ТЕНДЕНЦИИ
Новата ароматната High End линия на Bvlgari – ALLEGRA!

Новата ароматната High End линия на Bvlgari - ALLEGRA!

Прочута с това, че разчупва правилата на дизайна на бижута, италианската къща пренася своята революционна визия в ново, персонализирано парфюмно изживяване - Bvlgari Allegra.

Bvlgari Allegra обединява пъстрите, върхови емоции на италианския начин на живот и неповторимия блясък на италианските жени в едно иновативно пътешествие. Състояща се от седем вълнуващи аромата и седем подсилващи есенции, Bvlgari Allegra ви приканва да изпитате римската страст към живота от първа ръка, като оформите личен аромат, аромат-заявка, толкова уникален и смел, колкото и самите Bvlgari.

За да персонализирате своя аромат, първо изберете една от седемте парфюмни води в основната колекция. Наситени с лъчезарната жизненост на Италия, седемте аромата са почит към безграничната енергия на римляните. Всеки аромат обгръща с неустоимото удоволствие на италианското бягство, зареждащото слънце на Средиземно море, вълнението на италианската любов, успокояващото удоволствие на италианското долче, забавлението на аперитив по залез слънце в Рим и очарованието на венецианската феста.

ОСНОВНАТА КОЛЕКЦИЯ - ПОВЕЧЕ ЕМОЦИЯ, УДОВОЛСТВИЕ, ВЪЛНЕНИЕ, КОМФОРТ, СТРАСТ

Вашият персонализиран аромат започва тук.
Първо изберете Eau De Parfum, който подхожда на настроението Ви, след което #MagnifyForMore.
Вярна на духа на Bvlgari, марката представя за първи път в индустрията: седем ексклузивни есенции, с които можете да създадете свой личен подпис. Наречени Magnifying, седемте есенции са създадени, така че да се съчетават безупречно с всяка от седемте парфюмни води. Подобно на шприцоването на бита сметана върху джелато, пръскането на подсилващата Magnifying есенция усилва или изменя вибрацията на парфюмната вода и придава характерното италианско докосване. Сега можете да подсилите аромата, за да получите повече #MagnifyForMore. С това персонализирано ароматно изживяване можете да създадете аромат, подхранван от собствената ви креативност. Като променяте броя на пръсканията, седемте парфюмни води и седемте есенции Magnifying се наслояват в безкрайни възможности. Както няма две еднакви италиански приключения, така няма и два еднакви аромата.

Над тази изискана система за миксиране на аромати стои прочутото занаятчийско майсторство на Bvlgari. Разработвайки ексклузивни за Bvlgari акорди, майсторът парфюмерист Жак Кавалие усъвършенства изработените по поръчка суровини, истински скъпоценни камъни на природата. По-специално, седемте есенции Magnifying - мускус, бергамот, роза, ванилия, сандалово дърво, смирна и пачули, съдържат богата концентрация на ценни съставки, дестилирани от най-добрите реколти. Чрез процеса на усъвършенстване на Кавалие, всяка съставка разкрива най-прекрасните си аспекти с необуздана интензивност, улавяйки колоритната жизненост на нефилтрираните емоции.

RIVA SOLARE

Bvlgari Allegra пренася сетивата ви на италианската ривиера, където лазурното море блести под слънчевото небе. Слънчеви бани на брега на морето, топлината на слънцето нагрява кожата, а вятърът я обгръща. Вдишвате освежаващите нотки на морски пръски и цитрусови плодове, които се носят от дърветата, осеяли крайбрежието. Вдигате поглед от шезлонга си към скалите и безкрайните лазурни води, и улавяте спиращата дъха гледка, разкошните цветове на Италианската ривиера, излъчващи римска изтънченост.

