че външният вид е много важен. Една елегантна, стилна и добре поддържана жена винаги ще има успех. Мисля, че най- красивото нещо, което може да облече една жена, е нейната увереност, но за тази цел трябва и да е осъзната, добре да познава себе си и да не спира да се развива и надгражда знанията и уменията си.

Не мога да кажа, че имам само един любим стил на обличане, но се старая във всеки един от тях да намирам себе си. Обожавам всички аксесоари – шапки, чанти, бижута, шалове, колани... И понеже любимите ми цветове са черно и бяло, чрез аксесоарите успявам да придам завършеност на визията си.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Категорично съм съгласна, че човек трябва да се учи и да се развива, докато е жив. През последната година, благодарение на Йордана Димитрова и Клубът на ''Великолепната жена'', осъзнах, че имам проблем с баланса в живота. Като една амбициозна жена съм непрекъснато във вихъра на движението да случвам безброй неща. Към днешна дата мога да споделя, че графикът ми е много по-балансиран и насочен към истински стойностните неща в живота. Затова да, мисля че баланс в живота е мисията възможна, когато успееш да подредиш ценностите и приоритетите си.

Любимата ми книга е ''Тайната'' на Ронда Бърн, защото ме научи да владея мислите си в положителна насока.

Относно Бизнес по женски - за мен бизнесът си е бизнес и няма род. В бизнеса са важни преди всичко коректността, точността и професионализма. Или ги имаш, или не.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Разбира се, че е важно първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора, но за да бъде затвърдено, трябва да имаме добри познания по етикет и протокол. Само тогава, ще се чувстваме уверени и на място при срещите си с хора от всякакъв ранг, пост и положение в обществото.

Лично за мен е много важно да бъда точна и добре подготвена за срещи. Старая се външният ми вид да е съобразен с темата на срещата или събитието. Настроена съм позитивно, но все още работя върху овладяване на езика на тялото.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

За мен говоренето пред публика все още е изпитание, но се уча. Може би, защото съм човек на действията, а не на думите.

Не смятам, че съм много комуникативна личност, но умея да водя светски разговори. Така имаме възможност да опознаем нови хора и да се насладим на събитието, на което сме поканени.

Според мен основните бариери в общуването между хората са, че не умеем да се изслушваме и не винаги сме добронамерени към събеседника си.

Културата на словото се изразява в богат речник от правилен книжовен език. Хората, които се изразяват красиво, винаги правят добро впечатление.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Важно е една жена да е уверена и да го излъчва. Походката и осанката са напълно достатъчни, за да направи отлично първо впечатление, но веднага след това идва ред и на маниерите, жестовете, говор и комуникация. Излъчването е комплексно! Като носителка на титли за красота, често участвам в ревюта на дизайнери, където походката, осанката и естетиката на движенията са ключови при представянето на дадения тоалет.

Поддържам фигурата си с тренировки. В годините смених много спортове. За мен е много важно всеки човек да намери своя най-добър начин за поддържане на фигурата си. С времето стигнах до извода, че като собствен треньор съм най-изискваща. Много обичам да танцувам и основно спортувам Zumba, а когато имам възможност и плуване.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам себе си! Изразявам тази любов като се грижа за здравето си, външния си вид, тялото и духа си. Старая се винаги да мисля и действам положително. Обичам да храня душата си с благотворителни каузи.
Грижата за външния вид започва от душата и сърцето. Само козметични продукти няма да помогнат.
Коко Шанел
След спечелването на титлата ''Мисис Бургас '', приех за своя мисия популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване чрез личен пример. Надявам се да вдъхновя много хора, защото кръвта заместител няма - единственият начин да бъде спасен животът на нуждаещ се от кръвопреливане е - друг човек да дари от своята кръв. Освен огромното удовлетворение, че помагаш на изпаднал в беда, кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки, подобрява защитните сили на организма и подмладява.

Обичаме да пътуваме цялото семейство. През последните години преоткрихме круизите, като тип пътешествия, в които всеки ден се събуждаме на ново място или в друга държава, без да се налага да опаковаме куфарите. Любимата ми дестинация е Южна Франция, където имаме къща. Там е нашият семеен рай.

Винаги имам някакъв план на действие за деня, за седмицата, дори за следващия месец - графикът ми е попълнен. Имам планове дори за след години – хубаво е човек да преследва цели и идеи, които да гони с годините.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Личният имидж и бранд са много важни и е необходимо постоянно да се надграждат. Това не е статична цел, която достигаме, а се явява едно непрекъснато самоусъвършенстване.

С три думи бих се описала като уверена, отговорна, всеотдайна.

Успешният Делови вид на жената се изразява в това, тя да е елегантна и адекватна, спрямо ситуацията и мястото където отива. Съвременната жена има възможност да изрази себе си, позицията и посланието си, чрез своята визия.
Вержиния Иванова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Много е важно да подбираме добре обкръжението си, защото то говори много за нас. Вече съм в етап от живота си, в който мога да си позволя да избирам хората, с които да общувам.

Имам малко приятели, но верни!

Семейството ми ме вдъхновява да продължавам да се развивам, за да бъда достойна съпруга и добър пример за децата си.

Категорично трябва да поставяме граници в общуването си с хората, защото липсата на граници води до липса на уважение и себеуважение.
Вержиния Иванова, "Великолепната Жена"
ИНТЕРВЮ