ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

Идеи за позиране на имидж фотосесия в студио!

Да позираш в студио, на чист фон - си е голямо предизвикателство! И ако не сте свикнали със светлината на силните прожектори, и не знаете в коя поза да застанете, изведнъж се оказва, че ръцете и краката Ви пречат, припознавате ли се?

Когато има декор, т.е сме в обзаведено помещение, сякаш е по-лесно да позираме, има къде да се подпрем, седнем, облегнем, а и обстановката помага да се чувстваме по-естествено.

Но когато говорим за Имидж снимки, най-добре се получават в студио, където Вие сте акцентът, Вие сте на преден план, а не сте част от обзавеждането, обстановката. Ако сте ходили на такава фотосесия знаете, че най-много време отнема фотографът да нагласи осветлението спрямо Вас, за да няма сенки и петна по лицето, което е много трудно да се постигне извън професионално студио.
Йордана Димитрова, Експерт личен имидж и бранд
Ето и моите препоръки за успешна фотосесия в студио
  • Послание - помислете какво искате да е Вашето Имидж послание към хората, които ще видят Вашите снимки. За моята фотосесия аз избрах - стил, елегантност, женственост. В зависимост от това подберете Вашето облекло, грим, прическа, маникюр и подходящи пози, които ще са в синхрон с Вашето послание.
  • Фотопозиране - вместо да се притеснявате и да се чудите къде да сложите ръцете и краката, подгответе си предварително пози, които сте си харесли в интернет/списания. Изберете минимум 10 пози в изправено/седнало положения, в които според Вас ще изглеждате добре - пробвайте ги пред огледалото и ги покажете на фотографа.
  • Проверка - след първите няколко кадъра, помолете фотографа да Ви покаже как се получават снимките. Важно е да се харесате след това на снимките, а понякога има неща в образа ни, които даже не осъзнаваме, че правим. Например: странна усмивка, силно навеждане на брадичката, паднал кичур коса, разтворени пръсти на ръцете, изгърбена поза...
  • Облекло - подгответе 3 различни визии, в които да се снимате. Дами, високите токчета са задължителни! Можете да започнете с леко червило, което след това да засилите за другите визии, както и да приберете/вдигнете косата за някои от снимките.
  • Кадри - направете 3 вида кадри с всяка визия - в цял ръст, седнали, портретна/или до над колената. Така винаги ще имате подходящата снимка, в зависимост от това коя, за къде е подходяща. За силна Имиджова снимка се препоръчва тип американски портрет като тази снимка по-горе, както и като тази по-долу.
Дами, споделям още снимки за вдъхновение:
Минутка за хумор:
- Приятели, някой има ли учебници по квантова физика, математика или генетика?
- Браво, умницата ми тя, с наука ли се захващаш?
- Не, трябват ми за имидж фотосесия!
Великолепната Жена знае, че снимките ни говорят за нас и избира внимателно какво да е нейното послание!
Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
P.S. - В 3 месечната Програма "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" имаме Мастър клас на тази тема: "Фотопозиране - как да изглеждаме Великолепно на снимки?"

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА
Снимките са от фотосесия за Genica News
Мениджър: Атанас Месечков
Фотограф: Костадин Кръстев - Коко
Стилист: Августина Маркова - Тути
Коса: Цветомир Петков
Грим: Елиза Попова
БЛОГ