ИНТЕРВЮТА
Константина Живова на корицата на бр. 81 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Константина Живова

ВИЗИТКА:
Константина Живова INLY е един от най-популярните съвременни художници у нас. Зад гърба си има реализирани 5 самостоятелни изложби в София, участия на международни изложения в Париж, Милано, Мадрид, Инсбрук, три съвместни участия в Испания и Първо място на големия конкурс за съвременно българско изкуство “MOST” 2023.

Константина е позната и от малкия екран, като телевизионен водещ. Работила е над 15 години в големите български телевизии. Тя е автор на любовния роман “Завинаги”, както и автор и илюстратор на детските книги “Малката мечтателка в бонбонения град” и “Малката мечтателка в зоопарка”.

Цветовете и позитивността са присъщи нейни качества и това описва образа и като артист. Създава свое ателие-галерия INLY ARTE, където почитателите на изкуството могат да се докоснат до нейното творчество.

Константина Живова INLY е майка на две момичета и успешна съчетава ролята на майка с тази на успешен български артист.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Всяка една жена носи своята лична красота в себе си. За мен усмивката е тази, която ни озарява и привлича вниманието. Винаги се усмихвам, дори понякога, когато ми е тъжно. Това ми помага да се чувствам добре и да се мотивирам.

Външният вид е важен разбира се за всеки човек. Аз живея живота си цветно и точно това отразява и моята визия!

Старая се да живея здравословно, но не в крайности. Отделям време за спорт, избирам добра храна, използвам козметика, която влияе добре на моята кожа. Харесвам се такава, каквато съм. С леките бръчици и малките несъвършенства, но не искам да се променям. Ценител съм на естествената неподправена красота на човека.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Ако искаш да си успешен и да се развиваш, то тогава цял живот полагаш усилия, за да ставаш по-добър.

Моето истинско осъзнаване за мен самата и това, което ме описва и изпълва изцяло го открих преди пет години, когато започнах да рисувам, ако мога да го нарека професионално. INLY е моят артистичен псевдоним, като художник и той ме описва прекрасно, защото означава: вътрешно, задушевно, интимно, близко до сърцето.

Балансът в живота и от изключително важно важно значение за успеха. Организираността е на първо място, за да случвам моите цели.

Бизнесът по женски е възможен, разбира се. Жените сме креативни, вдъхновяващи и можещи всичко, стига да го пожелаем!
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Аз съм възпитана по най-добрия начин за мен самата от моите родители. Винаги съм приемала думите на Коко Шанел за максима, която не пренебрегвам, а именно:
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление!
Познавам етикета на маса и честно казано винаги ми прави впечатление ако някой не обръща внимание и неглижира този важен акцент. Дори у дома се старая да давам този пример, когато сервирам масата. Имам две момичета и искам да научат важни неща, които в живота ще им бъдат от полза.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Аз съм телевизионер по професия, повече от 15 години. Вече не съм в телевизията, като водещ, но опита ми даде много. Никога не съм имала проблем да говоря пред публика, даже напротив, обожавах живите предавания.

Обичам да срещам различни хора, да създавам контакти и приятелства. Словото е част от работата на всяка една обществена личност, а много повече и на телевизионните лица. За мен е важно примерът, който давам за себе си. В социалните мрежи винаги съм била себе си, но с идеята, че мога да оставя нещо смислено, като послания.

Културата на словото е важна и се надявам младите хора да не я изгубят в годините.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Разбира се, че малките детайли описват и изграждат цялата картина. Всичко е важно и не трябва да бъде пренебрегнато. Походка, осанка, усмивка, начин на изразяване, отношение към живота и околните.

Не съм активен спортист, но се старая да полагам грижи за себе си. Рисуването е ежедневното ми занимание и аз гледам на себе си, като на професионален спортист: фитнес, масажи, физиотерапия, за да мога да продължавам да се развивам като художник.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Ако човек не обича и уважава първо себе си, тогава няма как и другите да го ценят. Аз се обичам така, каквато съм и се старая всеки ден да ставам все по-добра версия на себе си!

Хобито ми е и моя професия - рисуването.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Развивам себе си като артист, но именно моето име се превърна и в бранд “INLY arte”.
Личният имидж е част от успеха на всеки и е важно да полагаме грижи за него.

Бих описала себе си с думите: усмивка, цветове, организираност.
Константина Живова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Обкръжението е важно, защото то показва какви сме самите ние. В годините срещнах много и различни хора благодарение на телевизията. Сега продължавам да откривам прекрасни личности, чрез моето изкуство.

Имам приятели и много хора, които обичам и уважавам. Ценя всяка подкрепя и помня доброто. Винаги съм готова да помогна и съм сигурна, че близките ми го знаят.

Вдъхновявам се от моята половинка - Кузман Илиев. Ние сякаш сме едно цяло, като характери. Неговата организираност, увереност и устременост, както и позитивността му са моя голяма подкрепа винаги.
Константина Живова и Кузман Илиев
Снимки: личен архив
ИНТЕРВЮ