ИНТЕРВЮТА
Галина Начкова на корицата на бр.41 на седмичното Лайфстайл издание на Великолепната Жена!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Галина Начкова

ВИЗИТКА:
Галина Начкова е чаровна бизнес дама с богат професионален път. Визионер и търсач на иновативни решения в сферата на женското здраве и красотата! Щастлива, независима, женствена, елегантна, излъчваща едновременно нежност и сила.

Основател и собственик на единствената онлайн платформата за женско здраве и тазово дъно у нас – KEGEL8 БЪЛГАРИЯ. Вече 7 години Галина е нежен и красив посланик на грижата за една силно пренебрегвана и деликатна област в женското тяло – тазовото дъно, допринасящо за женското благосъстояние!

Галина Начкова завършва Интелектуална собственост и бизнес в Университета за национално и световно стопанство, град София. Започва професионалния си път в България, във филиала на една от най-големите PR компании в света Edelman. Обучава се към Edelman University в интензивна програма ''TalantEd in Communication and Public Engagement''', което и дава възможност да работи с най-предизвикателни компании. Влиза в ролята на продуцент и треньор по комуникации, като създава собствен проект - ''Обучения по комуникации за топ мениджъри''. Галина реализира няколко издания на тренингите в ТВ студио с водещ.

Професионалният и път продължава като ръководител на Microsoft Innovation Center Bulgaria. В тази сфера тя дава своя принос като изгражда устойчив бизнес модел за функциониране на центъра в екосистемата на Sofia Tech Park.

Днес Галина е отдадена на своя онлайн бизнес, автор е на редица статии и има собствена рубрика ''Женски Тайни'' във вестник ''Галерия''.
Образованието, интереси и качествата и са ключът към осъществяването на нейната мисия – принос към жените чрез менторство и предаване на знания!

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жената за мен не идва само от лицето или изящната фигура. Това е светлината в душата и, доброто и сърце, пламъкът в очите, любовта, страстта, непреклонността, волята и нежността, които излъчва. Съвършеният и безупречен външен вид полага само финалните щрихи върху шедьовъра - истински красива жена!
Както казва Коко Шанел: ''Красотата започва в момента, в който решиш да бъдеш себе си'' - в този смисъл може да се каже, че да си позволим да бъдем истински красиви е лукс в съвременното общество, присъщ само на смелите жени. Вътрешният свят на всяка от нас е забележителен, затрогващ и завладяващ, стига да не го крием зад маска от неувереност, а да го балансираме с жизнерадост, мекота и великолепие.

Една истински красива и уважаваща себе си жена се стреми постоянно към развитие и усъвършенстване, към разгръщане на пълния си потенциал, като се грижи еднакво за своя ум, външен вид, съхранява грижливо ценностите си и има вътрешен стремеж към личностно и духовно израстване. Външният ни вид говори много за нас като личности. Чрез външното ни проявление околният свят приема посланията, които излъчваме отвътре, например до колко обичаме себе си.

Личният ми стил е женствен и елегантен. Вроденото ми усещане, че по-малкото е повече, рефлектира изцяло в моето облекло, грим, прическа, маникюр. Вярвам, че елегантните, нежни, женствени, изчистени и класически линии винаги ще бъдат на мода! Цветовете, които обичам са забележителното червено, божественото бяло, умиротворяващото синьо. Чувствам се комфортно и в нежният, деликатен нюанс на розовото (или бежовото), който е ненатрапчив. Когато искам да прибавя доза тържественост подбирам големи, красиви и изящни бижута, в които несъмнено е закодирано послание.

В ритуалите си за красота се водя от максимата, че качеството, а не количеството е важно. Използвам козметика, която не е тествана върху животни. Обичам да откривам иновативни устройства за грижа у дома, които са вдъхновени от древни знания и са научно доказани на база резултати. Така съчетавам най-доброто за себе си от времето преди и сега.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Крилатата фраза ''Аз знам, че нищо не знам'' е преписвана на Сократ, а аз се вслушвам в мъдреците. Често прехвърлям в съзнанието си тези думи и те ми дават увереността и усещането, че съм здраво стъпила на Земята.

