ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Как да направите живота си по-балансиран?


Животът Ви по-забързан ли е от всякога? Откривате ли, че се уморявате по-често, лесно губите търпение, изпитвате капризност и сте толкова стресирани, че не можете да видите светлината в края на тунела? Изгубихте ли контакт с приятелите си? Забавлението напълно ли изчезна от живота Ви?

Ключът към поддържането на баланса Ви е да знаете кога сте го загубили!

Съвременният човек живее с мисълта, че може да направи всичко, но истината е, че не може. Отказваме се от простите удоволствия, поемаме ненужни тежести и честно казано, поставяме нуждите на другите пред нашите собствени. А това винаги е рецепта за лошо здраве, депресия и цялостна тъга.

Време е да седнете и да решите как да живеете балансиран живот!

Първата стъпка е да започнете да мислите за Вас и Вашите нужди. Не говорим за това да сте егоисти, които се интересуват само от себе си, а другите нямат значение. Говорим за здравословния егоизъм – този, в който поставяте себе си на първо място! Защото ако чакате в претоварения Ви с ангажименти график евентуално да остане време и за Вас – пак няма да остане. Моля, не се паникьосвайте, няма нищо лошо в това да помислите за себе си! Защото ако се претоварвате, без да имате време да се зареждате, то Вие няма да бъдете полезни на никого. Здравословният егоизмът не се определя от неспособността да се помага на другите, това по-скоро е средството, чрез което се регенерирате, като се фокусирате върху собствените си нужди. Понякога дори обикновените удоволствия, включени в графика Ви - могат да променят живота Ви - маникюр, обяд с приятелка, нови обувки, масаж.

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Вашето психическо и емоционално състояние има голямо значение за Вашия вътрешен баланс - много повече отколкото осъзнавате. Тревогата ни изтощава, толерираме много неща, които по същество източват енергията ни, оставяйки ни да се чувстваме празни и лишени от чувства. Следват безсънни нощи и цикълът започва отначало на следващия ден. Сблъсквайте се с проблемите директно – изпуснете водата от резервоара, преди да се отвори! Тревожете се само за нещата, които можете да контролирате!

„Ако сте депресирани, живеете в миналото. Ако сте притеснени, живеете в бъдещето. Ако сте в мир, живеете в настоящето."
Лао Дзъ

Защитете пространството си от натрапници, които възнамеряват да нахлуят в мислите и вътрешния Ви мир! Ако някой е груб или направи пренебрежителна забележка - тръгнете си! Ако възникне ситуация, създаваща безпокойство, справете се с нея, след което я пуснете и не я мислете. Не позволявайте някой да нарушава живота Ви! Опитайте се да не решавате проблемите на света и да не прехвърляте тежестта на всички проблеми върху раменете си. Животът е достатъчно труден и без да поставяте маловажни /битови нужди пред Вашите собствени нужди.


Минутка за хумор:
В един брак трябва да има баланс:
“Един път ти си виновен, другия път жената е права!”


Точно на тази тема създадох 8 степенна програма „Баланс в живота – мисията възможна“, в която преминаваме следните етапи:
1. Ценности
SOS - казвам едно, а правя друго? Знаете ли, че Ценностната ни система е основата, над която базираме решенията си и изграждаме живота си?
2. Приоритети
SOS - имам много Приоритети! Защо многото приоритети е равно на липса на приоритети и как да излезем от порочния кръг на самозаблудата?
3.Баланс
SOS - изгубих Баланса в живота си! Как да научим най-великия урок в живота ни - намирането на баланса, и да спрем да се самосаботираме?
4. График
SOS - нямам време! Вие ли управлявате графика си, или Графика управлява Вас? Какво е тайм-мениджмънт и защо е толкова важен в съвремието ни?
5. Решения
SOS - как да взема правилното Решение? Умеете ли да взимате ефективни решения или оставяте живота си в ръцете на случайността?
6. Целеполагане
SOS - поставям си Цели и не ги спазвам! Защо отначало сме ентусиазирани, а след това губим фокус и скачаме от цел на цел, без да стигаме до успех.
7. Мисия
SOS - не знам каква е Мисията в живота ми? Наясно ли сте какво Ви прави щастливи, вдъхновени и Ви зарежда с енергия всеки ден?
8. Резултати
SOS - изгубих се по пътя! Амбициозни сме, не спираме, действаме - но вместо до удовлетвореност и Резултати - стигаме до прегаряне и апатия, защо?

Великолепната Жена е наясно, че ключът към поддържането на баланса е да знаете кога сте го загубили!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Искате ли да Ви помогна да постигнете Баланс в живота? Включете се в програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА", където ще Ви запозная с моята 8 степенна програма „Баланс в живота – мисията възможна“!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