ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

Елегантността - въпрос на лукс и пари или стил на живот?


Свикнали сме да мислим, че елегантността е пряко свързана с лукс и пари...
Сигурни сме, че е невъзможно да сме елегантни, когато живеем в малък едностаен апартамент с много проблеми, грижи и битовизми. Че няма как да мислим за маниери, когато децата са обърнали цялата къща с главата надолу или съседите са забравили за благоприличието и доброжелателността.

Често сме убедени, че е неудобно да се разхождаме из малък едностаен апартамент с елегантни домашни дрехи, тъй като този, който ги е измислил, не е приготвял сам вечерята си и не мие чинии. Освен това смятаме, че приятелите ни или членовете на семейството ни, ще започнат да ни се подиграват на новия ни навик да подреждаме красиво масата всяка вечер и да се обличаме елегантно у дома. И ето, че това бързо ни обезсърчава...

А Вие вярвате ли, че елегантността зависи от:
  • възрастта
  • богатството
  • семейното положение
  • фигурата ни
Дали това не са само оправдания?

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност


Ще Ви споделя моята любима практика на тази тема:
"ЕЛЕГАНТНОСТ"

Вземете лист хартия и напишете седем предмета, които ще Ви помогнат да не забравяте за елегантността в живота си, дори ако съдбата Ви постави в трудни условия, които мнозина смятат, че е едностайния апартамент.
Купете ги и си създайте свои собствени, специални ритуали, които ще Ви помагат да възстановявате спокойствието си дори и в труден период от Вашия живота!
Нека никой/нищо никога не може да Ви събори или да посади семенцето на съмнение у Вас относно Вашето Великолепие!
Това може да е красив свещник, изящна ваза, поднос за хранене, копринен халат, текстилни салфетки за масата....какво още? Кои са тези 7 предмета, които поглеждайки ги, ще Ви връщат в енергията на елегантността?

Дами, животът е на вълни... Живяла съм в едностаен апартамент, сега съм в многостаен, а утре....? През призмата на хора, които бягат от войната - дали едностайният апартамент е толкова трудно условие? Може би и Вие, като мен, сте помислили над въпроса, какво бихте опаковали в един куфар, ако утре Ви се наложи да напуснете дома и родината си, без да знаете кога и дали ще се завърнете... Аз ще взема моите 7 предмета в багажа, а Вие?


Минутка за хумор:
Елегантна английска дама влиза в оръжеен магазин и иска да и препоръчат хубав пистолет.
- За защита ли Ви е нужен, госпожо? - пита продавачът. Дамата ледено:
- Не, разбира се! За защита ще си наема адвокат!

Великолепната Жена не търси красиво място, а прави своето място красиво!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Ако имате нужда от промяна, в 3 месечната Програма "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" имаме Мастър Клас на тази тема: "ПОЛЕЗНИ ПРАКТИКИ - 10 практики за осъзнаване и вдъхновение, които ще променят живота Ви!"

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