Осъзнаванията ми са, че днес всичко в света се случва с по-висока скорост от преди, а това налага ново мислене, схващания, концепции и преминаване към леките, фини сетива, които усвояват по-добре новата енергия. Необходима е повече гъвкавост и сензитивност. За жените повече от всякога е важно да държат своето ''състояние'', за да творят мир, хармония и красота във своя вътрешен и външен свят.

Нямам само една любима книга, сега например неочаквано се върнах в ученическите си години, когато бях запленена от романа ''Червено и черно'' на Стендал, ''Тютюн'' на Димитър Димов, книгите на Стайнбек, ''Пътеводител на галактическия стопаджия'' от Дъглас Адамс… списъкът е дълъг. Обичам да чета биографиите на великите личности, за да се докосна до гениалните им умове. Напоследък препрочитам Библията и се чувствам като изследовател, който постоянно открива ''съкровища''.
''Успявай интелигентно'' на д-р Робърт Холдън е новата ми любима книга, която се появи, за да потвърди моите осъзнавания и да ми покаже нови начини. В момента чета ''A woman makes a plan'' от Майе Мъск (майката на Илон Мъск).

През последните години животът ме срещна с личности, които владеят баланса в живота и виждам, че той е възможен. Лично аз имам още работа в тази посока, но се чувствам все по-близо до тази моя цел, въпреки леките препятствия, които неизбежно съпътстват промяната.

Да, бизнес по женски има и се случва когато постигаме успехи, като оставаме женствени и верни на женското начало, действаме през лекотата и в потока, без да се изкушаваме да прилагаме мъжки качества. Когато го осъзнах всичко около мен се промени към добро.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Разбира се, че първото впечатление е от изключителна важност, тъй като може да не получим възможност за второ представяне. Това умение отразява начина, по който се свързваме с другите - дали през красива усмивка, приветлива външност, добра дума, комуникативни навици или просто впечатляваме другите със силното си позитивно излъчване.

Познаването на етикета и протокола разширява кръгозора и ни дава предимства в много житейски ситуации, които често са свързани именно с първото (добро) впечатление и владеенето на добри обноски!

Наскоро се дипломирах като сомелиер (любител) и въпреки, че отдавна съм виноценител, смело твърдя, че открих цял един нов свят, богатство изтъкано от сетива, знания, традиции и ритуали. Докоснах се до магията в създаването на виното и културата на вино дегустациите.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публика може да е удоволствие, когато човек живее в мисията си и има изяви свързани с любимото дело. Съответно публичната изява може да бъде неприятна, ако се занимаваме с нещо, което не ни носи удовлетворение, а го правим просто, защото трябва. При всички положения е хубаво човек да има леко притеснение при изяви. Сценичната треска ни мотивира да се усъвършенстваме и да ставаме все по-добри всеки следващ път, вместо да се успокояваме и отпускаме.

Основните пречки в комуникацията между личностите са в това, че често тя се оказва неефективна. В последно време се старая да изслушвам напълно събеседника си, вместо да се опитвам да запълня паузите в разговора (от притеснение).

Израза ''култура на словото'' тълкувам така - всяка дума има определена вибрация и заряд, когато я произнасяме. Тя трепти с особена сила в нашето поле. Затова считам, че няма нищо по-хубаво от това, да се стремим да се изразяваме красиво и да полагаме целенасочени усилия за прецизен изказ.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Естетиката на движенията говори още с появата на жената. Начинът, по който се движим в пространството изразява нашата лична сила, харизма, характер, индивидуалност, здраве, ниво на жизнена (сексуална) енергия. Отделна тема е че много мъже избират своите дами именно по начина им на движение и до колко тяхната осанка ги впечатлява с нежни, плавни, елегантни и чувствени движения.

Като собственик на Бизнес в областта на женското здравеотговорно заявявам, че неправилната стойка може да влоши сериозно интимното ни здраве и дори да наруши нашето енергийно тяло.

Лично аз се стремя да поддържам себе си с леки, щадящи упражнения за изправен гръбначен стълб и гъвкавост, съчетавам ги супражнения на Кегел (за тазовото дъно) задължително с Кегел тренажор. Кегелите допълнително развиват нашата женственост, съхраняват младостта и жизнената ни сила. Обожавам разходките сред природата, които буквално ревитализират тялото и ума ми.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Любовта към себе си е тема, която всеки си мисли, че разбира. Интересно е как си вярваме, че наистина се обичаме, докато внезапно не осъзнаем точно обратното!

