Чрез тази кухня екипът на ресторанта разказва на гостите си една приказка на сетивата, така че те да се почувстват част от нея и да създадат собствен спомен за преживяването си.
В основата на ресторанта стоят българските кулинарни традиции от хилядолетия, във времвто на Велика България, на юг и север от Дунав, по Средиземноморския бряг и чак в Азия.
Местата на масата са само 12 човека и усещането е за ексклузивност. Шеф Петров представя един истински кулинарен спектакъл, в който запознава гостите с техники на приготвяне на храната, които са останали някъде в миналото, забравени, но чакащи да бъдат преоткрити.
Кулинарното пътешествие се състои от 22 ястия и прави едно своеобразно преминаване през вековете в България – от древните траки, през Аспарух, Борис, Самуил до днешни времена.
Домакин на събитието беше Анелия Костадинова, която отпразнува своя рожден ден в компанията на Дамите от Клуб "Великолепната Жена".
Една незабравима вечер, която докосна и 5-те сетива на гостите!