Тази регенерираща енергия оживява в Riva Solare - искрящ цитрусов аромат. Той се открива с жив полъх на тръпчив калабрийски бергамот. Създадена единствено за Bvlgari - свежата, нова нотка улавя изключителната аура както на италианската Ривера, така и на италианската къща. Цитрусовата вълна отшумява, завладяна от целунатия от слънцето аромат на портокалови цветчета. Слънчевото нероли заслепява със светлинни акценти от османтус и мандарина. Усилен от основата със знойни мускусни акорди, Riva Solare освобождава ободряващата чувственост на слънцето и морето и наелектризиращата свобода на Средиземноморието.
Riva Solare е безкрайната италианска ваканция.
Жак Кавалие

FIORI D'AMORE

Bvlgari Allegra разпалва сърцето ви със страст и обожание. Получавате пълна изненада - абсолютно великолепен букет от рози. Когато на множество нюанси и видове червени рози, изисканото предложение обещава началото на свежа, истинска любов и сладка, нежна прегръдка. Вие се изчервявате от елегантността на Вашия обожател и сте изпълнени с пулсиращо очакване да се срещнете най- после.

Fiori D'Amore улавя страстната енергия на италианската любов в чувствен аромат на рози. Турски и български червени рози се събират в сърцето на букета. Свежият, младежки аромат е подчертан с нов, модерен акорд - малинова прелюдия. Иновативният плодов акцент напомня за аромата на малина, събрана в разгара на блаженото лято.

Деликатен и непокорен, с вкус и интензивност, Fiori D'Amore изящно предизвиква чудните, многобройни аспекти на любовта и кадифено мекия допир на страстта.
Това е червена роза - свежа, кадифена, плодова
Жак кавалие

FANTASIA VENETA

Allegra ви кани на най-ексклузивната и пищна италианска феста - легендарния карнавал във Венеция. В продължение на седемнадесет дни градът зашеметява с гледки, още по-възвишени от прочутата му архитектура и канали. Облечени в най-прекрасните си тоалети, няма как да не се възхитите на пищните и приказни костюми на вашите спътници. Всички улици избухват в ликуващи маскаради, които празнуват пъстрото богатство и радостния дух, които са в основата на италианския начин на живот и Bvlgari. Гледайки рапсодичните регати, вие се вълнувате от очакването на вечерния маскен бал, който се провежда за елита в местен дворец. Декадентска трапеза, интригуващи срещи и безкраен смях - знаете, че това ще бъде парти като никое друго.

Fantasia Veneta разгръща омайната енергия на тази феерия в незабравим шипров аромат. Пищната композиция подчертава индонезийското пачули. Нотката е ценна като покана за маскен бал и богата и нюансирана като неговите брокатени и жакардови костюми. Подобно на карнавала, шипровият акорд доставя разкошни, изненадващи обрати - декадентски акорд на червена праскова и нотка на пристрастяващ аромат на ванилия. Обгръщайки ви в чудния разкош на празненството, Fantasia Veneta ви дарява с тръпката да оставите незабравимо впечатление на един изключителен празник.
Цялата италианска изтънченост, събрана в парфюм.
Жак Кавалие

SPETTACOLORE

Bvlgari Allegra ви пренася в Пулия, Италия, за най-очарователната вечер в годината - зимното слънцестоене. Когато часовете между здрача и зората са най-дълги, римляните са палели огньове, за да осветят нощта, изпращайки топлина към слънцето, за да се върне то отново и да прогони мрака. Днес този древноримски ритуал е увековечен в един великолепен фестивал - Festa della Luce. Неговият грандиозен спектакъл от фойерверки и светлини озарява градовете от Алберобело до Скоррано, обагряйки ги в блясък като звездно небе. Тази мистична емоция изпълва Spettacolore - неземен амбров аромат. Ароматът пресъздава нощните вибрации чрез композиция в стил chiaroscuro - рядко срещано ухание, което контрастира между светлината и мрака.

Светлината е уловена от ириса - богата флорална нотка, която блести великолепно в сърцето на Spettacolore. Ценен италиански символ, известен със своята скъпоценност, цветето насища аромата с изключителната елегантност на Bvlgari. Подобно на несравним скъпоценен камък, ирисът разкрива всичките си аспекти - пудрен,земени кремообразен - в ефект, подобен на иридесценция, а блясъкът на цветето е озарен от цитрусови акценти.

BACIAMI

Bvlgari Allegra ви потапя в романтиката на Италия, извор на емблематични любовни афери. Във Верона се случва легендарната любовна история Ромео и Жулиета. Във Флоренция се състои съдбовната среща между Данте и неговата муза Беатриче. Модерната страст процъфтява в Рим, където Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър официално утвърждават връзката си с бижута Bvlgari.

