ТЕНДЕНЦИИ
''Умната'' напитка - заместител на алкохола!

''Умната'' напитка - заместител на алкохола!


В разгара на летният сезон се отдаваме на почивки и забавления в добра компания. Не бива да забравяме обаче, че летните жеги могат и да са опасни, затова трябва да се пазим. И това, което правим е да ползваме защитни кремове с различни UV фактори, но дали знаем какво да пием, за да сме добре хидратирани? Без съмнение, водата е най-добрата напитка в студ и жега, без нея не можем да съществуваме.

Коя обаче е „умната“ напитка?

Обикновено, през летните отпуски консумираме различни алкохолни напитки. Алкохолът в умерени дози води до отделяне на ендорфини, чувстваме се еуфорични и щастливи. Всеки алкохол обаче, действа диуретично и обезводняващо, затова не е препоръчително да го консумираме, когато се излагаме на слънце. Освен всичко друго, в комбинация с рибни продукти, морски дарове, сладолед и слънчеви бани, алкохолът би могъл да доведе до неприятни обриви, както и до тъмни петна по кожата.Ето защо „умната“ напитка за плажа е ниско калорична, напълно естествена и без алкохол, която също ни прави щастливи. В нея се съдържат антиоксиданти и полифеноли, и отлично се консумира като аперитив, с плодове или с ястия.

„Умната“ или иначе казано напитка без съдържание на алкохол, е подходяща за жени, които не биха искали да развалят фигурата си, кожата си, а и да бъдат свежи, както през деня, така и през нощта.

Именно ''умна'' напитка можем да наречем първото деалкохолизирано вино в света Carl Jung. Винарната е немска, собственост на пето поколение Юнг - откриватели на метода за деалкохолизация още през 1908г. и защитен с множество патенти. Виното е получено по класически метод, след което нежно се отстранява алкохола, като се запазват ароматите и полезните антиоксиданти в него. Така получената напитка е 100% деалкохолизирано вино с 0% алкохол. Калориите са под 20 за 100 мл или четири пъти по-ниски от стандартните вина.Във времена на пандемия се отчита ръст в консумацията на алкохолни напитки с над 30%. Пие се от по-ранен час и по-често, и затова говорим за нов начин на пиене наречен mindful drinking или разумното пиене. Специалистите препоръчват минимум два дни в седмицата, в които да не се консумира никакъв алкохол. Човешкия организъм е велика система, стига да му дадем почивни дни да се възстановява и прочиства. Така, както не ядем месо или шоколад всеки ден.


В такива дни, както и когато шофирате или се излагате на слънце, са препоръчителни деалкохолизираните вина. Четете етикетите, за да се информирате за състава и да изберете качествен продукт, защото на пазара вече се предлагат много алтернативи, и изкушенията от производителите към новата категория са големи.Дами, казвам се Мария Донкова и за мен е удоволствие да ви представя първото деалкохолизирано вино в света Carl Jung.

Повече за вината и начинът, по който се деалкохолизират може да видите на на Вина - винарна CARL JUNG Germany, като в секция дистрибутори може да разберете от къде и как да си ги вземете. Ще се радвам да Ви съдейставам за дегустации, участия в събития или за повече информация относно първото деалкохолизирано вино в света Carl Jung.

За повече информация и контакт:
Мария Донкова
Телефон: +359 889 158 000
www.carljungwinesbg.eu

Автор: Мария Донкова
Снимки: Личен архив

ЗДРАВЕ ХРАНА