ПЪТЕШЕСТВИЯ
Две сестри на разходка по забележителностите на Вроцлав!

Две сестри на разходка по забележителностите на Вроцлав!


Вроцлав е четвъртият по големина град в Полша и е разположен на река Одра в Силезийската низина.

Като много европейски градове, Вроцлав има стара част с красива средновековна архитектура. Разходката по паметниците на културата и калдаръмените улички е голямо удоволствие, сякаш си в друга епоха!

До стария град се намира и Остров Тумски - посветен на религията, катедралата "Свети Йоан Кръстител".


Очрована съм от Вроцлав - оказа се един много красив и романтичен град!
Озовах се там по покана на моята сестра, която ме разведе по всички интересни места и замъци около града.
Денят ни започна с брънч на покривната тераса на хотел Monopol, откъдето се разкрива разкошна гледка към града.Вечерта се насладихме на шампанско с красива гледка към реката и университета. Тук се намира най-старото Висше учебно заведение в Централна Европа - Вроцлаваския университет, който всяка година привлича много млади хора от цял свят.Старият град на Вроцлав е много цветен - повечето сгради са боядисани в ярки цветове и това прави града много свеж и привлекателен. Пазарният площад е най-големият в страната и е един от най-красивите в Европа.
Ако се разхождате из Вроцлав, със сигурност ще забележите някое от бронзовите джуджетата - символ на града! По времето когато Полша е била в Съветския съюз, движението "Оранжева Алтернатива", започва да поставя джуджета из града като тиха съпротива срещу тоталитарния режим.Едно скрито съкровище във Вроцлав е Ботаническата градина. Наслада за сетивата и чудесен кът за снимки, препоръчвам!
Най-голямо удоволствие ми достави разходката по замъците - впечатляващи с архитектурата си, мащаба и уникално аранжираните си градини и паркове.

В Замъка Ksiaz се озовахме на Фестивал на цветята - всички зали бяха украсени с Аранжировки от цветя, което направи разходката ни още по-вълшебно прежияване.


Заредих се с красота и великолепие!


Ресторантите, кафенетата и баровете са на високо ниво, можете да опитате както типична полска кухня, така и модерна европейска и средиземноморска храна.


Автор: Йордана Димитрова
Снимки: Личен архив

Полша