ИНТЕРВЮТА
Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Мирослава Велева-Радкова

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Мирослава Велева-Радкова

ВИЗИТКА:
Мирослава Велева-Радкова е вдъхновяващ писател, мозъчен треньор и автор на редица програми за трансформация на мисленето и живота на дами работещи в сферата на услугите и Бюти бранша.

Тя е собственик на бранда MIRELAND, който се превръща в символ на успешната и балансирана работеща жена.

Под нейната егида и организация 7 години се провежда международен конкурс за маникюристи Golden Bulgarian rose.

През 2022 година на годишни награди Kaizen Мирослава е номинирана и отличена с приз в категория "Влиятелен лидер".

Завършила е философия в Университета "Св. Кирил и Методий" във Велико Търново. Мирослава е преминала много квалификации за работа с хора, и специализации, като женски треньор, коуч, НЛП мастер и менторство.

В личен план е щастливо омъжена и има две красиви и талантливи дъщери - Рая на 21 години и Божидара на 14 години.

Мира, както обича да я наричат, успява да живее балансирано и хармонично, като успешно съвместява няколко разнородни професионални дейности, разнообразява се с това да пътува със съпруга си до екзотични места и да се наслаждава на житейския процес - тук и сега!

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

За истинската красота на жените мога да пиша много! За менжената е наистина красива, когато сияе, чувства се удовлетворена от живота си и това и личи, по огъня в очите. В днешно време срещам много малко такива жени, които обичат истински себе си и излъчват един особен магнетизъм, който се усеща. Такава жена влиза някъде и приковава погледите.

Външният вид е важен за една уважаваща себе си жена, за да допълва усещането и за цялост. Да се погрижи за визията си - коса, кожа, маникюр, педикюр, тяло, грим - това са финалните и задължителни щрихи за една обичаща се жена, но едва след като се е погрижила първо за душата си.

Моят личен стил претърпя голяма трансформация през последната една година. След двукратно преминаване през менторската програма на Йордана Димитрова, стилът ми от екстравагантен се движи към изчистен. След драстичната промяна на фигурата ми, в момента се снабдявам с изцяло нов гардероб. За есенния и зимния гардероб съм заложила на меки материи, кашмир и фино плетиво в бежова и бледорозова гама. През лятото харесвам повече ярки и свежи цветове, сатен, памук, дантела и тюл. Обожавам рокли, и обичам да ги съчетавам с обувки в същият цвят. Като аксесоари харесвам по-обемни обеци, гривни и пръстени, колани и ефектни чанти. Отскоро проявявам страст към шапки с периферия. Старая се да изглеждам елегантно и стилно в ежедневието, независимо къде се намирам. Дали ще съм на събитие или на плаж, избирам с еднаква прецизност нещата, които ще облека, както и аксесоарите.

Държа да се чувствам красива и ефектна във всеки момент!

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Тук съм напълно съгласна и подкрепям твърдението, че човек се учи докато е жив.

Да се развивам и усъвършенствам, да усвоявам нови умения и да разширявам зоната си на комфорт е за мен начин на живот, особено през последните 5 години. Работя с петима ментори в различни направления, и не спирам да предизвиквам себе си постоянно. Посещавам много семинари и програми за личностно развитие. За последната година, осъзнаването ми е, че баланса, който съм постигнала ми е наистина жизненоважен и е принцип, който не бива да нарушавам на никаква цена.

Любимата ми книга е "Как да печелиш приятели и да влияеш на хората" на Дейл Карнеги. Тази книга ме научи как да не споря в много важен момент от живота ми, и подобри в голяма степен комуникацията ми с важните за мен хора.

Балансът е възможен само ако наистина обичаш себе си и можеш да казваш от време, на време здравословно "не", на хора, събития, предизвикателства и бизнеси.

Колкото си по-активна, толкова повече възможности идват. Изкуството е да подбереш нещата, които с лекота и без стрес ще ти позволят да правиш бизнес. Така разбирам бизнеса по женски - да твориш в хармония и без излишен стрес.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първо впечатление можеш да направиш само веднъж, и аз винаги залагам на него двупосочно. Старая се да съм искрена и автентична с хората и да успея да ги накарам да ме запомнят още в първите минути на запознанството ни.

Усъвършенствам уменията си за комуникация непрекъснато и подобряването на жестовете и маниерите, както и усвояването на правилата за етикет бяха мотивите ми да се включа в Академия Великолепната жена.

Ако целта на една жена е да успява и да променя средата си, познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет е абсолютна необходимост. И за тези умения, ако не са придобити от средата, в която сме израснали, трябва да се положат усилия.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Към днешна дата да говоря пред публика за мен е удоволствие, но това не винаги е било така.

