ИНТЕРВЮТА
Силвия Томова на корицата на бр. 70 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Силвия Томова

ВИЗИТКА:
Силвия Томова е успешна бизнес дама, доказала се в годините, с високото си ниво на професионализъм и емпатия в работата си. През 2023 година на XIII-те годишни награди получава награда от Business Lady Awards за принос на българската жена в бизнеса и обществото, в категория „Устойчиво развитие в областта на кредитното посредничество“ и „Мениджмънт, устойчивост и иновации“. Икономист по образование с две магистърски степени към Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ Свищов - „Мениджмънт на бизнес организациите“ и „Банков мениджмънт‘‘.

След 15 години опит в търговски компании, недвижими имоти и банки, през 2020 година основава собствена компания Privilege Consulting Servises, специализирана в областта на кредитното посредничество. С дисциплина, увереност и постоянство, само за няколко години Силвия доказва, че премерените рискове си заслужават. Още при основаването на дружеството получава признание от най-големите банки в България.

Неизчерпаемата енергия и любов, която я карат да продължава всеки ден напред и нагоре, дължи на семейството си. Омъжена е от 18 години, съпругът ѝ Владимир и двамата им прекрасни сина - Пресиян и Кристиян, са неотлъчно до нея и я подкрепят във всяко нейно начинание.

Зодия Овен, огнена, неповторима и непримирима, Силвия върви смело напред, крачка след крачка, сбъдвайки мечтите си – да се реализира като ЖЕНА, съчетавайки умело развитието на бизнеса и грижа за семейството.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената се съдържа в името – ЖЕНА, жената даряваща любов, запомняща се и неповторима! Това са само част от качествата, които изграждат образа ѝ. Сама по себе си тя е уникална, даряваща живот и любов, чувствена и нежна. Когато добавим интелект и доброта, то тогава образа е напълно завършен.

Любовта, която идва от сърцето се изписва на лицето. Обичана и обичаща, всяка дама поддържа безупречен външен вид. И да външният вид е важен, той е огледало на вътрешния свят на жената.

Личният стил е въпрос на избор, за себе си мога да споделя, че не следвам модните тенденции, държа на собствен стил, който да ме отличава и да ме прави индивидуална, модел за подражание и възхищение. В гардероба ми присъстват класическото черно и бяло, чувствам се прекрасно в циклама, синьо, зелено и червено. Аксесоарите, които са неизменна част от дневната ми визия са обеци, часовник, пръстен. За летните дни добавям голяма капела.

Безупречният ми външен вид поддържам със седмични процедури за коса, маникюр, терапии за лице, спа процедури, масажи и мезотерапии.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Човек се учи, докато е жив, че дори и след това….вечно! Всеки ден, в който не си научил нещо ново, за мен е пропилян. Професията ми изисква ежедневни контакти с много и различни хора и се старая от всеки да науча по нещо ново, по този начин разширявам познанията си в различни области, а за повишаване на професионалната ми квалификация преминавам различни обучения. И това доказва, че винаги има какво ново да научиш. Не на последно място всяка вечер черпя енергия и знания и от децата ми, които имат интересни познания в различни области.

Любимата ми книга е на Мей Мъск – ''Жената, която има план''. Това смятам е и моето осъзнаване от последните години, преминавайки от корпоративния свят към собствен бизнес, да осъзная, че мога повече! Важното е да не си поставяме граници.

Бизнеса не го деля на мъжки и женски, там има ясни правила. В него етиката не е базирана на естетични категории или принадлежност. Той е справедлив по отношение на професионализма и постиженията. В последните години все повече се застъпва тренда да се предоставят управленски позиции на повече жени и това не е случайно, а именно потвърждение на горе написаното.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление е сега и завинаги! Не напразно хората са казали, че нямаш шанс да направиш първо впечатление, втори път.

Именно за това е важно да имаш добри обноски, да познаваш протокола за събитието, на което отиваш. И да, това е необходимо, за да не се чувстваш „не на място“ на светско събитие, на бизнес обяд, както и на вечеря с приятели. На първо място трябва да го познаваме заради самите нас, и разбира се по този начин показваме уважение към нас и към заобикалящите ни хора. Това не е помпозност, а себеуважение!