Побирайки във флакон тази пулсираща страст, Bvlgari Allegra предизвиква Baciami или "целуни ме" и възхвалява италианската съблазън в цветен амбров аромат. В сърцето на Baciami е гарденията - тропическо диво цвете, чието ухание не може да бъде уловено от традиционната парфюмерийна дестилация. За Baciami майсторът парфюмерист Жак Кавалие разкрива гарденията в един опияняващ аромат. Кремообразно, пищно и сияйно, цветето избухва в акцент, който е безумно съблазнителен.

Това парещо цвете е обгърнато от изкусителна ванилия. Изключителният екстракт разгръща силен и пристрастяващ аромат, запазен чрез продължително отлежаване и трудоемък производствен процес.

MA’MAGNIFICA

Малко са личностите, които завладяват италианското въображение така, както майката. Сърцето на семейството, тя е олицетворение на силата, независима жена със собствени ярки емоции и противоречия - сложност, чиято същност е уловена в новия парфюм Ma'Magnifica. Със своя сияен и щедър силует парфюмът изразява нейната аура, превръщайки я от майка в изключителна, харизматична жена. В същото време идентичността на майка никога не засенчва вродената женственост. С любовника си тя е съблазнителна, подкрепяйки неговите виждания и омагьосвайки го със своите собствени. Никога не омаловажава силата на характера си, а се издига във всеки момент с мъдрост, изтънченост и премерена взискателност.

Олицетворявайки съвременната жена, която никога не жертва силата си на съблазън, Ma'Magnifica сублимира уникална роза, създадена за Bvlgari.

За да създаде новия подпис, майсторът парфюмерист Жак Кавалие използва три великолепни есенции от рози, разкривайки флоралната й красота с пикантна, дървесна и свежа сложноста след това я прави още по-неустоима с есенцията от сандалово дърво на Bvlgari
За Ma' Magnifica избрах сандалово дърво и роза, защото за мен те са върховният израз на елегантността.
Жак Кавалие

PASSEGGIATA

Bvlgari Allegra Passegiata олицетворява динамичните ритми на италианския начин на живот, като приканва притежателя си да бъде омагьосан от блестящите площади и скритите улички на Рим. Без усилие, пропито с магията на златния час, тези намаляващи слънчеви лъчи хвърлят своето сияние върху древния град, докато приятелите се срещат по най-естествения начин. Да преживееш Passegiata означава да бъдеш запленен от величествените места на Рим и съблазнен от неговата архитектура.

В сърцето на Bvlgari Allegra Passegiata е буйният иланг-иланг - светъл флорален цвят, изпъкващ с женска изтънченост, искрящ с емблематичния чар на италианските жени и наелектризиран с нарисуваните цветове на залязващото слънце. С напредването на аромата той се превръща в плавен, жизнерадостен израз на радостта, която съпътства вечерната разходка. Достигайки пълния си разцвет, той приема ленивия въздух на вечерта, показвайки дървесните нюанси на нощта и разцъфтявайки с млечната топлина на мускуса, която е отличителен белег на Bvlgari. Passegiata е обещание за една вълнуваща вечер и почит към изкуството на динамичния живот.

ПОДСИЛВАНЕ И ПЕРСОНАЛИЗАЦИИ

Bvlgari представя нова концепция в парфюмерията - #MagnifyForMore, която ви приканва да създадете личен аромат с помощта на подсилваща есенция Magnifying. Тези седем Magnifying есенции съдържат мощни концентрации на висококачествени естествени съставки като бергамот и пачули. Напръскана върху парфюмна вода Bvlgari Allegra, Magnifying есенцията придава на аромата обрат, индивидуален аромат, подхранван от вашето настроение. Независимо дали жадувате за слънчев прилив на щастие, или за успокояваща щипка сладост, изпитайте аромата по нов начин.
  • MAGNIFYING МУСКУС #MagnifyForMore Блаженство
Топлата и знойна есенция е вдъхновена от интимното усещане за докосване. Създаден с амбрет, измамно семплият мускусен акорд разкрива изтънчено излъчване. Със своята забележителна и изразителна яркост Magnifying Musc напомня за ослепителната радост от прегръдката.

  • MAGNIFYING БЕРГАМОТ #MagnifyForMore Радост
Цитрусовата есенция избухва със слънчева енергия. За да се постигне тази особено ярка дестилация, калабрийският бергамот се събира, когато е напълно узрял. Прясно откъснат, бергамотът съдържа сладки и свежи нотки. Дестилиран, за да запази многостранната свежест на плода, Magnifying Bergamot излъчва оптимистичното обещание за прекрасен летен ден.

