ИНТЕРВЮТА
Нина Нончева на корицата на бр.11 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Нина Нончева

ВИЗИТКА:
Нина Нончева е финансист по образование, майка на две момчета и не на последно място, жена със собствен бизнес изграден с много, любов, търпение и упоритост. Абсолютен боец и „затрупана“ с мечти и цели, които надгражда всеки ден.

Нина, както всички я наричат, е „пъстра“ личност, която се откроява с неподправеност, трудолюбие, бистър ум и душа, която обича да се наслаждава на живота. Според нея бизнес не се прави само с усмивка и перфектен външен вид, но и с нюх, знания и ценности, които ти помагат да запазиш себе си.

През 2014 година, след дълги размишления и проучвания, както и всичко изброено по – горе тя достига до своята лична формула за успех и основава фирма за Химическо чистене ”B-CLEAN”.

Нина споделя, че всеки може да създаде успешен бизнес, просто трябва да повярва,че е вид творец, макар и на съвременната бизнес сцена. Най-важното е да вършим работата си с удоволствие, любов, малко приятни жертви и разбира се да сме уверени в себе си!

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Красотата за едни може да е любов, сила, чар, а за други просто факт, който те кара да се чувстваш уверен и независим от това. Всяка една жена е уникална сама по себе си, и всичко, което тя излъчва идва от сърцето и! В наши дни сме хвърлени в един идеален кръг на така наречената „маркетингова красота“ обсебена от физическия аспект. Когато това се случи започва чувство на разочарование и неудовлетвореност.

За мен душата трябва да е „цветна и здрава“ за да излъчва енергия, оптимизъм и хармония, защото красотата е резултат от хубави емоции, силен, но балансиран характер и подходящи ритуали за красота. В този ред на мисли, обожавам масажи, всички СПА вълшебства и „неагресивни“ козметични процедури, които ме карат да релаксирам и в същото време, кожата ми е тонизирана и свежа.

Любимият цвят ми е синьото във всичките му тонове и нюанси, защото ми напомня за море, вълни, пясък и царство на духа.

Стилът ми е спортно-елегантен, обожавам земни тонове и винаги бих искала дрехата да е комфортна, но същевременно впечатляваща. Любим аксесоар определено са ми красивите шноли, защото са символ на класиката и изчистените линии.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Жените и мъжете сме много различни и това се отразява в начина, по който правим бизнес и работим. За силния пол е важно да преодоляват препятствия, да поемат тежести и предизвикателства. Трудностите изваждат наяве най-силните им страни, каляват ги и ги мотивират. При нас е обратното. Жените сме успешни, когато се наслаждаваме на процеса, чувстваме се релаксирани, когато сме в хармония с околните и нямаме конфликти, стига разбира се да не се налага. В такива моменти съм безкомпромисна, защото имам непоносимост към некоректност и несправедливост. Запазвам себе си и не позволявам да "изгубя" граденото до момента.

За нас жените е важна крайната цел, а процесът ни вдъхновява. Най-ефективни сме, когато работим в група, докато се забавляваме и творим. Ако по средата на процеса една жена усети, че прегрява, най-разумно е да спре за да презареди батериите с чаша хубаво кафе, сауна, разкрасителни процедури или да си подари нещо любимо, с което да успокои сетивата и. За мъжа е важно да се конкурира, да се бори и да бъде абсолютен фаворит и победител. За жената е нужно да побеждава също, но да дарява любов - към работата, към клиентите и партньорите.

Когато светът е доволен от нас, ние се чувстваме горди и успели! Точно това осъзнах през последните години и това ме кара всеки ден да се стремя винаги да намирам начин, защото истинското желание е в сърцето и ума ми. Да синхронизирам собственото си удовлетворение с това на хората около мен.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Протоколът, добрите маниери, изисканите обноски са начинът, по който изразяваме любовта, уважението и дори смирението си към света. Така ние излъчваме сигнал, че знаем къде принадлежим, какво е мястото ни в йерархията, благодарни сме за това, че сме се родили. Но най-вече изразяваме радостта си, че сме част от една обща вселена с хората около нас и те са „еликсира“ на всичко което сме или предстои да бъдем.

