ИНТЕРВЮТА
Красимира Делева на корицата на бр. 71 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Красимира Делева

ВИЗИТКА:
Красимира Делева започва своето професионално развитие в банковата сфера като кредитен инспектор жилищно и потребителско кредитиране, но избира да продължи в транспортния бранш.

Заедно със съпруга си са в транспортния бизнес от 2005 година, а през 2009 година основават своята компания Тия Логистикс. Фирмата извършва транспорт, спедиция и превоз на извънгабаритни товари до 200 тона, градят я с много отдаденост и любов и успяват да я наложат като една от най-предпочитаните и коректни фирми в тази сфера. Обичат предизвикателствата и упешно развиват и специализирания транспорт. Красимира споделя, че ежедневно ѝ се налага да решава казуси и да взима важни решения, но точно там е чара - в предизвикателствата на този интересен бизнес.

Красимира обича да чете бизнес литература, книги за личностно развитие и автобиографии на успели личности. Тя смята, че това е нейният начин да се надгражда и да се докосне до начина на мислене, на големите умове!

За Красимира Делева най-важно е семейството, тя е голяма почитателка на семейния дом и уют. Заедно със съпруга си са ръка за ръка и в бизнеса, и в живота. Имат две прекрасни деца - госпожица на 17 години и бъдещ кавалер на 4 години. Тя споделя, че уикендите посвещава на семейството и изграждането на добра връзка с децата и съпруга си. Обича да се развива, да контактува с нови, интересни и вдъхновяващи хора.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената, според мен произлиза отвътре навън, вътрешното състояние на жената определя нейното цялостното присъствие. За да се чувства една жена добре, външният вид оказва голяма роля за нейното самочувствие. При мен външният вид винаги е отразявал моето вътрешно състояние. Аз смятам, че една жена изглежда винаги така, както се чувства. Когато жената сияе и очите ѝ греят, тя няма как да не бъде красива! Затова красивата жена е щастливата, уверената и вярващата в себе си!

Вярвам, че всяка уважаваща себе си жена трябва да отделя специално време за себе си, да бъде винаги с добре поддържан външен вид, като перфектният маникюр и лекият ежедневен грим са задължителна част от визията. Смятам, че жената притежава прекрасна женска енергия и нейното засилване ѝ носи удивително удовлетворение.

Моят личен стил е елегантен.
Елегантността означава да не се открояваш, а да бъдеш запомнен.
Джорджо Армани
Обичам свежи цветове и принтове. Придържам се към елегантната визия. Вярвам, че една жена задължително трябва да следи модните тенденции, но не и сляпо да ги следва. Една дама е добре да умее да преценява какви дрехи отиват на нейната фигура и кои дрехи подхождат на нейната визия, така че да изглежда по начина, по който тя желая да бъде възприемана от хората.


Любими цветове са ми розово, бяло, бежово, синьо и зелено. От скоро открих и червеният цвят, и все по-често залагам на него. Смятам, че червеното най-много отразява удивителната женска енергия и определено много ме зарежда.

Разбира се имам и своите ритуали за красота. Много обичам да си правя маски за коса и лице. Смятам, че колкото и добра козметика да използваме, е редно да помагаме на косата и кожата на лицето с маски от естествени съставки, които интензивно подхранват. Винаги се удивлявам от мигновения резултат на маските. Също така пия много вода, старая се да бъде поне 1,5-2 литра на ден. Залагам на повече плодове и зеленчуци, и цялостно здравословна храна. Освен това спортувам, като така поддържам фигурата си, а и в същото време спорта много ме тонизира.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Човек се учи докато е жив и това не е клише! В момента, в който някой си позволи да си помисли, че знае всичко, слага лимит на своето развитие. За мен е много важно осъзнаването „Аз знам ,че нищо не знам“ на Сократ. Четенето на книги, научаването на нови неща и умения - поддържат ума ни свеж и ни развиват.

Да бъда част от програмата ''Код ВЕЛИКОЛЕПНА'' за мен е едно предизвикателство - интересни контакти, нови знания и безброй осъзнавания, които ме държат жадна за знания и ми показват колко много още имам да уча. Програмата е толкова богата и комплексна, че освен знания и умения ми дава и възможност да практикувам наученото. Срещите с Великолепните дами ме потапят в прекрасна женска енергия, която е в основата на нашата прекрасна женска същност.

Много обичам да чета книги , за мен те са вдъхновение и страст. Любима ми е Пътят към успеха - най-добрият бизнес съвет, който съм получавална Доналд Тръмп. В книгата той е помолил 150 от най-успешните предприемачи да отговорят на въпроса: какъв беше най-добрият бизнес съвет, който сте получавали в живота си?. Тази книга изигра ключова роля в моя живот. Когато я прочетох разбрах, че начина на мислене е това, което свързва всички успешни хора и това е пътят към успеха.

Смятам, че постигането на баланс в живота е от изключителна важност. Да, мисля, че постигането на баланс е възможно, но този баланс може да бъде постигнат само чрез себепознание, анализ, осъзнаване на приоритетите и правилното им организиране, което със сигурност не е лесна задача, но си заслужава.