Преди години свирех на пиано и наскоро реших отново да се запиша на уроци, за да си припомня това уникално чувство. Обичам да храня душата си с красива и стойностна музика, книги и филми, които ме вдъхновяват и зареждат. Пробуждам сетивата си с изкуство - посещавам изложби, театри, ходя на опера, концерти, а пътешествията с приятели са сред най-любимите ми занимания.

Притеглят ме Малдивите, Бали, Мароко, Египет, Бразилия, Бутан. От дете си мечтая да мога да посетя всяко кътче от планетата Земята. Трудно е да избера само една дестинация. Например в Рим, мога да се връщам винаги, без да ми е нужна причина!

Обичам семейните празници и събирания, тъй като вярвам дълбоко в силата на рода, традициите и колко е важно чувството ни за принадлежност. Благодарна съм на родителите си за начина, по който са ме възпитали и че са ми дали свободата, от която душата ми е имала нужда, за да намери своя път.

В Академия Великолепната Жена, Йордана Димитрова винаги ни обръща внимание за истински важните неща, за крехките връзки с любимите ни хора. За това, как елегантността и великолепието започват с отношението ни към нашето семейство - хората, които обичаме най-много и често приемаме за даденост!

Дълги години се придържах към стриктен график, сега съм по-гъвкава със задачите и се вслушвам главно в своята интуиция. Вселената ми е показвала не веднъж безпогрешния си тайминг за случване на събитията.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Личният Имидж и Бранд трябва да вибрира на честотата на личните ни качества, ценности, вярвания и да излъчва нашата мисия. Радвам се, че днес все повече дами осъзнават своя път и живеят живота си чрез създаването и творчеството.

На мнение съм, че ако сами описваме себе си, най-вероятно ще се изкушим да представим някакъв друг човек. Приятелите ми, често ме определят като мъдра, проницателна и благородна.

Имам подозрения (усмихва се), че Коко Шанел създава дизайна на дамския панталон именно за целите на успешния, делови вид на жената. Лично за себе си съм открила, че панталонът е ''ключ'' и когато имам нужда от енергията на успеха, нося елегантен панталон. Въпреки това оставам голям почитател на роклите, които са подходящото облекло за нас жените, за да се наслаждаваме на здраве и благосъстояние.

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Общувам сравнително леко с хората и винаги подхождам добронамерено към всеки, който стъпва в живота ми, защото вярвам, че всеки човек е наш учител и винаги можем да търсим доброто у хората, колкото и малко да ни се струва то понякога.

Често имам нужда от покой, за да почувствам своя център и да се разгранича от усещанията и мислите на околните. Има хора, с които се свързвам мигновено и независимо от времето и разстоянието ''оставаме на една вълна'', тях допускам най-близко до себе си, те са избрани прецизно.

Замислихте ме за имената на вдъхновяващи личности и това ме зарадва, тъй като си припомних хора, които са ме развълнували дълбоко до сълзи.

Преди време попаднах на предаването "България от край до край" по БНТ, в което от екрана ни срещнаха с мислите на прекрасни деца. Силно впечатление ми направи момиченце на име Туче от село Иван Шишманово - нейният красив ум, мъдрите и послания и красотата на душата и ме просълзиха. Тя ми напомни за начина, по който разсъждава и моя малък племенник, който обичам безкрайно. Докато се раждат такива деца вярвам, че в нашата страна е възможно по-добро бъдеще и България ще я има.
Пример за всички нас може да бъде най-възрастната медицинска сестра Ценка Досева от село Подвис, която продължава да работи въпреки, че е на 83 години. Зад нейната отдаденост се крият младежки усилия, борбеност и човечност за цялата ни държава. Медицинската сестра не спира да упражнява професията си близо 65 години, въпреки трудностите тя е на първа линия и се грижи за здравето на хората дори и в условията на пандемията.

Възхищавам се на Йордана Димитрова, която озарява последните предизвикателни години с красотата и великолепието, от които всички имаме нужда.

Вярвам, че силата на жените е в това да се пробуждаме една друга със знания, чрез личен пример, през споделянето, през вдъхновението и подкрепата - така можем да създадем един по-добър свят!

Галина Начкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