Винаги съм била любознателна и комуникативна личност, но съм посетила доста надграждащи курсове, за да усъвършенствам тези умения. Да си добър и интересен събеседник е част от успеха на всякакви нива. Също така важно умение е да можеш да слушаш активно и да задаваш отворени въпроси. Това ми дава възможност да чувам това, което казват хората сред пълнежа от думи.

Основната бариера в комуникацията между хората е, че не се изслушват и всеки се интересува само от себе си.

Под култура на словото - аз лично разбирам да не се използват думи и изрази безсмислено. Когато разговарям или се изразявам, аз се отнасям с изключително внимание към подбора ми на думи, интонация и жестове. Гледам хората в очите, и винаги вземам или давам обратна връзка за това дали сме се разбрали правилно. Често човек казва едно, а събеседника му разбира нещо съвсем друго, което е базирано на предишен опит.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Дълги години живях в изцяло мъжка енергия, забързана и задъхана в надпревара с времето, предизвикателствата и хората. Стигнах до неизбежния "бърнаут", който ме принуди да забавя всичко: живеенето, говоренето, жестовете и дори походката.

През последните 5 години се уча как да бъда жена, да се движа женствено, да се замислям как изглеждам, да се оглеждам в огледалата и в погледите на околните, и да се наслаждавам на реакциите им.

Новата си фигура поддържам с подбор на храните, ходене пеша и леки упражнения. И да, определено когато вляза някъде и се движа бавно, вече правя впечатление. Заслугата е на Йордана Димитрова, която ме вдъхнови да се потопя в моята нежност и женственост.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Обожавам себе си и жената, в която се превърнах. Смело мога да кажа, че се създадох наново, след като години наред се разрушавах несъзнателно. Сега си почивам, глезя се, слушам тялото си, наслаждавам се на малките неща, на красивите моменти и живея живота си качествено, така както на мен ми харесва.

Обичам да пътувам, да чета книги, да пиша и да снимам. След всяко пътешествие си правя Фото книга, която отпечатвам и вече имам цяла колекция. Най-любимата дестинация за мен е Доминикана, била съм там три пъти и отново бих я посетила.

Харесвам семейните традиции и се старая да създавам и култивирам такива. Семейната вечеря и честването на годишнината от сватбата ни са традиции, на които отделям специално внимание. А една от любимите ми малки традиции е да си кажем наздраве със съпруга ми, вечер на чаша вино, да се погледнем в очите и да се целунем - правим го от ден едно.

Значимите събития и цели планирам, но винаги съм готова да се поддам на момент и красива емоция, и да импровизирам. И често го правя.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

рез последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

През последните три години работя целенасочено в развиването на Личен Имидж и Бранд. След бърнаута, дойде ковид кризата. Ступора, в който бяха всички ме вдъхнови да напиша "Библия на успешния маникюрист" и "Планер на успешния маникюрист". И двете издания се превърнаха в бестселър за дамите работещи в сферата на тези услуги. Да споделя моята успешна история и 22 годишен международен опит, помогна на стотици маникюристи да се качат на следващо ниво в своето развитие. Наричани често - безплатните психолози на 21 век, някои от тях са вече сертифицирани коуч специалисти и помагат професионално на своите клиенти. Преди година създадох моя авторска менторска програма Стани успешен Бюти експерт с помощта на ментор. Над 50 дами преминаха през нея - при всяка има трансформация към по-качествен живот и взаимоотношения. Това ми помага да наложа моя бранд MIRELAND, като символ на успешната и балансирана работеща жена. Мотото ми е:

"Поискай да бъдеш щастлива!"

Смятам, че миналото не определя бъдещето и всеки може да създаде себе си и да се превърне в бранд. Въпросът е да осъзнаеш, че най-голямата ти болка може да се превърне в най-голямата ти супер сила и да вдъхновява много хора.

Себе си бих описала като: успешна, балансирана и мъдра.

За мен успешния делови вид трябва да транслира намек за сектора в който работим. Екстравагантния ми маникюр е моята визитка, често ми помага бързо са скъся дистанцията с хората и когато се представя, какво работя - всичко си идва по местата!

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

За мен, средата е нещо, което се изгражда. Аз влагам много фокус в това с какви хора да прекарвам времето си. В дългосрочен план средата побеждава волята, така че аз се старая да се обграждам с успешни хора, от които имам какво да науча.

Имам много приятели за маса и купон, но се моля животът да не ме тества в нужда, за да проверявам колко са истински.

Вдъхновяват ме Максим Асенов, Йордана Димитрова, Моузес Налока, Джойс Майер.

Граници в общуването си с хората слагам съвсем целенасочено. Ние сме тези, които учим хората как да се държат с нас. Старая се да не задържам емоции в общуването и да съм максимално автентична.

Мирослава Велева-Радкова в интервю за списание ''Великолепната Жена''

ИНТЕРВЮ