ПЪТЕШЕСТВИЯ
Приказен Рай по женски в ''страната на свободата''- Тайланд!

Пътешествие по женски - красотата на екзотичния Тайланд!


Преди три години, с моите приятелки направихме едно невероятно пътуване само по женски. Сега решихме да увеличим групата и включихме още една приятелка.
След подготовката на всички документи и PCR тестове, най-сетне пристигнахме в Пукет, защото това е свободната зона на Тайланд.

Взеха ни от летището с мини буса на хотела и нашата приказка започна!
Първият хотел в който отседнахме беше Anantara Luyan, Phuket . Вътре е истински Рай – толкова удобства и красота на едно място. Комплекса разполага и с няколко басейна и къщички, всяка със самостоятелен басейн, СПА център и няколко ресторанта. Храната е много разнообразна с много плодаве, зеленчуци и Тайландски гозби. Обстановката е толкова релаксираща, че след тези измъчени ковид ограничения наистина се чувствахме като в Рая. Бяхме късметлии, че тестовете, които ни направиха на летището излязоха отрицателни и сега можехме свободно да се наслаждаваме на този красота.

Заредени с прекрасните емоции от великолепният хотел Anantara, заминахме за остров Колипе, който бяхме посетили по време на предишното ни пътуване до Тайланд.

Междувременно по средата на пътя отседнахме за един ден в прекрасен хотел намиращ се в град Транк. Направихме си една великолепна вечер, започвайки с релаксиращ Тайландски масаж и изненадваща жива музика на пиано по наш избор. Почувствахме се Божествено, като кралиците които сме.

На следващият ден, след чудесното преживяване отпътувахме със самолета, и в последствие с голямата лодка, до нашият вече познат остров Колипе.
Пристигайки, бяхме удивени от подобренията, които бяха направили. Нов комплекс от къщички на плажа, в който имахме щастието да отседнем. Всекидневно се наслаждавахме на омайващият Тайландски залез от новопостроеният бар на плажа. Всяка вечер ни забавляваха с огнено шоу и прекрасна музика.
След Божествените 8 дни прекарани на Колипе, решихме да се възнаградим по Кралски, отсядайки в хотел от същата веригата ANANDARA (в който бяхме на Пукет) в курортното селище Коахим.
Защо Кралски? Защото е отсядало там Кралското семейство!
Насладихме се на всички благини, които ни предлагаха!


Следващата дестинация беше Величествения и Грандиозен Банкок.
Там отседнахме в Mandarin Oriental, Bangkog. Хотела е на цели 145 години и се намира до реката. Всяка вечер на вечеря се наслаждавахме на красивите осветени сгради и преминаващите плавaтелни съдове.30 дни в разкош и безвремие, едно незабравимо преживяване!

Автор: Таня Стоянова
Снимки: Личен архив

Тайланд