ИНТЕРВЮТА
Бойка Георгиева на корицата на бр.31 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Бойка Георгиева

ВИЗИТКА:
Бойка Георгиева е дипломиран експерт - счетоводител. Получава правоспособност като дипломиран експерт - счетоводител през 1992 година. Член е на Института на дипломираните - експерт счетоводители, както и ментор в програма за жени предприемачи Бизнес Лейди 2021 година. Освен всичко друго, Бойка е и собственик и управител на Business & Management Akademy и на Одит Консул Б ЕООД.

За дългите години одиторска практика, фирмата се е отличила с динамично развитие. Фирмата предлага пълен пакет от услуги - задължителен и доброволен одит, вътрешни проверки, данъчни консултации, анализ на риска и финансовото състояние, изготвяне на стратегии за развитие и планиране на бизнеса. Първостепенна задача е осигуряването на бързи, надеждни и креативни решения.

В личен план Бойка Георгиева е омъжена жена, има двама сина. Свободното си време посещава на хобито си, а именно надгражда знания и умения в кулинарно училище „Меню“. Обича да пътува по света и да се наслаждава на красиви гледки с добра компания.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Красивата жена излъчва позитивизъм и увереност. Има чаровна усмивка, пленяващ смях и смели мечти, които сбъдва!

Външният вид е важен и ние жените, това го знаем прекрасно. Външността е нещо, което може да ти спечели преднина при първо впечатление, но може и да свали нивото ти.

Личният ми стил е в синхрон с усещането ми да съм себе си, да се чувствам комфортно. Обичам експериментите. Любими са ми светли и пастелни цветове. Опитвам се да изразявам себе си, чрез детайлите в облеклото ми.

Ритуалите ми за красота са малките стъпки, които правя за поддържане на тонус и здраве. Търся моите козметични процедури, козметични продукти и уреди за пречистване на храна, вода и въздух.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Колкото и да сме научили и усвоили в живота си, постоянно се озоваваме пред нови предизвикателства. За да се справим добре с тях е важно да научим нещо ново, да се променяме по много начини. И в това е трудността, но и красотата на живота. Никой не може да остане дълго в една и съща ситуация.

С годините все по-голямо внимание обръщам на темите за здравословен начин на живот. Опитвам се да насочвам енергията си в дейности, които са важни и значими за мен в настоящия момент.

Чета публикации, становища и коментари по професионални теми, свързани с данъци и финанси. Проявявам голям интерес към темите за духовно израстване и чета книги, свързани с темата за духовно осъзнаване и развитие.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Да, първото впечатление е важно. В своя житейски път съм установила, че то има силно влияние в сфери като продажби, при кандидатстване за нова работа, при някои презентации, в общуването с нови колеги, шефове или подчинени. Проявява се непрекъснато и в най-различни области на личния живот.

Един от митовете за етикета е, че е измислен или нелогичен. Всъщност е съчетание от традиции, логика, грамотност, удобство и учтивост. И противно на очакванията, възпитанието и учтивостта, далеч не е задължително да са резултат от престижна работа, висше образование или скъпи дрехи. Аз отделям време да надграждам себе си и с удоволствие посещавам обучения или отделни събития, даващи информация по темите за етикет, протокол и добри обноски. Последното ми участие беше по темата „ бизнес закуска“, организирано от великолепната Силвия Василева.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Още в училище започват да изискват от нас да говорим пред хора. За щастие говоренето пред хора е умение като всички други и като такова, с достатъчно упражнения, може да се усъвършенства. Всеки може да развие собствения си капацитет, стига само да има достатъчно желание да го направи.

При липса на добра комуникация, причините се търсят основно в наличие на предубеждения в слушателите, грешно тълкуване на казаното, вътрешен и външен шум, културни различия и други фактори.

Добрата комуникация изисква човек да има умения и знания, които да му осигурят компетентно използване на езика в общуването. Уменията и знанията са важен фактор за правилно изграждане на фразите, правилно произнасяне на думите и използването на изразителни средства на словото.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Естетиката в движението на жената винаги е привличала погледите на околните и е критерий за грация и красота. За съжаление това не е моята силна страна. Но истински са възхищавам на жени, които със своята походка ярко и категорично показват грация и изисканост.

Поддържам тялото си с практикуване на йога и дълги разходки в планината.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам себе си! Аз живея в мир със себе си. Поддържам добри взаимоотношения с близки и приятели. За мен е важно да съм източник на подкрепа на членовете на моето семейство.

Моето хоби е кулинарното изкуство. Обичам да готвя за хората до мен, за приятели. Посещавам кулинарно училище и се наслаждавам на вкусните и красиви неща, които сътворявам.

Пътуванията по света са друго мое любимо занимание. Посещаването на интересни нови дестинации е сбъдната мечта. Не планирам предварително пътуванията си.
Решенията се взимат спонтанно. Пътувам често с приятели и със семейството си, което прави пътуването още по-любимо.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

За мен личният бранд не е някакъв имидж, нито пък реклама или самопредлагане.
Личният бранд е да бъдеш свързан със себе си, да познаваш силата си, както и да бъдеш свързан с другите, като им носиш стойност, от която те имат нужда.

С три думи бих описала себе си като успешен, дипломиран експерт-счетоводител.

Външния вид на деловата жена е сериозен инструмент в ръцете и, който тя използва успешно в изграждането на взаимоотношения със служители, партньори и клиенти. Облеклото на деловата жена е елегантно, с високо качество и комфортно.

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Със сигурност обкръжението е важно. Човек е „спящ“ докато не стане цялостна личност, докато не почувства огромната отговорност за своя живот и развитие. Всеки трябва да направи съзнателен избор и да привлича в своето обкръжение, себеподобни за съвместна работа.

В живота на всеки има някой, който се е превърнал във вдъхновение. Благодаря на всички, които са мое вдъхновение. Ще цитирам посланието на турския астрофизик Бурчин Мулту-Пакдил, открила една от най-редките галактики. Тя е пример за вдъхновение и доказва, че когато имаш желание нищо не може да те спре.

Нищо не се случва, ако не пробваш. Ако някой не е минал по този път, не се страхувай ти да бъдеш първия. Мечтай смело, поставяй си цели, планирай, организирай и реализирай потенциала си. В живота неизбежно има върхове и спадове. Важно е да не се отказваш. Не позволявай на другите да те обезкуражават. Не се колебай да търсиш съмишленици и да създаваш здравословна среда от хора, които да те подкрепят. Не е нужно да си сам в твоето пътуване към целите си!“

Бойка Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