ПЪТЕШЕСТВИЯ

На разходка в St Barth - островът на богатите и известните!


Официалното име на острова е Saint-Barthélemy - но най-често е наричан St Barts или St Barths на английски и St Barth на френски.


St Barth е френско-говорящ остров, разположен в Карибско море. Известен е с чисто белите си пясъчни плажове, пълното с яхти пристанище, ресторанти от най-висок клас и дизайнерски магазини.Ако сте любители на историческите атракции – посетете The Wall House - образователната изложба от шведската колониална епоха и Fort Karol, крепост от 17-ти век, която гледа към популярния Плаж на Мидите / Shell Beach.Но ако търсите най-доброто място на острова – отидете на плажа Saint-Jean, където се намира луксозният, разкошен и изискан Nikki Beach St.Barth. Елегантно място, известно със своя опростен, но шикозен бял декор и зашеметяващи гледки към Карибско море.Така че, ако сте готови да се насладите на красота, карибското слънце, атмосфера и дух, то това е мястото за вас - да празнувате, да се отпуснете и да оставите всичките си грижи. Това е идеалното място да прекарате деня от здрач до зазоряване, докато се отпускате на плажа, гледайки как частни самолети Gulfstream кацат един след друг, точно над водната линия – в St. Barth, е едно от най-екстремните летища в света, поради много късата му писта и непосредствена близост до път с коли.


Вижте още във ВИДЕОТО:


Сред Карибските острови, St Barth определено ми е сред най-любимите!

Все едно се телепортирам в Рая, особено през зимата!

Ако имате нужда от вдъхновение, коя да е следващата Ви дестинация за ваканция - вижте и други Видеа от моите пътешествия тук: Lady Captain

Автор: Антония Георгиева
Снимки: Личен архив

Кариби