ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

SOS - нямам време, кой всъщност управлява графика ни?


Това е един от най-често задаваните ми въпроси:
"Йордана, как успяваш с всичко - да си и работеща жена с 2 Бизнеса, и любяща майка и съпруга, и активна светска Дама, и винаги да изглеждаш Великолепно?"

И отговорът ми е: "Научих се да управлявам графика си с кеф!"

Ако искате да живеете дълго, започнете да живеете с кеф!
Д-р Мишел Саймс

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност


Все по-често към мен се обръщат жени, които някъде по пътя са изгубили себе си...

Да постигна Баланс и да го поддържам – е едно от най-големите предизвикателства в живота ми! Стараейки се да успея с всичко и навсякъде – аз също бях изгубила себе си, случваха ми се толкова прекрасни неща, а аз нямах време да им се насладя, вместо да съм щастлива от поредната сбъдната мечта, аз се чувствах неудовлетворена и изморена. И осъзнах, че:


Предпочитам да живея качествено, а не количествено!

Навлязох в детайли да изследвам защо се оказах в тази ситуация и как да постигна професионална удовлетвореност и семейна отдаденост без да имам усещане за компромиси и жертви.


Към днешна дата мога да кажа:

„Да, аз живея в Баланс и имам време за всичко!“

Нямам време - всъщност означава, че в момента това не е приоритет в живота Ви.

Истината е, че намираме време за нещата, които са важни за нас.


Дами, наясно ли сте с истинските приоритети в живота си? Забелязала съм, че често ние хората си мислим и говорим едно, а на практика правим съвсем друго. Например: Казваме, че най-важни са ни децата, а не прекарваме време с тях. Казваме, че ни е много важно здравето, а пием, пушим и не спортуваме. Да, не е лесно да балансираме между кариера и семейство, ако не си даваме реална представа за приоритетите си.


Предлагам на Вашето внимание следното упражнение - подредете по степен на важност от 1 до 5 във Вашия живот следните неща:

  • аз
  • работа
  • деца
  • съпруг
  • приятели

След това цяла седмица записвайте по часове на кое, колко време сте отделили. Така ще добиете реална представа кои са истинските Ви приоритети. А след това отново ги подредете по важност, анализирайки как всъщност искате да бъдат и почнете да действате! От личен опит споделям, че това е процес, отнема време и усилия. Но резултата е баланс и удовлетворение!Минутка за хумор:
- Как мислиш, кое е по-опасно зад волана - естествената блондинка или боядисаната?
- Разбира се, че боядисаната - тя няма време да следи пътя, през цялото време гледа в огледалото дали не са и потъмнели корените!


Точно на тази тема създадох 8 степенна програма „Баланс в живота – мисията възможна“, в която преминаваме следните етапи:

1. Ценности
SOS - казвам едно, а правя друго? Знаете ли, че Ценностната ни система е основата, над която базираме решенията си и изграждаме живота си?
2. Приоритети
SOS - имам много Приоритети! Защо многото приоритети е равно на липса на приоритети и как да излезем от порочния кръг на самозаблудата?
3.Баланс
SOS - изгубих Баланса в живота си! Как да научим най-великия урок в живота ни - намирането на баланса, и да спрем да се самосаботираме?
4. График
SOS - нямам време! Вие ли управлявате графика си, или Графика управлява Вас? Какво е тайм-мениджмънт и защо е толкова важен в съвремието ни?
5. Решения
SOS - как да взема правилното Решение? Умеете ли да взимате ефективни решения или оставяте живота си в ръцете на случайността?
6. Целеполагане
SOS - поставям си Цели и не ги спазвам! Защо отначало сме ентусиазирани, а след това губим фокус и скачаме от цел на цел, без да стигаме до успех.
7. Мисия
SOS - не знам каква е Мисията в живота ми? Наясно ли сте какво Ви прави щастливи, вдъхновени и Ви зарежда с енергия всеки ден?
8. Резултати
SOS - изгубих се по пътя! Амбициозни сме, не спираме, действаме - но вместо до удовлетвореност и Резултати - стигаме до прегаряне и апатия, защо?

Великолепната Жена избира да живее качествено, а не количествено!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Искате ли да Ви помогна да постигнете Баланс в живота? Включете се в програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА", където ще Ви запозная с моята 8 степенна програма „Баланс в живота – мисията възможна“!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