СПОДЕЛЕНО
Как да промените живота си и да трансформирате болката в изкуство?

Как да промените живота си и да трансформирате болката в изкуство?

Срещаме се с Мирослава Велева-Радкова, която е част от Клуб Великолепната Жена. Тя е вдъхновяващ писател, мозъчен треньор и автор на редица програми за трансформация на мисленето и живота на дами работещи в сферата на услугите и Бюти бранша. Мисролслава е преминала много квалификации за работа с хора, и специализации, като женски треньор, коуч, НЛП мастер и менторство.

Днес тя ще ни разкаже за пътя на нейната промяна, за новата си книга и за това как помага на хората и променя техния живот.
Мирослава Велева-Радкова
Мирослава, разкажи ни какъв беше пътя на твоята промяна и как започна трансформацията ти?
Хората винаги се движим в някаква посока по две причини - болка или вдъхновение. 99% от хората на планетата избират болката и аз не правя изключение от цялото. След неколкократни финансови загуби поради погрешно преценени инвестиции, преживян бърнаут, развод и два фалита, дойде момент в който трябваше да се запитам, защо ми се случва всичко това. Губех парите, хората, бизнесите и себе си, въпреки че давах най-доброто. Бях стигнала до бърнаут, работех няколко бизнеса едновременно, не бях почивала петнайсет години и в моя речник думата почивка, просто не присъстваше. Чувствах се нещастна, неудовлетворена от живота и хората, бях с наднормено тегло което варираше между 93 и 100 килограма. Изпитвах болки по цялото физическо тяло и бях затлачена от токсини и негативни емоции. Споделянето ми беше чуждо, а изразяването на емоциите ми беше табу. Хората около мен вярваха, че съм силна, амбициозна, целеустремена и материално ориентирана. Те бяха прави - притежавах много мъжки качества и мъжка енергия, защото бях изгубила себе си и жената в мен, преминавайки през живота, който ми се случваше. Това е класическо състояние на жертва.

Обратната връзка от живота ме доведе постепенно до осъзнаването, че е време да сложа себе си на първо място и да стана приоритет - така преди почти 5 години стартира моята лична трансформация. Един дълъг път към себе си и това да се опозная, да разбера защо имам определени реакции и тип поведение, които водят с различни хора до еднакви резултати. Попаднах в поредица формати за личностно развитие и изчетох доста книги свързани с човешкото поведение, емоционална интелигентност, взаимоотношения с родители, силата на подсъзнанието, детските травми и функции на мозъка. Така постепенно отговорите започнаха да се появяват пред мен, а с тях и моята нова идентичност.
Мирослава Велева-Радкова
Сподели ни как се роди идеята да създадеш своя собствена хранителна добавка Mira's Keto Berry?
След като взех решение за промяна, започнах да правя много неща за себе си. Обучения, почивки, вдъхновяваща нова среда, започнах да изразявам емоциите си и да очертавам ясни граници с околните. Бързо разбрах, че аз съм най-добрият проект върху, който ще работя през целия ми живот. Малките избори и решения, които вземах на ежедневна база, скоро показаха видимия ефект на натрупването. Работя с няколко ментора в различни направления и области от живота ми. Започнах грижливо да подбирам какво ям и пия, каква превенция на тялото правя, какви мисли имам, какво говоря и слушам, с кого се обграждам. Много негативни навици замених с позитивни такива и развих голяма самодисциплина.

