ИНТЕРВЮТА
Гергана Малкоданска на корицата на бр. 82 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Гергана Малкоданска

ВИЗИТКА:
Гери Малкоданска е позната като слънчевото момиче от прогнозата за времето. Тя е телевизионен водещ, собственик на бизнес, майка, модел и инфлуенсър. Завършва журналистика, а след това придобива магистърска степен по продуцентсво и изучава метеорология.

Кариерата ѝ започва в ефира на BBT като водеща на прогнозата на времето. След това е лице на предаването на ТВ7 „Време за мъже“. Връща се в BBT, където е начело на шоуто „Фейс контрол“. През 2013 година Малкоданска се присъединява към екипа на Нова телевизия, където за кратко е в Студио VIP, а по-късно става синоптик в „Здравей, България“. През 2020 година работи като панелист в предаването „На кафе“.

Животът на Гери е изкуство и тя се стреми да открие красотата във всичко, което ни заобикаля. Нейната страст към модните и луксозни тенденции я отвеждат до ново приключение, а именно основаването на Elegant Living – магазин с дизайнерска селекция за съвременния интериор, създадена с лично отношение и внимание към комфорта, естетиката и лукса, а философията на бранда е, че домът е начин всеки от нас да изрази своята индивидуалност.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
За мен истинската красота на жените е свързана с тяхната увереност и способност да се чувстват комфортно в своята кожа. Вярвам, че истинската красота произтича от самоприемането и обичта към нас самите, без да се стремим да отговаряме на изкуствени стандарти.

Въпреки това, смятам, че грижата за външния вид е от особена важност, тъй като тя е израз на уважението, което проявяваме към себе си. Външната красота е отражение на нашето вътрешно състояние и нашата индивидуалност, а грижата към нас самите отразява личността и стила ни. Разбира се, външният вид има своята роля, но не трябва да бъде натоварен с тежестта на публичните очаквания.

Аз съм любител на неутралните цветове като бежово, сиво и бяло. Харесвам също синьо и зелено, които придават акцент към визията ми и са особено актуални този сезон.

Ритуалите ми за красота са стандартни и основаващи се на здравословни принципи. За мен е важно да имам чиста и добре поддържана кожа. Грижата ми за нея се изразява в нанасяне на подходящи продукти сутрин и вечер, които ѝ осигуряват достатъчно хидратация. Освен това тази рутина ми помага да се наслаждавам на време, което отделям само за себе си.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Абсолютно съм съгласна с казаното - ученето е непрекъснат процес, който ни придружава през целия живот. А най-голямата насока за учене често идва чрез способността ни да слушаме. Слушането ни позволява да се вглеждаме в опита и мъдростта на другите, да се научим от техните истории и да се развиваме.

През последната година се стремя да приложа тази философия в живота си. Опитвам се да бъда по-внимателна и да слушам, да се вглеждам в детайлите и да разбирам по-дълбоко, вместо да повтарям познатото. Този подход ме насочи към нови измерения на ученето, като неколкократно съм се изненадвала от ценните наставления, които съм получавала.

Що се отнася до баланса в живота, осъзнавам, че той може да се окаже предизвикателен, а понякога дори трудно осъществим. Въпреки че съвършеният баланс може да бъде труден за постигане, непрекъснатите усилия да се стремим към него ни помагат да постигнем по-добро усещане за хармония и благополучие. За мен лично, идеалният баланс може би е недостижим, но важното е да посветим време и внимание на различните аспекти на живота си, които са ни важни.

Когато става въпрос за бизнес, вярвам, че успехът не зависи от пола, а от упоритостта и ангажираността ни. Бизнесът е за всички тези, които се впускат смело в предизвикателството да работят усилено и интелигентно.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление, което оставяме безспорно е важно и винаги е от значение за бъдещите ни взаимоотношения. Но важно е да помним, че също толкова важни са второто и третото впечатление, които изграждат нашия образ. Не можеш да разчиташ, че ако веднъж си се държал добре, след това имаш право да не е така.

Всяко познание е инструмент, който да използваш, стига да знаеш кога и как. Познаването на различните аспекти на етикета ни помага за подобряване на нашите междуличностни умения и способността ни да се адаптираме към различните среди и ситуации.

