НОВИНИ

Йордана Димитрова, лице на ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ портал за женско здраве Genica News

Профилактиката на женското здраве е основна цел и насърчаването ѝ е движещият мотив за създаването на специализираното списание и онлайн портал - GENICA News. За лице на кампанията "Женско здраве" беше поканена г-жа Йордана Димитрова от Великолепната Жена, която сподели:
Прави ми впечтление, че съвременната жена е все по образована, но за съжаление не е много внимателна към здравето си. Често казвам, че Великолепна жена, може да е само умната жена. А умната жена е наясно, че доброто здраве е по-хубаво и от най-голямото богатство.

В стремежа си да успеят навсякъде и с всичко, виждам как жените развиват висока доза мазохизъм, който рефлектира върху здравето им. Все нямат време, все бързат – живеят количествено, вместо качествено и разбират ценността на здравето, едва след като го загубят.
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност
Атанас Месечков, издател и основател на GENICA News, сподели:
Информираността е един от най-важните фактори за ранната диагностика и добрия изход на много заболявания!

Статистиката показва, че у нас преобладават случаите на късно диагностицирани онкологични заболявания. Много от тях са лечими, ако бъдат открити на по-ранен етап. Ракът на гърдата, например, е напълно лечим, ако бъде диагностициран навреме. Ракът на маточната шийка е предотвратим в 93% от случаите при редовна профилактика.

Отделно, често срещани здравословни усложнения при родилки и новородени също са напълно предотвратими при спазване на скринингова програма.

Целта на кампанията е да се обърне внимание на жените за съвременните възможности за превенция и профилактика и да се насърчат да следят здравето си.
Дамите от "Клуб Великолепната Жена" подкрепиха кампанията и също споделиха свят опит, знания и добри практики, с читателите на специализираното издание "GENICA News".
Разгледайте целия брой на специализираното издание на списание "GENICA News", посветен на кампанията за превенция на женското здраве:

GENICA News - женско здраве

Ще намерите много интересна и полезна информация за едни от най-често срещаните проблеми и болести по отношение на здравето и профилактиката.
НОВИНИ