Бизнесът си е бизнес и не мисля, че може да се определя като мъжки и женски. Това, което се усеща като разлика, е че жената често е подценявана в бизнеса, но това винаги съм го приветствала и използвала в моя полза, защото когато някой те подценява, ти вече си стъпка напред и лесно можеш да се докажеш!
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление от изключително значение. Важно е да можем, да се представим така, както искаме да бъдем възприемани. Смятам за предимство умението човек да оставя правилното впечатление у хората.

Етикетът и добрите обноски са задължителни за всяка уважаваща себе си дама. Това трябва да бъдат интегрирани в личността ни умения, които да използваме с лекота в ежедневието си, а не само на официални поводи и събития. Тези умения ни дават ежедневна елегантност, грация и изящество, присъщи на една дама. Умения, които сме длъжни не само да усвоим и използваме, но и да предадем на децата си.

Познаването на етикета на маса, винения, светския, бизнес и международен етикет са естествена необходимост и съм изключително благодарна на Йордана Димитрова за обученията, които ни организира в тази връзка. Запознаването с етикета ни носи улеснения, удобство и свобода, за да използваме тези знания и умения, когато преценим - според мястото и вида събитието, на което се намираме.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Все още работя върху умението за говорене пред публика, но смятам, че никой не се е родил научен, затова е въпрос на време и практика да бъде усвоено.

Комуникативна личност съм, обичам светските разговори и когато съм на събитие определено се наслаждавам на общуването. Разговорите с интересни хора много ме зареждат. Вярвам, че винаги има какво ново да науча от всеки човек, с когото общувам.

Бариерите в общуването често идват от притеснения,започване на неподходящи теми или липса на елементарно изслушване, на събеседника. Могат да бъдат преодолени, когато се опитваме да изслушваме и да покажем на събеседника си, че активно го слушаме, а не просто да чакаме нашият ред, за да се изкажем. Избора на подходящи, леки и приятни теми също са инструмент за добра комуникация.

Култура на словото има и тя се изразява в използването на богат речник и книжовен български език.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Има жени, които имат присъствие и такива, които с появата си заковават погледите и впечатляват. Тези жени имат стройна осанка, елегантни и женствени движения. Това, което излъчват е изумително!

Спортувам тенис на корт и съм влюбена в този спорт . Харесва ми как след тренировка се чувствам като нова, сякаш съм изхвърлила всички токсини от тялото си. Прекрасно е!
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Много години не разбирах нуждата от това, човек да се погрижи първо за себе си. Винаги поставях на първо място децата, съпруга си, работата и дори намирах това за гордост. За радост вече знам, че съм грешала и осъзнавам, че човек първо трябва да може да даде на себе си, за да има какво да дава и на близките си, това осъзнаване беше много важно за мен. Обичам се и това е прекрасно!

Рано сутрин отделям специално време за само за мен. Това е моето време, в което обичам да чета книги, да се наслаждавам на утрото и тишината, да пия кафе и да остана насаме със себе си.

В графа ми под "време за мен" съм сложила и програмата ''Код ВЕЛИКОЛЕПНА''. Всяко обучение, събитие или среща за мен са потапяне в един вълшебен нежен и женствен свят, в който намирам съмишленици - дами със сходни интереси, с интересни професии, всяка успяла в своята сфера, ценяща и наслаждаваща се на живота.

Моето най-любимо хоби е тениса. Обожавам го! Също така имам цветя и обичам да се грижа за тях, особено през пролетта, когато природата се събужда и всичко е зелено, обичам да наблюдавам и да се грижа за цветята, които съм посадила в градината си.

Любима дестинация ми е Гърция. Прекрасни плажове, вкусна храна и простота.

Семейството за мен е ценност и семейните традиции за задължителни. Много обичам всички български празници, но най-много ценя най-големите - Коледа и Великден. Тогава се събираме цялата фамилия и създаваме спомени, които остават завинаги в сърцето, по този начин предаваме традициите на децата ни, чрез личния си пример.

Обичам да планирам , определено се чувствам по-комфортно, когато има организация, но не съм човек на крайностите и често се случва да променям нещо в движение. Смятам, че е важно човек да умее, да бъде гъвкав и адаптивен към промените.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Личният имидж и бранд е важен , за да изградим доверие и уважение в професионалния си път.

Бих се описала като постоянна, сериозна, уверена.

Успешният делови вид е на уверена, елегантно облечена дама - с облекло, което е съобразено с мястото, вида на срещата или събитието.
Красимира Делева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Мисля, че от всеки човек има какво да научим, стига да умеем да го слушаме. И все пак има хора, от които има много повече какво да научим. Важно е да подбираме обкръжението си, така че да общуваме с положителни и градивни хора, с които ни е приятно.

Имам много приятели, обичам да съхранявам старите, но и да се обогатявам с нови приятелства.

Вдъхновяват ме: Йордана Димитрова, Кейт Мидълтън, Иванка Тръмп, Доналд Тръмп, Илън Мъск, Стив Джобс, Робърт Кийосаки.

Границите в общуването са задължителни, това е взаимно уважение и предпоставка за приятен и обогатяващ разговор. Важно е да избираме подходящи и приятни теми за разговор, които да носят удовлетворение както на нас, така и на нашия събеседник, и да оставят и двете страни с приятни чувства.
Йордана Димитрова и Красимира Делева, "Великолепната Жена"
Снимки: Личен архив
ИНТЕРВЮ