ИНТЕРВЮТА
Илонка Стоянова на корицата на бр.13 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Илонка Стоянова

ВИЗИТКА:
Илонка Стоянова е впечатляваща дама, майка и вдъхновяващ професионалист в сферата на недвижимите имоти. Зодия Риби, с прекрасна дъщеря на име Виктория, която е нейната най-голяма сила, но и безпощаден критик и верен съветник.

Илонка е партньор, мениджър на екип и член на мениджърския съвет на най-голямата и успешна компания лидер на пазара на недвижими имоти в България, Unique Estates от 2008 година, където бележи впечатляващи успехи и печели доверието на колеги и клиенти като опитен, амбициозен и постоянно развиващ се професионалист. С отлично владеене на английски и немски език, както и чудесни комуникационни способности, пътят на работната и биография преминава и през интериорния и хотелиерския бизнес в сърцето на Обединените Арабски Емирства – Дубай, където е Sales мениджър на една от най-бляскавите компании за флорален дизайн, както и Guest Relations мениджър във водеща петзвездна хотелска верига.
Магистър е по българска и английска филология.

Като истински лидер в имотния бизнес, Илонка е носител на множество престижни награди. Сред тях са „Най-успешен консултант работа с инвеститори 2021 г.“, Партньор / Мениджър екип на 2020г., Мениджър на 2019г., "Сделка на годината за продажба" 2019г., Мениджър на 2018г., Екип на 2018 и 2019г., „Значим принос в развитието на Unique Estates”, “Най-голям личен принос към Unique Estates”, „Customer Champion“ и много други.

Сред интересите и е психологическата литература, интериорния и флорален дизайн. Свободното си време предпочита да прекарва със семейството си и в пътувания по вълшебни кътчета на света.

За себе си следва мотото, че „с отдаденост, отговорност и вдъхновение, успехът е гарантиран!“

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Красотата е съвкупност от качества и фактори, които привличат хората в конкретния човек. Тук се отнасят обаянието, възпитанието, навиците, физическите характеристики и всичко онова, което кара човек да свети отвътре.


Външният вид е изключително важен, защото това е на първо място уважение към нас самите, а след това и към околните. Също така, когато харесваме и обичаме себе си, се чувстваме по-добре. Външният вид на човека е част от мнението му за самия себе си!

Моят личен стил е елегантен и спортно-елегантен. Чувствам се много добре в черно, бяло, зелено и синьо. Любим аксесоар са ми обиците и красивите пръстени.

Използвам различни етерични масла в ритуалите ми за красота. Наслаждавам се на спа хамам и марокански процедури.

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Човек, който уважава себе си, трябва да се учи, развива и надгражда докато е жив. Моето осъзнаване е да избирам себе си на първо място и да се обичам.

Имам много любими книги - автобиографии на известни личности, книги за личностно развитие. В момента чета книгата „Вълшебните портали на надеждата“.

Балансът в живота е постижим, стига приоритетите ни да бъдат подредени правилно.

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Никога нямаме втори шанс да направим първо впечатление – това важи както за личните, така и за професионалните контакти. Особено в професия като моята подходът и първите минути на представяне са от изключително значение.

Като дама и уважаваща себе си жена, се стремя да спазвам и следвам всички правила на етикета. Добрите обноски красят човека!


С голям интерес, през годините обогатявам себе си с нови и различни знания за етикета във всяка една сфера, спазването му за мен е не просто необходимост, а стил.

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Публичното говорене може да бъде изпитание, но е задължителна част от комуникационните способности на всеки професионалист. За да бъдем перфектни в подобни изяви, предварителната подготовка е от изключително значение. Светските разговори са важна част от публичните изяви, за мен е важно това, което говоря да е наситено със съдържание и правилни послания.

Често може да има бариери, породени от различията, възпитанието и възгледите на комуникаторите, но считам, че с правилен подход и деликатност успявам да преодолявам пречките и да общувам добре с разнообразни личности. Като филолог по образование, съм възпитана и обучавана в любов към словото, правилното му използване, според мен това може да отключи всяка врата и разреши всеки конфликт.

Илонка Стоянова в интервю за "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Излъчването на жената е нейната сила. Походката, осанката, усмивката, езикът на тялото са знаците, чрез които тя говори, дори без да е казала дума. Затова и всяка една дама е добре старателно да работи върху тези елементи, за да бъде най-добрата версия на себе си.

За мен външният вид е от първостепенно значение, затова полагам нужната грижа за него и чрез спорт. Душевният баланс е правопропорционален с физическия!

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Смело мога да заявя, че обичам себе си и се старая всеки ден да се награждавам с малки жестове и радости. Себеуважението си личи, долавя се в енергията!

Обожавам да пътувам, харесвам екзотични дестинации, които да ме откъснат от ежедневието и да ме заредят с енергия. Считам, че една от най-големите ценности е да притежаваш богат кръгозор. Светът ни е изключително пъстър и красив, заслужава си да инвестираме време, за да му се наслаждаваме и опознаваме.

Аз съм човек, който е много емоционално свързан със семейството си и времето прекарано с тях, най-вече с моята прекрасна дъщеря, е най-ценно за мен. Старая се да я възпитавам в семеен уют и хармонични отношения.

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Личният бранд е важен елемент от персоналното и професионалното развитие на всяка дама. Задачата по поддържането му е нелека и изисква ежедневни усилия, за да бъдем все по-добри и по -добри. Винаги изрядният имидж носи позитиви и всяка дама е добре да бъде безупречна в правилното му менажиране.

Ако мога да опиша себе си с 3 думи, те биха били постоянство, амбиция и финес.

Успешният делови вид за една дама е този, който кара околните да виждат в нея желан бизнес партньор – елегантен и сдържан, но едновременно с това, носещ личния и почерк и усет за света.

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Обкръжението ни формира поведението и нагласите ни към света, затова всяка дама трябва да го подбира внимателно. Щастлива съм с отбрани, но верни приятели, които ме обогатяват с емоции, споделени мигове, усмихват душата ми и споделят вълненията ми.

Граница в общуването е добре да бъде поставяна дотолкова, доколкото човекът отсреща усеща нашата енергия и отвръща на нея реципрочно. Със сигурност думите са обединител и начин да представиш себе си и разбереш околните. Старая се да изслушвам и вниквам в казаното, като поставям общуването в параметрите на личния и бизнес контакт.

Вдъхновяват ме успели и еманципирани личности, които се борят за позицията си и не се страхуват се променят и развиват, за да бъдат по-добра версия на себе си!

Илонка Стоянова в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