ИНТЕРВЮТА
ВЕЛИКОЛЕПНАТА  Наталия

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Наталия Миланова

ВИЗИТКА:
Наталия Миланова е мастър маникюрист и преподавател вече 23 години. Обожава работата си и е участвала е в редица състезания в нейната професия и винаги е печелила първо място. Броят спечелени състезания или окачени на стената дипломи вече е спрял да има съществено значение, тъй като фокусът в нейния професионален път е надминал базовото его и е поел пътя към съзидателната сила от научено в посока "да предадеш нататък".

С много любов, Наталия създава собствен Салон за красота наречен „Салон Наталия Миланова“, в който с екипа си успешно прилагат техните високи познания в света на технологичните похвати за изграждане на салонна и екстремна ноктопластика. Салонът разполага с най-новите трендове и модерни техники за маникюр и педикюр. Успешно съвместява мениджмънта на салона, в който освен короната на победител в „Маникюра“, носи най-тежката корана, тази на учител и мотиватор на екип с различни профили - фризьорство, миглопластика, перманентен грим и масаж.

Наталия вярва, че ключът към доброто настроение и самочувствие на всеки човек, е грижата към самия него! Мисията на екипа и е да помагат на клиентите си да забравят за динамиката на големия град, да откраднат време за себе си и да си тръгнат от Салона щастливи и уверени в красотата си!

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Всички жени са красиви. Няма грозна жена. Има неподдържана, лошо поддържана и неправилно поддържана жена. Силата на жената е в нейната индивидуалност, а от това идва най-сложната част в уравнението – пропорцията. Как да не се минават определени граници и „от кое, къде да добавим“. Всичко е в мярката!

Няма второ впечатление. Външният вид е нашата визитна картичка, която носим навсякъде със себе си! Той е всичко, виждайки ни хората дори на подсъзнателно ниво знаят, много за нас. От това, дали уважаваме себе си, до това дали ще уважим и тях или проекта, които ни поверяват, та дори да е един маникюр, защото този „дребен“ детайл, често замества липсата на огромен диамант.

Любимият ми аксесоар са обеците и перфектният маникюр, разбира се. Като всяка жена, смятам че стилът ми е подчинен преди всичко на моя личен комфорт, съчетан с протокола към съответните поводи. Не се вихря в кухнята с последният модел обувки Prada, просто защото не готвя. Винаги освен комфортно държа да изглеждам добре и на мястото си. Да, това е моят стил. Аз винаги съм на мястото си.

Моят личен ритуал е точният график. Подобно на графикът в моята работа, красотата също има такъв, а женската красота има изключително бърз часовник, особено когато нямаме график. Спазвам наистина много точен график и го правя с удоволствие. Важни са ми правилните периоди за поддръжка на тялото и лицето ми. Храня се внимателно и имам най-красивото куче на света, а след прекрасният ми син, това е най-добрата тренировка за една жена. Две разходки дневно в стаята на младежа, придружени от две разходки с кучето, компенсират перфектно движението.

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Ежедневната ми среща с красивите жени е обучение за мен във всяка една посока на моя живот. Общуването с такава богата палитра от красиви и успешни личности, постоянно ми отваря хиляди прозорци към нови знания и интереси.

Предполагам, че не само аз, а целият свят през последните две години живее свръх осъзнато в реалността, че няма нищо сигурно, че нищо не е завинаги и когато се видиш с любими хора, фокусът трябва да преди всичко в любовта. Тези години освен социално и икономическо оцеляване , беше и духовно, който го е разбрал е щастлив човек. Аз съм такъв.

Любимите ми книги са „Изворът на женската сила“ на Лариса Ренар и ''Проницателят'' от Анди Андрюс. Обичам книги с притчи и всеки ден чета по една.

Всичко е възможно и всеки сам избира дали да бъде щастлив или да не е. Аз съм си избрала да бъда щастлив и успешен човек! Не се дразня и не заобикалям препятствията, просто минавам през тях. Понякога се налага да се върна и да повторя, но никой не е казал, че ще бъде лесно. Има баланс и той е в нашия избор и нагласата, с която влизаме него.

О да, има бизнес по женски! Наричам го „красивата мафия“! С жените, с които ме среща живота в работен план, работя перфектно. Когато някоя моя партньорка каже „ще стане“ знам, че е така, съответно се старая и винаги връщам същото отношение. Когато не можем да изпълним дадена услуга, просто си го казваме. Същото е като с баланса - въпрос на нагласа, точност, достойнство и най-вече с какви хора си избрал да работиш. Аз винаги избирам точните хора.

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Както вече казах, второ впечатление няма, а дори и да има, винаги остава първото, та дори и като тема, в която да чуваме „Дори не предполагаш, че си такъв човек“. Точно за това, е важно. Лошото първо впечатление е най-често срещаната причина за неуспех. В този забързан свят има единици хора, които насочват мисъл и енергия отвъд първата среща.

