ТЕНДЕНЦИИ
Защо е важно да се грижим за дрехите си правилно?

„Wet-cleaning“- поглед в бъдещето при почистване на дрехите ни!


Дрехите ни често се явяват едно специално напомняне за запечатани във времето спомени и моменти! Но ако загубят първоначалния си вид и мекота, често биват оставяни на дъното на гардероба. А това може да се избегне! Има много начини и причини да се грижим за тях - от съхранението на спомени до опазването на околната среда. С експертната грижа на Wet-cleaning ще се радвате на дрехите си дълго време.

Сега вече има нова опция за почистване на нежните и деликатни тъкани, създадена с внимание и грижа към околната среда. “Wet-cleaning“ е специално разработена екологична система, която работи с биоразградими продукти, без химикали и вредни вещества. Дрехите запазват яркостта на цветовете си, а Вие се радвате на ненадмината свежест и мекота. Нетоксично почистване, гарантиращо пълна безопасност.История на химическото чистене

Томас Дженингс изобретява и патентова първи комерсиалния процес на химическото чистене на 3 март 1821г. Той е и първият афроамериканец патент. Едно от първите ателиета за химическо чистене отваря врати в Париж през 1825 година. Съвременната употреба на неводни разтворители в химическото чистене за премахване на
петна, се появява през 1855 година Потенциалът на разтворителите на петролна основа е осъзнат от французина Жан Батиста Жоли, който започва да предлага нова услуга, позната като nettoyage à sec – сухо чистене.

Едва след 1920 година, когато е открит перхлоретилена, и в последствие нови по-продуктивни и надеждни машини, химическото чистене се превръща в реалност и започва активното му използване. След края на Втората световна война, благодарение на факта, че Западът е успял да премине от производство на военни стоки към развиване на битова, хранителна, технологична и друг индустрии, много предприятия се справят с разработването и производството на модерно съвременно оборудване за почистване на дрехи и текстил.Предимствата на химическото чистене

Основната характеристика на химическото чистене е да се избегнат щетите, причинени от измиване с вода върху тъканите на облеклото, без свиване, без деформация, добра защита на цвета, без избледняване на дрехите, лесни за гладене и да може да се почисти добре маслото или петното върху облеклото.

Химическото почистване е подходящо за тези тъкани, които не са подходящи за пране и лесно избледняват. Той има предимството да предотвратява деформацията на тъканните влакна и да запазва първоначалния цвят на влакната, а също така може да удължи живота на дрехите.

Химически почистените дрехи също имат специален ефект на дезинфекция и стерилизация. Предимствата на химическото почистване могат да бъдат обобщени със следните три точки:

  • Удобно централизирано почистване, спестяващо време и усилия;
  • Силна способност за премахване на петна;
  • Защита на дрехата;Обръщайки се към специалисти по химическо чистене, получавате:
• Осигуряване на качеството на извършената работа
• Ефективност на работата
• Екип от квалифицирани специалисти
• Високо ниво на обслужване
• Иновативни технологии и модерно оборудванеНина Нончева, ''B - clean''

Дами, казвам се Нина Нончева и съм управител на верига за Химическо чистене “B-clean“. За мен дрехите са много повече от платове и нишки. Те носят спомени. Те разказват истории. Въпреки това, обикновено не носим 80% от дрехите, които притежаваме.

Ако изберем да полагаме повече грижи за тях, ние допринасяме за промяната на
днешната култура на изхвърляне на дрехи, и имаме възможност да създадем много
нови спомени в любимите си дрехи!

Ако имате нужда от професионална и качествена грижа за добрия вид на Вашите дрехи, с радост ще Ви помогна!

За повече информация и контакт:
Телефон: +359 884 637 363
email: info@b-clean
www.b-clean.bg

Автор: Нина Нончева

ДОМ