ТЕНДЕНЦИИ
танц, женска енергия,мандала

Танцът ''Мандала'' - магията за пробуждане на женската енергия!


Какво представлява танцът Мандала?
Мандала в превод от древния език санскритски означава кръг, съвършенство, цялост.

Мандала танцът е дълбока практика за работа с енергия, тяло и съзнание, която съчетава в структурата си танцови движения, дишане и умения за фокусиране. Практиката ни връща към осъзнато присъствие в тялото и ни дава връзка с нашите свещени женски органи, вкоренявайки ни в Земята.


Движенията в танца се основават на свещената геометрия на тялото - хармонизираме лявата и дясната част на тялото си. Както и хармонизираме минало, бъдеще и настояще! Танцът е в съответствие с геометричния принцип на мандала и в неговата свещена структура поддържа център, външна форма и вътрешно ядро. Външната форма са танцовите движения, изразени чрез осмици, кръгове, спирали и вълни. Те се танцуват през вътрешната структура на тялото - седемте основни центъра на живота и енергийните канали, които ги свързват.

Основната форма е осмица, знака на безкрайността, която обединява всички елементи, посоки, качества и изгражда баланс на нашата енергия в тялото.


Спиралите и вълните дават посока на енергията. Кръговете обединяват всички свещени форми на танца. По време на практиката дишаме по определен начин, съзнателно контролирайки ритъма на дишането и вниманието, помагайки на тялото ни да се освободи от блокажи, отрицателни преживявания, изцелявайки душата.

Танцът ''Мандала'' е изграден на принципа на “цветето на живота”. Тази фигура е в основата на всяко живо същество на нашата земя. "Мандала" е красива терапевтична практика, с танцови движения за събуждане на женската ни енергия и младост. Тя ни помага да излекуваме женското в нас, да го усетим по нов начин и да я живеем чрез неговите дарове. Практиката е заимствана от свещените танци на суфите, индийските и тайландските храмови танци.


Жените, които практикуват Мандала имат сияние около себе си! Те са здрави, чувствени и имат хармонични взаимоотношения с хората около тях. По време на танца, жените се свързват с тялото си и влизат в състояние на наслада. Постепенно се подобрява хормоналната и имунната система. Танцът Мандала поддържа здравето на женската полова система. Изключително подходящ и препоръчителен е за бременни жени, както и за тези, които желаят да забременеят.

Практикуването на Мандала връща на женското тяло младостта и красотата!Какво се случва с дамите, когато практикуват Мандала танц?

 • хармонизиране на енергийния поток в тялото
 • освобождаване и усилване на творческата енергия
 • осъзнаване на своите собствени желания и нужди като жена
 • развиване на женствено излъчване и харизма
 • привлича в живота им любов, красота и щастливи случайности
 • подпомага възстановяването на доверието в себе си и света
 • подкрепя свързването с интуицията и нейното усилване
 • желаните събития, изказани в намерение, започват да се случват с неподозирана лекота ( по време на танца ние си намисляме желания, които се сбъдват в периода от няколко дни до няколко месеца )
 • освобождаване от блокажи и страхове, както на физическо, така и на емоционално ниво
 • стимулиране на изявата в обществото
 • стимулиране на грижата за собственото тяло, здраве и хранене
 • има вталяващ и извайващ ефект върху цялата фигура
 • повишава увереността, започваме по-лесно да приемаме и обичаме себе си

Чрез практикуването на Мандала танц, жената постига разширяване на бизнеса си, заживява щастливо със семейството си, забременява с лекота, постига хормонален баланс, чувства се заредена и щастлива!Какво е връзката с природата?
Това е преди всичко връзка с тялото ни. Чрез практиките, които правим в нашия Женски Кръг се връщаме отново към себе си и към нашата същност!
Чрез хармонизирането на себе си, хармонизираме всички аспекти на нашия живот - взаимоотношения в семейството, обществото, пространството около нас!


Жена вибрираща от щастие! Това е целта на този танц - да отключим пълния си потенциал, да се разгърнем, да трансформираме себе си и света около нас!

Боряна Христова-Личкова, преподавател по Мандала танц.

Дами, казвам се Боряна Христова-Личкова и за мен е удоволствие да Ви поканя на Мандала танц с мен!

Проверете кога са следващите дати:
Мандала танц и Женски практики с Боряна

Повече информация можете да намерите на: www.boryanahristova.com

Автор: Боряна Христова-Личкова.

ЗДРАВЕ ЕМОЦИИ