Мястото на добрите обноски започва с отварянето на очите. Етикетът и протоколът са всяка една секунда от живота на съвременния човек. Поне на този, който иска да живее добре, да се развива, да успява и не на последно място, да остави след себе си добре възпитани и успешни деца. Защото нашият етикет е тяхното бъдеще.

Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет - за човек като мен е необходимост. Разбира се има хора, които живеят щастливо и без тези знания, но най-вероятно, не на тях поверяваме себе си. Когато работиш в сферата на красотата, трябва да познаваш всеки неин детайл, а едни от най-важните детайли, които правят обикновеният камък безценен са именно знанието - къде и как да се държим.

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публика е удоволствие, което се случва с лекота. Ежедневието ми обикновено е преплетено от хиляди разговори. Всичко, винаги започва с разговор. Добрата комуникация е предпоставка за начало, а липсата и винаги води до край.

Да, определено съм комуникативна личност, но разбира се съм и доста селективна в тази област. Не обичам празни разговори, които се водят просто за да си кажем нещо и поради тази причина комуникирам с внимание, особено когато става въпрос за работа. Това се отнася и светските разговори.

Според мен основната бариера в комуникацията между хората, винаги е била мярката, знанието и детайла. За съжаление с развитието на дигиталната среда, хората все по-често губят представа, какво и на кого говорят. Изказват се като „крайна инстанция“ и за съжаление сме свидетели на едно изключително арогантно, невъзпитано и „смело общество“. Световната криза за мен е оправдание за тази засилваща се тенденция, защото това беше едно безценно време, в което ако не друго, то поне много хора можеха да се самоусъвършенстват в тази посока. Преодоляването на този проблем ще бъде трудно, ако не е социална политика. Аз лично смятам, че тези неща трябва да намерят място в училище, но тъй като това едва ли ще се случи, хубавата новина е, че Ви има Вас академия "Великолепната Жена"

Културата е във всичко, но преди всичко в словото, има ли човек, който не е чувал думите „В началото бе словото''. Ако има такива хора, то това е много жалко!

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Невербалната комуникация е онази ценна съставка, без която нещата не се получават. Грацията е присъща на жената по природа и трябва да бъде грижливо развивана. Със сигурност една подходяща поза на снимка в списание дава по-голяма тежест на казаните думи. Аз самата харесвам хора, които владеят всяка своя стъпка, дума, действие. Старая се и винаги когато се срещам с такива личности внимателно да изучавам поведението им, както и винаги търся начини за усъвършенстване на това, което природата ми е дала.

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, определено обичам себе си и един от начините да се награждавам е като общувам с хора като Вас - Кръгът на Великолепната Жена!

Не мога да определя интересите си като хоби, но свободното си време обичам да посвещавам на различни практики за личностно развитие, чета или слушам аудио книги докато се разхождам или спортувам.

Италия е любимата ми дестинация, и не вярвам да кажа нещо, което не сте чували. И все пак, тази съвършена колаборация между история, изкуство, мода, вкусна храна, красиви хора предизвиква в мен експлозия от положителни емоции, която не мога да ви спестя.

Да, обичам да планирам - за мен всичко е график, а това е една почасова традиция. Вечерята в 8 часа е традиция в моя дом, на която се дължи щастливото общуване в семейството ми.

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

В началото на кариерата си работих усилено върху качеството в работата си, с него изградих доверие на клиентите в мен, а това бяха само първите малки крачки по стълбичката за създаване на собствен бранд. Гъвкавост, перфектно обслужване, точен график, приятна комуникация, дискретност, качествена работа, са само малка част от качествата на Личния имидж, но без него създаването на Бранд е невъзможно.

Трите думи, с които бих се определила са желание, дисциплина, точност!

А най-добрият делови външен вид за всеки пол е професионализмът!

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

За мен обкръжението е много важно, аз общувам с много хора, професията ми го изисква.

Вдъхновявам се от жени, които вдъхновяват. Една от тях е Йордана, защото нейната мисия е много трудна, особено по нашите географски ширини. В България е пълно с разкошни успели жени, които сякаш все по-лесно се намират и общуват, благодарение на хора като нея. Радвам се, когато срещам хора, които знаят и помагат на други да се оценят високо, когато това е необходимо или да помогнат на потенциала да се развива.

В общуването с хората поставям граници, за мен те са задължителни, за да живее човек пълноценно, затова разпределям внимателно различните кръгове обкръжение. Първите пет човека - моят най-тесен кръг, те са най-важните, те са основата, семейството ми. Следващият кръг е не по-малко важен и говори за нас във всяко едно отношение. От нашето обкръжение хората съдят, за това дали сме оправдали усилията на най-тесния кръг/семейството/ и ясно показват - какво сме постигнали и дали има път отвъд „тук и сега“. Не случайно хората казват „Покажи ми приятелите си, за ти кажа кой си!“

Наталия Миланова в интервю за ''Великолепната Жена'

Снимки: Емил Колев, Хайлайф.

ИНТЕРВЮ