СПОДЕЛЕНО
Личен треньор Билян Фотев

Как да влезем във форма за 12 седмици, с помощта на онлайн личен треньор?

Срещаме се с Билян Фотев - фитнес инструктор, който ще ни разкаже повече за програмата ''12-седмична трансформация'', с която е променил живота на много дами.
Билян Фотев, личен треньор
Здравей Билян, следим твоята работа от известно време, вече няколко дами от "Клуб Великолепната Жена" постигнаха уникални резултати от работата ви заедно.

Разкажи ни, как се запали по спорта и откога си спортен коуч?

Здравейте, Йордана и всички читатели! Първата ми сериозна среща със спорта беше още в първи клас, когато се записах в отбора по баскетбол, а на 10 години вече бях обиколил цяла България по състезания. На 14 години се преместих да уча в друг град, в училище само за момчета. Не познавах никой и беше доста трудно в началото. Тогава бях 51 килограма, 181 висок, разбирайте кльощав. В тази конкурентна среда беше важно как изглеждаш физически и аз трябваше да направя нещо, за да кача маса. Всъщност, това беше механизъм за оцеляване. Това ме накара да вляза в залата, когато бях на 15. От тогава минаха 10 години, в които не съм спирал да тренирам и от едно кльощаво тяло, развих една силна мъжка физика. След 5 години, напълно осъзнах, че това е променило живота ми и е положило една страхотна основа.Тренировките тогава ми помогнаха да изглеждам значително по-добре, но благодарение на дисциплината и огромното ми желание да вляза във форма, аз бях изградил навици, които ми служат и ще ми служат цял живот.

Отне ми около 5 години тренировки, за да осъзная, че искам и мога да предам това знание и да помогна на други хора да направят своята трансформация, но без да минават през години на лутане и търсене на правилните отговори. Това е и причината да създам 12-седмичната трансформация.

Колко време е нужно за да има видими резултати човек, който никога не е тренирал?

Нашите клиенти постигат видима промяна още след първия месец, а след 12 седмици резултатите са повече от забележителни! Но на снимките се вижда само външната промяна. Много по-важно от свалените килограми е това, че в тези 12 седмици нашите клиенти създават нови навици, които им служат за цял живот.

Това е трансформацията на Мария. Познавате я, тя е част от Клуб Великолепната Жена. Мария беше работила с друг треньор, когато дойде при мен, но много бързо разбра, че не е постигнала желаните резултати преди, защото не се е хранила правилно и е изпълнявала упражненията си по грешен начин. Всъщност, това са двата основни компонента на свалянето на килограми и стягането.

След толкова години опит бих казал, че да влезеш в най-добрата възможна видима форма, за ограничен период от време, не е реалистична цел. Всъщност, това е основната причина повечето хора да се провалят във фитнеса. По-важно е да изградиш навици, за да започнеш да влизаш в тази най-добра форма за теб, но да се научиш какво да правиш всеки ден, за да я задържиш без усилия. Моята цел при работата с клиентите ми е точно това - да им предам знанията какво означава да се храниш и тренираш осъзнато, за да не се налага никога повече да мислят за сваляне на килограми.
Мария Стоянова
Разкажи ни повече за програмата “12-седмична трансформация”
12-седмична трансформация е създадена специално за жени, които искат да влязат във форма и да я запазят завинаги. Програмата е изцяло персонализирана за всеки наш клиент, спрямо нивото на което се намира и целите които иска да постигне. Работим предимно със заети дами, които имат забързано ежедневие, в много от случаите свързано с чести пътувания. Затова създаваме персоналната програма на всяка, така че да пасне на нейния график и да и помогне да влезе във форма, без допълнителен стрес, независимо в коя точка на света се намира. На всяка тренировка нашите клиенти имат персонален треньор, който работи с тях и ги учи как да изпълняват правилно упражненията. Именно това носи бързите видими резултати по линия на стягане. Хранителния план изготвяме персонално и го съобразяваме с любимите ви храни. Всяка дама има личен ментор, който следи за правилното хранене и и помага да се научи как да комбинира храната си така, че след 3 месеца да няма нужда нито да тегли, нито да брои калории. След 12 седмици в програмата ще знаете какво и как да ядете, независимо дали пътувате, храните се навън или приготвяте храната вкъщи, без да се налага да се лишавате от нищо. Ще знаете как точно да тренирате, за да сте винаги във форма. И най-важното - ще имате навик, който ще ви служи цял живот. Следенето на резултата всяка седмица е много важно за да направим справка, в каква посока се движим.