А що се отнася до етикета в сферата на храненето и да речем на виното - за мен това е начин да подаря на сетивата си „еликсир“, който има история и принципи, които е нужно да знаеш за да му се насладиш. Като започнем от това, как трябва да държиш чашата, какъв трябва да бъде аромата, да познаваш начина на декантиране на виното, охлаждането му и разбира се не на последно място до това, че сплотява хората. Това са на пръв поглед дребни неща, но заедно те формират вкуса ни към живота.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Удоволствието изисква прецизност и подготовка. Надали само с няколко думи можем да обхванем публичното говорене, но на първо място то изисква да имаме богата култура на словото и добри познания по темата, върху която ще говорим.
На следващо място е психическата ни настройка и тук идва ролята на специалиста, с чиято помощ да надскочим вътрешните си бариери и задръжки. Следва добрата дикция, изчистването на речта от диалектни форми и жаргон. Няма нужда да казвам, че уличният език е недопустим не само пред публика, но дори и в най-интимния ни кръг. Словото има свойството да се материализира, а наша е отговорността да изричаме думи на любов, благодарност и доброта. Много хора бъркат понятието “светски разговор” с празнословие.

Светският разговор е умението ни да бъдем учтиви и забавни със събеседника, уважителни и толерантни, да притежаваме широка култура и талант да поднасяме дори тривиални теми вълнуващо за другата страна. Светският разговор е урок по толерантност и дипломация, където конфликтните теми са табу.

За мен основна бариера в комуникация е подсъзнателното нежелание да чуем и вникнем в думите на отсрещната страна. А също така гордостта и страхът как ще бъдем приети.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Жената трябва да има магнетична осанка и да излъчва увереност и топлота съзнавайки своята привлекателност и чар. Погледа и всички нейни жестове са първото нещо, което достига да хората и са „визитка“ към душата и истинската и същност.

Имам култура на хранене и винаги се съобразявам какво количество и какъв тип храна консумирам. Избягвам мазни и тежки храни и не съм фен на сладките изкушения, което не е типично за жените, но е моя спасител до голяма степен.

Не спортувам много често, но все пак, когато отделя време се чувствам заредена и удовлетворена от това, че съм дала още една специална грижа на себе си.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Обичам себе си и всеки ден правейки всичко това, което изброих и по-горе ме кара да се чувствам пълноценна и щастлива от това, което съм постигнала във всеки един аспект от живота ми.

Семейството за мен е „сърцето“ на всичко, което ме заобикаля и имам сила да правя всеки ден. То не е само важна роля, а смисъл да продължа. Традицията повелява всички почивни дни да са за тях, да не мисля за работа и проблеми, а просто да бъдем заедно и да се наслаждаваме на хубави места, емоции и споделени моменти, които по някой път са свързани и с възпитание и разправии, но всъщност са смисъла на всичко.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Честно казано, не съм запозната с този акцент. Всичко, което правя, го правя за себе си и следвам детските си мечти без да се водя от тенденции и акценти. Съветвам всички хора да не показват имидж, който е изграден на базата на това, което е прието да бъде, а на това, което им е в сърцето.

Бих се описала като ТЕМПЕРАМЕНТА, ЖИЗНЕНА, ГРИЖОВНА.

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Смея да твърдя, че имам приятели и то в истинската им и най-силна форма. Такива, които ме карат да се чувствам обичана и обгрижвана. Човек е цял, когато споделя всичко. От това, което идва от душата му до хубавите моменти и емоции с любими хора.

Граници поставям там, където енергията и погледа на хората не ми харесват. Мисля, че имам дарба да усещам това още в първите 30 секунди на комуникация и контакт. Именно затова запазвам до себе си истински и щастливи хора, които се радват и обичат заедно с мен!

Нина Нончева в интервю за '' Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