ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Защо всичко, което казвате, наистина има значение?


Говорили ли сте някога нелюбезно с някого? Думите засегнаха ли дълбоко този човек? Или може би с Вас някой се е отнесъл грубо? Помните ли колко зле се почувствахте? Думите, са мощни! И когато са свикнали да нараняват някого, те могат да бъдат опустошителни.

"В думите има сила. Това, което казвате, е това, което получавате!"
Зиг Зиглар

Да, това, което казвате, наистина има значение!

Думите, които говорите, и нещата, които казвате, имат огромно влияние не само върху вас, но и върху другите. Някога наричали ли сте се глупачка, тъпачка, идиотка? Ядосахте ли се на огледалото, защото се чувствате дебела? И да, дори да сте си го казали наум – пак се брои! Отправям Ви предизвикателство - следващият път когато се погледнете в огледалото кажете: "Аз съм ВЕЛИКОЛЕПНА Жена!"

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Осъзнавате ли, че всяка дума, която казвате, се обработва от вашето подсъзнание и в някои случаи се вгражда там? Така тя започва да прониква в съзнателното Ви аз и чувството за собствената Ви стойност започва да се разсейва... Защо става така?
Защото това, което казвате, в крайна сметка се превръща във Ваша вяра. Ако си кажете: „Не съм много добра в говоренето пред хора“, то Вие никога няма и да бъдете! Вие си създавате пораженческо отношение още преди да сте започнали.

Когато започнете мисъл или изречение с отрицателна дума, Вашите очаквания никога не могат да бъдат реализирани. Така също може да наречете някого идиот и въпреки че може да се извините след това, думата вече е казана - не можете да си я вземете обратно. Човекът, който получава обидата, може да я приеме присърце и това да окаже влияние върху отношенията Ви завинаги.

Живеем в свят, в който думите се използват, за да атакуват, подмамват, прегръщат, подхранват, отделят, провокират и вдъхновяват. Ние не само нараняваме себе си, но и другите. Гневът, фрустрацията и разочарованието допринасят за злоупотребата с думи.

И въпреки, че добре осъзнаваме последствията от недобрите думи - ние все още го правим. Може би старата поговорка е вярна:

„Ако не можете да кажете нещо хубаво, тогава изобщо не казвайте нищо!“

Важното е да осъзнаем влиянието на думите върху самите нас. Независимо дали искаме да ги кажем или не, казани достатъчно често, те могат да трансформират същността ни.

ВНИМАНИЕ:
Децата са особено уязвими към думите. Въпреки това ние продължаваме да използваме недобри и често безчувствени думи като дисциплинарна мярка. В крайна сметка те растат с ниско самочувствие, болезнено срамежливи, или с чувството, че за нищо не стават. Следващия път, когато говорите, помислете за думите, които ще кажете. Изберете ги разумно, когато говорите с връстниците си, и внимателно, когато говорите с деца. Разберете, че една дума може да повлияе положително или отрицателно на Вашия живот, както и на някой друг.

Минутка за хумор:
Легнах да умирам – глaвоболие, умора...
Само думите на мъжа ми:
„Хайде ставай, да отидем да ти купя нещо!“
- ме върнаха от оня свят...

Великолепната Жена е елегантна в общуването си с хората и всеки се чувства приятно в нейна компания!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Искате ли да се научите да водите Светски разговор с лекота и да оставяте отлично първо впечатление в хората, с които се запознавате? Включете се в програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА".

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