  • MAGNIFYING РОЗА #MagnifyForMore Любов
Флоралната есенция привлича с кадифена, чувствена наситеност. За разлика от класическата, пудрена роза, тази смес от българска и турска роза може да се похвали със забележително излъчване, благодарение на уникалната фрагментация на етеричните масла с необичайна дестилация. С блясък, усъвършенстван от фини дървесни частици, Magnifying Rose предоставя пищен букет, изпълнен с оптимизма на любовта.

  • MAGNIFYING ПАЧУЛИ #MagnifyForMore Страст
Елегантната есенция омагьосва със сурова чувственост. Изработена с пачули с произход от Индонезия, пищната дестилация е с безпрецедентно качество, освободена от всякакви тъмни, земни нотки чрез ексклузивна фракция. Обогатен с дървесни и шипрови аспекти, Magnifying Patchouli предизвиква скъпоценно и силно съблазняване.

  • MAGNIFYING ВАНИЛИЯ #MagnifyForMore Вълнение
Деликатно сладката есенция изкушава с ванилови зърна, внесени от Мадагаскар. За да се развият най-сложните и нюансирани аспекти на плода, той се изсушава на слънце. Суровите, кожени и секси нотки кулминират в пристрастяващ аромат, а Magnifying Vanilla разпалва неустоимо привличане.

  • MAGNIFYING СМИРНА #MagnifyForMore Мистерияя
Смирната е била желана като парфюм още от древността. Гърците, египтяните, персите и римляните са търсели рядката смола, ценна колкото златото. Този скъпоценен природен камък е прославен в Magnifying Myrrh. Излъчвайки мистично настроение, есенцията привлича с дълбоко очарование и сияйно богатство. Ключът към нейния главозамайващ блясък. Две екстремни екстракции - ярка и полумрачна. Първата извлича бляскавия и плодов аспект на смирната. Втората се отличава с опушена и кожена гладкост, която се освобождава, когато смолата се държи над пламък.

  • MAGNIFYING САНДАЛОВО ДЪРВО #MagnifyForMore Елегантност
Легендарно, мистично, магнетично, мощно, сияйно, сандаловото дърво е почитано като защитно дърво в Индия в продължение на около 4000 години и се смята за свещен аромат в различни култури. В еднаква степен изтънчен и чувствен, Magnifying Sandalwood е ода за сандаловото дърво, създадено от майстора парфюмерист на Bvlgari - Жак Кавалие. В богат, кремообразен облак ароматът освобождава харизматичен силует. Несравнимото му изражение, дървесно, но фино, носи увереност на жената, която го избира - увереност, която отстъпва място на сияйна, величествена и привлекателна хармония.

ФЛАКОНИТЕ

Еко съзнание
Визията на Bvlgari Allegra за отговорен лукс включва търсене на нови решения за проектиране на екологично отговорни луксозни продукти, като се използват най-добрите методи за производство, за да се прослави италианското наследство и да се опази околната среда.

Външната опаковка на Bvlgari Allegra и за двете гами - eau de parfum и Magnifying - е изработена от 100% картонени материали от отговорни източници. В 80% от опаковките са включени материали, получени от рециклирани източници и регенерирани материали. Отчитайки силно италианското вдъхновение на Bvlgari Allegra, от Bvlgari избират партньор, който творчески използва повторно вторичните продукти от лимони, събирани в сицилиански градини, като основна суровина за производството на висококачествени хартии, чиято естествена красота налага по-малко печат, което позволява по-добро оползотворяване в процеса на рециклиране.

Останалите 4% от бутилката се състоят от помпата и декоративната алуминиева пластина Bvlgari Bvlgari. Помпата може лесно да се развие, за да се улесни рециклирането на стъклената бутилка. Докато алуминиевата пластина върху стъклената капачка ще бъде отделена по време на процеса на рециклиране. Накрая, Bvlgari, решавайки да остане близо до италианските си корени, изцяло проектира и произвежда колекцията Bvlgari Allegra в Европа, възползвайки се от ноу-хауто на континента и отличното майсторство.
КРАСОТА