Важно е да знаем как да се държим в обществото и как да се отнасяме към другите. Това знание ни позволява да изразим своите мисли и чувства по уважителен и подходящ начин, както и да създадем приятно впечатление на околните. Етикетът и протоколът ни помагат да се ориентираме в различни ситуации и да се държим адекватно според обстановката.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Говоренето пред публика може да бъде и изпитание, и удоволствие, в зависимост от контекста и опита на човека. Понякога ефективната публична комуникация може да бъде предизвикателство, но успешното преодоляване на тази пречка може да донесе изключително удовлетворение.

Като комуникативна личност, разбирам колко важно е да умеем да се свързваме и изразяваме своите идеи и мисли по ясен и разбираем начин. Важно е да се развиваме в областта на комуникацията, за да създаваме значими и вдъхновяващи разговори. Всяка интеракция носи възможност за учене и растеж.
Умението да водим светски разговори ни позволява да отразим себе си като образовани и интересни личности. Все пак, те не трябва да бъдат само фасада, а истинска рефлексия на нашите интереси и знания.

Основните бариери в комуникацията между хората често идват от липсата на разбирателство или предразсъдъци. Те могат да бъдат преодолени чрез отворено слушане, емпатия, ясно изразяване на идеите и споделяне на опит. Желанието за подобрение и разбирателство е ключов фактор.

"Културата на словото" е израз, който олицетворява уважение към словото и способността да се комуникира с учтивост, разбирателство и съобразност с контекста. Тя обхваща начина, по който изразяваме себе си, както и начина, по който взаимодействаме с другите в различни ситуации. Това е израз на високо ниво на култура и умение да се изразяваме по адекватен и уважителен начин.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Естетиката на движенията играе важна роля в излъчването на една жена. Начинът, по който тя се движи може значително да повлияе на начина, по който другите я възприемат и да изразява грация, самочувствие и самоувереност.

Лично аз вярвам, че една жена може да направи първо впечатление с походката и осанката си. Стремежът да се движим с грация и увереност може да повиши визията ни и да представи нашата личност в по-добра светлина. Впечатлявам се от жени с осанка.

Спортувам, за да поддържам тялото си и се надявам да го правя още по-активно. Спортът за мен е важен не само за поддържане на физическата ми форма, но и за душевното равновесие. По този начин инвестирам в здравето си и усещам положително въздействие върху работоспособността и баланса в живота.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
С две деца в семейството, планирането заема основна роля. Въпреки това, импровизациите освежават ежедневието ни и добавят неочаквани емоции. При мен импровизираните моменти се свеждат до бърза вечеря в рамките на града.

Любимите ми дестинации са Франция и Италия. Много харесвам комбинацията от култура, история и архитектура, които допринасят за романтичната атмосфера на двете държави. През зимните месеци се чувствам комфортно в по-топли дестинации.

Семейните традиции са важни за нашето семейство. Редовно прекарваме време заедно, създаваме спомени и преживяваме общи моменти. Любовта към личността ни е важна искра, която подхранва пътя към личното щастие. Проявявам тази любов към себе си, но повече обичам семейството и близките си.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Развиването на личен имидж и бранд помага на хората да създават устойчиви връзки и впечатления.

За себе си бих използвала думите: аналитична, креативна, открита.

Смятам, че е важно жените да се чувстват уверени във визията си и да излъчват професионализъм и самочувствие. Съчетаването на стил и умения с намирането на собствен път към успеха, са съществени елементи в деловия свят за жените.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Да, изборът на обкръжение е важен. Хората, които ни заобикалят, имат влияние върху нашите мисли, емоции и дори постижения. Общуването с положителни и вдъхновяващи личности може да има голямо влияние върху нашия личен и професионален растеж.

Имам много приятели, но съзнателно поддържам малка част от тях близо до себе си. Този кръг включва хората, които ме разбират, подкрепят и споделяме сходни ценности. За мен е важно да инвестирам време и енергия във взаимоотношения, които ме карат да раста и да се чувствам обогатена.

Общуването с хората е нещо, което ме зарежда! Не смятам, че трябва да бъде поставяно в граници.
Гергана Малкоданска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: личен архив
ИНТЕРВЮ