Това е Мира, нея също я познавате, тя също е част от Клуб Великолепната Жена. С Мира тренираме от близо месец, и само за този кратък период от време е свалила с един номер на дрехите си, от M на S. Шеговито сподели, че програмата ѝ е съсипала целия гардероб.
Мирослав Велева-Радкова
Има ли разлика в тренировките онлайн и на живо?
Когато става въпрос за мъже, има! За да изградят солидно количество мускулна маса, мъжете трябва да подлагат мускулите си на все по-голямо натоварване за да растат.

Когато става въпрос за жени, разлика няма! Аз съм треньор и в зала, и доста от клиентките ми, когато започнаха да тренират от вкъщи, ми споделиха, че усещат по-добре тренировката и като цяло им е много по-удобно. Когато тренираме от вкъщи, треньорът е само с теб в определения час, може да ти обърне максимално внимание и да изчисти до съвършенство всяка техника. Все пак, когато сложиш слушалките, той буквално ти е в главата, мотивацията е уникална! Също така няма други хора около теб, докато в залата много често е пълно с непознати, с които използвате уредите заедно. Времето което спестяваш, за да отидеш и да се върнеш до залата не е за подценяване. Парите за месечна карта и паркинг също не са за пренебрегване.
Какви са предимствата да работиш с личен треньор?
Чувството да знаеш, че треньорът те чака за тренировка в определен час е огромна мотивация да не изпуснеш тренировката. Много често ние сме по отговорни към другите, отколкото към нас самите.
Треньорът или менторът, независимо в коя сфера, е много важен! Понеже годините, през които той е преминал в лутане и търсене, успехи и провали ги систематизира и обобщава по лесен и смилаем начин, за да ти помогне да постигнеш успех за кратък период от време. Ако започнеш да търсиш всеки отговор сам, вероятно ще минат години. Аз самия в момента имам ментор за бизнеса си, учител по английски и работя с човек, който ми помага да осъзная по-добре себе си. Тези хора ми дават изключителна стойност и чрез тях постигам целите си много по-бързо и лесно.
Как и къде могат да се свържат с теб дамите от Кръгът на Великолепната жена?
Инстаграм е платформата, в която можете да научите повече за мен и за работата ми, там пускам много полезна информация. A всеки, който се интересува от 12-седмична трансформация може да си запази безплатна консултация от тук: billyfit.

По време на консултацията обсъждаме какво искате да постигнете и какви проблеми срещате в момента. На тази база ви насочваме каква ще бъде най-подходящата комбинация от тренировки, колко калории на ден е нужно да приемате, за да постигнете желаната фигура и даваме ориентир за колко време реалистично можете да видите желаната трансформация. Всяка дама има много специфични нужди, така че консултацията е важна първа стъпка, която позволява да разберем дали програмата е подходяща за вас и съответно вие да прецените дали искате да работим заедно в следващите 12 седмици. Тази консултация е напълно безплатна и не е обвързана с покупка, но ще ви даде много ясен ориентир какво ви пречи да постигнете желаната форма в момента и какви са инструмените, които ще ви помогнат.
Дами, за мен е удоволствие да Ви предоставя ПОДАРЪК, вижте в линка:
3 безплатни тренировки онлайн с личен треньор Билян Фотев

За повече информация:
BillyFit
Instagram: Билян Фотев-Personal Coach
www.billyfit.bg
Билян Фотев
Спорт Здраве