ИНТЕРВЮТА
Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Михаела Братанова

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Михаела Братанова

ВИЗИТКА:
Михаела Братанова e родена в град София. Завършва Италианска гимназия и Бизнес администрация в НБУ. Михаела е професионалист с богат опит като Търговски директор в сферата на управление на офисни и търговски площи. Отличава се с качества като емпатия, стратегическо мислене и умение да създава и поддържа успешни отношения с клиенти и партньори.

През последната година и половина разширява своите хоризонти в областта на дигиталния маркетинг и изкуствения интелект.

Със съпруга си са заедно от 7 години и имат великолепна дъщеричка на 2 години. Благодарна е на съпруга си, че винаги я подкрепя и я кара да вярва в себе си! Михаела е зодия Скорпион и е оптимист, който вярва, че дявола е в детайлите. Михаела обича семейството си, пътуванията, модата и Италия.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената е в качествата, които притежава, в способността да цени и уважава, в емпатията, в моралните ѝ ценности. Интелигентност, доброта, усмивка, правилен изказ и маниери са важни фактори, които формират нейната цялостна привлекателност.

Външният вид не може да бъде измерител и стандарт за стойността на човек, но е важно жената да се поддържа, да е наясно със своите силни страни и да умее да ги подчертава.

В ежедневието залагам на елегантния стил. Предпочитам дрехи от естествени материи - коприна, лен, кашмир и памук. Харесвам изчистени линии, поли под коляното, натурални цветове - предимно бежово, бяло, сиво, бижута от благородни метали и семпли аксесоари. Рядко обличам дрехи в ярки цветове, избягвам пъстрите десени, пера, пайети и over size модели. За официални поводи винаги спазвам дрескода на събитието.

Ритуалите ми за красота включват грижи за душата и тялото. Здравословен сън, медитация, семинари за личностно развитие и духовно израстване, йога, водна гимнастика, масажи, витамини, хранителни добавки и много вода. Обръщам особено внимание на редовното почистване на кожата и обилната хидратация. Харесвам козметичните процедури и естетичните корекции, които държа да са направени дискретно и да изглеждат естествено. В ежедневието слагам много лек грим.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Съгласна съм, че човек се учи докато е жив, самата аз се старая да се обогатявам с нови знания и умения непрекъснато.

Повече от 15 години се занимавах с управление на офисни и търговски площи. Преди около година взех решение за пълна промяна в кариерното ми развитие. От години пазарувам само online, често правя срещите си виртуално, изкарах няколко обучителни програми и така плавно навлязох в дигиталния свят. В момента се занимавам с дигитален маркетинг и се обучавам в работа с изкуствен интелект. Харесва ми факта, че мога да работя от всяка точка на света.

Обикновено чета или слушам аудио книги за личностно развитие или биографии на известни личности. Последната книга, която ми направи силно впечатление беше "Любов" на Елиф Шафак.
Балансът не е нещо, което намираш. Това е нещо, което създаваш.
- Джан Франко
Важно е да осъзнаем, че балансът не е статично състояние, а по-скоро динамичен процес, който изисква постоянни усилия, налага се да се работи активно върху постигането и поддържането на хармония в различните сфери на живота. Постигаме баланс, когато определим ясно своите приоритети, планираме ежедневието си така, че да имаме време за важните неща и може би най-ключовото е да умеем да поставяме граници и да можем да казваме НЕ, когато е необходимо.

Всеки човек, независимо от пола, има свои силни страни и индивидуален стил, който може да допринесе за успеха на бизнеса!
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Тук ще цитирам Сара Десен:
Първото впечатление е само част от историята. По-важно е какво се случва след това.
С годините установих, че първото впечатление не винаги отговаря на истината. Лично аз избягвам да правя заключение за човек при първа среща.

Добре възпитаният човек винаги прави впечатление!

Познаването на етикета и протокола ни помага да се държим адекватно спрямо обстановката, в която се намираме, затова смятам, че е абсолютна необходимост. Специфични са за различните културни и социални кръгове, но универсалните ценности като уважение, толерантност и вежливост важат навсякъде. Добрите маниери и уважителното отношение на срещи с партньори, клиенти и колеги създават положително впечатление и улесняват общуването.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Говоренето пред публика е удоволствие, когато имаш какво да кажеш.

Комуникативна личност съм и обичам да водя светски разговори. Старая се да избягвам темите табу. Неутрални теми като пътувания и хоби са подходящи, като разбира се съобразявам със средата и повода на срещата.

Липсата на емпатия е основната бариера в комуникацията между хората.

Винаги съм била на мнение, че е изключително важно да се пише и говори граматически правилно. В бизнес комуникацията, а и не само, се изисква особено внимание към подбора на думи, тона и стила на изказ, няма място за жаргон.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Със сигурност грацията и хармоничните движения създават впечатление за изтънченост, подчертават елегантността и женствеността на жената.

Старая се да се движа редовно, ако нямам възможност да отида до басейна или на йога, слизам от автомобила си и ходя пеша. Имам ли желание винаги намирам начин.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Всички трябва да осъзнаем, че отношението към себе си е най-важно! Нашият свят е проекция, отражение на собственото ни отношение към самите нас. Ако се обичаме, уважаваме, полагаме грижи за себе си, ако смятаме, че заслужаваме да имаме повече, съответно го получаваме в живота си.

Харесвам театъра и операта, но пътуването е моята най-голяма страст!

Старая се всяка година да посещавам поне едно ново място. Обичам водата и затова предпочитам морските курорти, но дали ще съм на българското Черноморие или на екзотичен остров е без значение, важното е да съм със семейството ми.

Не обичам изненади, планирам почти всеки аспект в живота ми. Импровизации си позволявам единствено в гурме ресторант или когато аз се опитвам да сготвя нещо екзотично.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Личния имидж и репутация винаги са били водещи в персоналните отношения и в бизнес средите.

Трудно ми е само с три думи, но бих се описала като откровена, отговорна, справедлива личност.

Успеваемостта на жената в бизнеса не се гарантира от определен стил или външен вид, но е полезно да познава етикета и протокола, за да се облече и държи адекватно за мястото и ситуацията, в която се намира.
Михаела Братанова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си.
Ние, хората, копираме поведения и постепенно ги превръщаме в норми и е от изключителна важност да подбираме внимателно близкото си обкръжение. Приятелите и партньорите, с които общуваме ежедневно, влияят на нашето емоционално състояние, лично и професионално развитие.

Имам много познати и достатъчно доказани във времето приятели, хора на които знам, че мога да разчитам и те на мен също.

Категорично съм ЗА поставяне на граници в общуването, помагат да се избегнат излишни недоразумения.

Вдъхновяват ме хора, които знаят какво искат и как да го постигнат, като съпруга ми например.
Михаела Братанова и нейният съпруг
Снимки: Костадин Кръстев - Коко и личен архив
ИНТЕРВЮ