ПЪТЕШЕСТВИЯ
Хивър, Англия

Приказен Свети Валентин в замъка на любовта - Хивър!


Тази седмица беше денят на Свети Валентин!

Любовта трябва да се празнува независимо дали имаме връзка или не!

Но най-романтичният подарък за една жена е когато на този ден е изненадана от партньора си, с престой в един от замъците на Англия с многовековна история. Това се случи с мен тази година, след като много години празнувах празника на Любовта сама.

Мястото е замъкът Хивър в графство Кент.
Може би това e един от най-живописните замъци в Англия. Това е замъкът с най-много лица, сменящи се през различните сезони и това се дължи основно на живия плет, който обхваща каменните му стени, променящ цветовете си през сезоните.

Намира се на 1 час път от Лондон и е родното място на Ан Болейн, вторатa жена на крал Хенри VIII и майка на кралица Елизабет I. Датира от 13 век, като три века по-късно става дом на семейството на Ан Болейн. Това е мястото, което Хенри VIII е посещавал когато е ухажвал Ан.

Забележително красиво подредени са стаите, а кукли от восък пресъздават различни етапи от живота на младата Болейн, проследявайки живота й до запознанството й с Краля на Англия.
Красивите градини на замъкът Хивър допринасят допълнително към романтиката на мястото. Престоят там е изключително преживяване, защото човек не само се докосва до миналото на Англия, но се наслаждава и на спокойствието на живота извън пренаселения Лондон. Градините на Хивър са едни от най-красивите в Англия, редувайки в себе си различни дървета, цветя, фонтани и завършвайки с огромно езеро.


Хотелската част на замъка е категория 5 звезди. Обслужването и храната са на изключително високо ниво, което още повече допринася за приятния престой там.


Приказен уикенд - с любимия мъж имах възможността изцяло да се потопя в културата на Англия въпреки, че живея тук повече от 20 години!

Пожелавам на всяка Великолепна Жена да получи такъв подарък от любимия до нея мъж, защото ние наистина го заслужаваме!

Автор: Таня Райкова.
Снимки: Личен архив.

Англия