В търсене на най-добрата версия на себе си, постоянно подобрение и трансформация, създадох хранителната добавка Mira's Keto Berry, за да отговоря първо на собствените нужди на тялото ми от енергия, забързване на метаболизма, борбата с наднорменото тегло, задържането на течности, подуването и хроничния запек. Търсих на пазара продукти, които да решат проблемите ми веднъж завинаги. Пробвах и изпих много неща. Най-добър ефект получих при приема на малинови кетони, джинджифил и бентонит. Но на пазара нямаше продукт, който да предлага трите вълшебни съставки в една таблетка. И така се роди моята идея да създам този продукт, който да се превърне във верен помощник на всеки, който иска да се отърве завинаги от тежестта на килограмите.
Мирослава Велева-Радкова
Ти превръщаш болката си и трънливия път на промяната в изкуство, ще ни разкажеш ли малко повече за твоята нова книга "Изборът...Когато душата гладува, тялото преяжда"?
В книгата споделям моя личен път и опитност с наднорменото тегло, задържаните емоции и самоунищожителните програми от детството, които наричаме ограничаващи вярвания. Моята лична трансформация и история ще се превърнат в стимул за стотици хиляди хора по света, които да поискат промяна за себе си и да повярват, че е възможна - предвиждам превод на още два езика и популяризация в Amazon! В тази книга Изборът, която мога да нарека автобиография влизам в изключителна психологическа дълбочина и абсолютно автентично правя дисекция на всички ситуации и взаимоотношения от детството ми до ден днешен, които са се отразили на живота и начина ми на взимане на решения преди и след трансформацията ми. Да си признаеш, че на 40 годишна възраст си вземал бизнес решения с психиката на 6 годишно дете се изисква огромна осъзнатост и смелост.
Мирослава Велева-Радкова
Разкажи ни малко повече и за твоята друга книга "Неизпратени писма до баща ми", как реши да я напишеш?
Тази книга написах за 24 часа след един процес "Сатори" (от японски Пробуждане). Тя се превърна в силен терапевтичен инструмент за пренаписване на трудни минали моменти от детството и родителско-детските взаимоотношения. Често заради липсата на критично мислене, при децата до около 7 годишна възраст, се формират най-тежките детски травми, които обаче мозъкът услужливо изтрива и изтласква в подсъзнанието. Възприятието на определени ситуации се пречупва през призмата на детския страх, ужас, безсилие и замръзване, и впечатленията се генерализират и хиперболизират. Като големи хора в моменти на силен стрес се включват точно тези автоматични реакци запаметени от нашата амигдала, когато сме били деца в момент на опасност. Амигдала е онази част в рептилният мозък, която отговаря за оцеляването ни. В тази книга Неизпратени писма до баща ми помагам на читателя да се вдъхнови да пресъздаде миналото през погледа на мъдростта и натрупания житейски опит, и да се освободи от емоционалните товари, които го спъват в живота.
Мирослава Велева-Радкова
Освен вдъхновяващи книги, ти създаваш и свой авторски Метод 28 SPG - какво всъщност представлява този метод и как чрез него помагаш на хората?
Създадох един феноменален продукт, който нарекох Метод 28SPG което в превод от английски (28 steps to your personal greatness) означава 28 стъпки към твоето лично величие. За мен всеки човек притежава безкраен и безграничен потенциал да развие своя дух, който е връзката с Божествения Аз, стига да разбере кой е и на какво е способен.

В 28 дневното предизвикателство Трансформирай живота си съм подбрала в работна тетрадка 60 листа, различни инструменти са себепознание, себе любов и освобождаване от травми и блокажи. Това, което на мен е помогнало за личната ми трансформация съм обединила и поднесла по уникално лек и лесносмилаем начин. Без изтощителни сесии и дълги практики, и без изморително предъвкване на едни и същи теми. Всеки ден в 5-7 минутно видео обяснявам естеството на дневната задачка, и участниците имат свободата в удобно за тях време да отделят 20-30 минути време за себе си, за да я изпълнят и да осъзнаят смисъла ѝ. Имаме група за споделяне, което много помага на хората да осъзнаят еднаквостта ни и ги сближава. Давам подкрепящи филми, книги и практики, за по-дълбоко осмисляне на новите знания. Научно е доказано, че за 28 дни една невронна мрежа на негативни мисли, може да се замени с нова позитивна такава.

Изисква се осъзнатост, себепознание и себе управление за да живееш един хармоничен и щастлив живот. С моя помощ хората си създават такъв здравословен ритъм.
Мирослава Велева-Радкова
За повече информация:
Мирослава Велева-Радкова
MIRELAND
Телефон: 0896737221
Facebook: Mireland
Facebook: Miroslava Veleva-Radkova
www.mireland.bg
Книга Професия