За всяка дама, която желае да усъвършенства тези познания препоръчвам програмата Код Великолепна, Йордана Димитрова е специалист, който по елегантен начин ще извади на повърхността, най-добрите качества от всяка една жена.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Преди повече от 5 години за пръв път ми се наложи да говоря пред 400 човека и бих искала да ви споделя, че се получи добре. Но за да изпиташ истинско удоволствие при говорене пред публиката, да не се притесняваш, да не ти трепери гласа, трябва време, търпение и постоянство.

Комуникативна личност съм и това ми помага в общуването с хората. Бързо успявам да поведа разговора в посока интересна за събеседника ми.

Старая се да не поставям бариери, но е важно да познаваме естеството на темите на разговори, спрямо мястото и събитието, на което сме. Има такива, които категорично не трябва да бъдат обсъждани на светски събития.

Именно по този начин бих обобщила и израза Културата на словото - да знаеш кога и какво да кажеш, наистина е безценно.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Уверената походка на жената, вървейки грациозно и с финес, не остава неподмината, както от мъжете, така и от жените.

Женствеността се крие в тези малки детайли – елегантна походка, изправен гръб, малки грациозни крачки. И получаваме първите впечатления на Великолепна и стилна дама.

Поддържам тялото си със здравословно и балансирано хранене. Обичам да ходя на йога, да тичам, а едно от любимите ми неща е да се зареждам с положителна енергия, с разходки в планината. Чистият въздух ми дава вътрешната енергия и сила, за да изглеждам и да се чувствам добре.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
За да даряваш любов, трябва да обичаш себе си. Не случайно хората казват, че когато жената е щастлива има хармонията в семейството. Не поставям себе си на първо място или семейството, просто се старая да балансирам, да намирам време за себе си, да се заредя с книга, с приятелки по женски, на процедури, време, което да бъде само за мен.

Обожавам да пътувам. Всяка следваща дестинация искам да бъде нова и различна, да обикалям България и по света, за да опознавам нови и интересни кътчета, религии, традиции и ценности.

Семейна традиция е да вечеряме заедно, както и закуската в почините дни. Това ми носи истинско удовлетворение - да приготвя вкусна храна, да наредя красива маса без повод. Време в което да се заредя за следващият ден, заобиколена от хората, които ме обичат.

Планувам годишните почивки още в началото на годината, за да имам време за семейството и приятели. Но ако някой ми се обади с интересно предложение съм готова да импровизирам на момента.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Да, поставя се акцент и това е неизбежно, част от израстването на всеки един от нас. Затвърждавайки личния си бранд, много по-лесно съумяваш да наложиш и бранда си. Това е дълъг и нелесен път, който изисква постоянство, търпение, дисциплина и надграждане на знанията.

Три думи, които ме описват са уверена, дисциплинирана, отговорна!

Успешният делови стил отговаря на професията на жената. Правилно подбраните дрехи, съобразени с ежедневието й, е това, което носи самочувствие и увереност на деловата жена. Аз лично се чувствам добре и в рокля, и в костюм. Подбирам визията, спряно ежедневните ми ангажименти.
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Обкръжението ни е отражение на това, което сме ние.

Приятелите са тези, които заслужават да ги нарека по този начин. Нямам дефиниция дали са малко или много, смятам, че са ми достатъчни. Щастлива съм в компанията им, спокойна и усмихната, чувствам се себе си!

Вдъхновяват ме успешни хора, дами и господа показали, не само професионални успехи, но и уважаващи хората, семейните ценности и традиции.

Не поставям граници в общуването и допускам нови хора в обкръжението си. И знаете ли, че е важно, дори да допуснеш неправилните хора в живота си. Моята сентенция по темата е, че трябва да срещнеш определени хора и да станат част от обкръжението ти, защото след това трябва да се разделиш с тях, и по този начин да научиш още един урок, за да си готов да продължиш напред!
Силвия Томова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: Костадин Кръстев - Коко
ИНТЕРВЮ