ПАРТНЬОРИ

Спечелете НАГРАДИ с играта за интелектуална собственост "Две истини и една лъжа"

Стани шампион по интелектуална собственост и спечели награда!

По случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април играта 2 истини и 1 лъжа ще присъди награди!

От 10 до 28 април преминете през 5-те нива на играта и спечели награда.

В играта имат право да се включат всички на територията на България, Румъния, Португалия, Франция и Ирландия. Регистрирайте се, приемете условията на играта и предизвикайте знанията си за защита на интелектуална собственост, индустрията на фалшификатите, уменията ви да избирате автентичните марки и стоки! Ако сте сред тримата с най-добри резултати, ще спечелите награда. Използвайте ресурсите в разделите Новини, Лица, Картинен речник, Влог, рубриката „Знаете ли, че“ на уебсайта, за да се подготвите за играта.

Игра 2 истини и 1 лъжа

Ако станете шампион по интелектуалната собственост, можеш да спечелите:
  • I награда: безжични слушалки Phillips;
  • II награда: комплект, включващ тениска, несесер, значка и светлоотразителна гривна;
  • III награда: комплект, включващ несесер, значка и светлоотразителна гривна.

Период на играта: 10–28 април 2024 г.

Победителите ще бъдат обявени на 29 април в сайта www.ipjoin.eu, както и в социалните профили на кампанията. При равен резултат победителите ще бъдат определени чрез жребий.
Световен ден на интелектуалната собственост – 26 април

Играта се организира по случай Световния ден на интелектуалната собственост – 26 април. Тази година той е посветен на иновациите и творчеството. Според проучване на възприятията на гражданите за интелектуалната собственост, публикувано от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), европейските граждани все повече осъзнават рисковете и последиците от купуването на фалшификати и достъпа до съдържание от незаконни източници. 80% от европейците са съгласни, че фалшифицираните стоки подпомагат престъпните организации и вредят на бизнеса и работните места. Двама от трима считат, че фалшификатите са заплаха за здравето, безопасността и околната среда. На национално равнище делът на потребителите, които съзнателно са купили фалшификати, варира от 24% в България до 8% във Финландия. Освен в България, съзнателно се купуват фалшификати над средното за ЕС в Испания (20%), Ирландия (19%), Люксембург (19%) и Румъния (18%).
За повече информация:
IP JOIN
Facebook: IP Join
YouTube: IP Join
www.ipjoin.eu