ПЪТЕШЕСТВИЯ

Портофино - сърцето на италианската Ривиера!


Портофино е очарователно, крайбрежно италианско селище, намиращо се в сърцето на Лигурия на Италианската Ривиера. Името му идва от Portus Delphini от латински, или Пристанището на делфина. Населението на Портофино се състои само от 400 жители!

И това е единственото място на света, което спира дъха ми всеки път когато го посещавам!

Живописното пристанище, зашеметяващите гледки към планината, дружелюбните хора, отличното вино и романтичните вибрации са сред нещата, които ме грабват и ме връщат тук отново, и отново!


И въпреки малката територия, има толкова много да се види и още повече да се усети! Можете да се разходите из пристанището, да се изкачите до църквата ''San Giorgio''/''Св. Георги/ и замъкът ''Castello Brown''. Уникалните градински статуи в Museo de Parco също са от нещата, които препоръчвам да се видят.


Имате възможност дори да вземете участие в Master Cooking Class, в грандиозния Chuflay Bar, на който бях поканена аз.Каквото и да изберете, всяка прекарана минута и всяка видяна забележителност си струва да бъде заснета с фотоапарат, или запечата със сърцето Ви!

И ако търсите най-доброто място за чаша вино, с изглед към известния залив Портофино, няма да намерите по-прекрасно място от лятната тераса на Belmond Splendido, която се намира на отсрещната скала.Понякога думите и снимките просто не са достатъчни. Трябва да го посетите, за да изпитате енергията на най-романтичното място в света - Портофино!


Толкова малко, а толкова голяма класа. Портофино - няма друго такова място!
Вижте още във ВИДЕОТО:


Ако имате нужда от вдъхновение, коя да е следващата Ви дестинация за ваканция - вижте и други Видеа от моите пътешествия тук: Lady Captain.

Автор: Антония Георгиева
Снимки: Личен архив

Италия