ИНТЕРВЮТА
Антония Георгиева на корицата на бр.20 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Антония Георгиева

ВИЗИТКА:
Антония Георгиева е активен брокер на недвижими имоти във Флорида. Тя има успешна кариера в областта на жилищните недвижими имоти с над 18 години опит. Работи с клиенти от цял свят, които искат да направят Централна Флорида свой адрес.

Антония е с бакалавърска степен по Икономика и магистърска степен по Дипломация.
Пътува по цял свят поне 6 месеца от годината и нейната мисия е да вдъхновява жени от цял свят да пocтигнат своя най-висок потенциал. Основател е на Lady Captain Academy, и създател на канал в You Tube - Lady Captain Academy, с множество видеоклипове за етикет и мoдни пътешествия, които жените по целия свят могат да следват и използват за вдъхновение по пътя на своето развитие. Популярна е с името Antonia George Eva!

Защо Lady Captain? Като Първа Дама на Seabourn, компания за луксозни бутикови круизи, Антония е присъствала на стотици светски cъбития с губернатори, премиери, министри, амбасадори, учени и депутати. Води активен светски живот, и в момента работи над книгата си "Бъди Капитана на своя живот"/ '"Be the Captain of your Life!".

Antonia George Eva and Captain Emilian

Antonia is an active Real Estate broker in Florida. She has a successful residential Real Estate career with over 18 years of experience. She has been working with clients from all over the world that are looking to make Florida their address.

She has a BA in Economics and a MA in Diplomacy. Antonia travels the world at least 6 months out of the year and her mission is to inspire women to live their dream life. She is the founder of Lady Captain Academy where she helps transform a woman into an elegant, emotionally intelligent, diplomatic lady that lives in her mission and up to her highest potential. She is the creator of the You Tube - Lady Captain Academy. The channel presents numerous etiquette and fashion travel videos for women from all over the world to follow, to get inspired, and to keep working on themselves.

As a First Lady in Seabourn, Antonia has attended and hosted hundreds of Gala events with her partner Captain Emilian. Together they have entertained world leaders, governors, prime ministers, ambassadors, scientists, and parliament members. While for Emilian it comes natural to navigate the ship, for Antonia it comes natural to navigate through social settings. She is passionate and committed to make her dreams come true. At the moments, she is working on a book, “Be the Captain of your Life.”

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Външната красота на жената не може да бъде нищо друго, освен отражение на вътрешната. Една дама никога не трябва да спира да се учи, да се стреми и да желае да бъде по-добра версия на себе си. В ежедневието винаги трябва да има часове за саморазвитие, за работа с психолог за по-добро психично здраве, както и време за празнуване на всички успехи, малки и големи.

Обичам да изразявам личността и настроението си с модните си избори. Аз съм в хармония с тялото и душата си. Опитвам се да ги слушам какво имат да ми кажат. Чувствам се най-добре в светли цветове, естествени материи, семпли щампи, органична козметика. Обожавам цветове като шампанско, бежово, бледо розово, почти бяло и бяло. Живея, за да нося аксесоари като шапки, ръкавици, обеци, слънчеви очила и чанти. Чувствам се толкова щастлива, когато го правя. Винаги пътувам с шапки, много шапки и големи слънчеви очила!

Цял живот страдах от акне и съвсем наскоро, на 40-годишна възраст, намерих моя лек. Taкa най-накрая успях да открия удоволствието от грижа за кожата. И ако сте любопитни какво най-накрая ми промени живота - това беше цинка! Тези дни изпитвам истинска радост и удоволствие да наблюдавам как кожата ми се подобрява. След 20 години болка при докосване на лицето си, днес мога да кажа: „Кожата ми най-накрая е любяща част от тялото ми и ежедневното нанасяне на цинк е моят най-важен ритуал за красота!"

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Няма съмнение за това, че ние се учим до последния си дъх. Вселената има куп уроци за всеки от нас. Някои сме ги научили вече, а други ни предстои да научим. Но начина, по който учим, зависи напълно от нас. Методът може да бъде доброволен и не доброволен. Хората, които се събуждат позитивни , ги научават по-бързо и по-лесно, защото разпознават знаците на Вселената и се доверяват на процеса.

Да живееш по Мисията си, понякога се оказва сложно. Може да сте намерили своята мисия в живота, но е важно да знаем, че следването на мисията не оправдава никакви извинения и жертви. Например: не може да се жертва един живот, за са се спаси друг. Не бива да се празнува едно блага, допринесло за загубата на друго!

Последната ми година на осъзнаване беше да се уловя в един момент и да го изживея!

Любимата ми книга е „Четирите Споразумения“/ "Four Agreements " by Don Miguel Ruiz, а що се отнася до бизнес по женски и дали има такъв начин - може би да, може би не, колебая се. Имам нужда от знак от Вселената.

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление е толкова важно, колкото и второто и третото. Да бъдеш най-добрата версия на себе си, във всеки един момент, отворя много врати. Важно е да развиваме дълбочина към нашата личност! Което, може да се постигне чрез дългосрочен ангажимент за изучаване на добрия маниер, поведението на маса, етикетът за вино и така нататък. Вратата на този свят, за мен отвори моята майка, а по-дълбоки знания успях да натрупам по време на работата ми в Българското Посолство във Вашингтон, както и към днешна дата, в ролята си на Първа Дама на Seabourn.

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Лично за мен говоренето пред публика е вълнуваща възможност, както и общуването по време на светски събития. Всеки път, когато имам тази възможност, я приемам с предизвикателство. Когато имам платформа да говоря сред влиятелни личности, винаги я използвам. Например: веднъж имахме вечеря с едни от най-влиятелните личности в ръководството на Seabourn. Точно по това време се говореше, че Seabourn се интересува от синтетични освежители на въздух. Аз съм амбасадор на чист, органичен въздух, вода и храна. Аз приветствам свят без синтетика, пестициди, торове и изкуствени химикали. По време на вечерята дискретно вмъкнаx в разговора какво богатство е въздуха на корабите на Seabourn. Какъв лукс е да отвориш верандата си сутрин и да почувстваш средиземноморския въздух на Амалфи, свежия въздух на Аляска, пухкавия въздух на Антарктида. Изразих възхищение от тяхното ръководството и как всички кораби искат да ухаят на Seabourn и какво разочарование би било, ако Seabourn заухае на синтетика както всички останали кораби. Мога да кажа, че проекта за синтетика се прекрати броени дни след нашата вечеря, а дали аз имах нещо общо - е това е бизнес между мен и Вселената!

Винаги когато имам възможност да слушам успели личности, давам всичко от себе си да се обогатя от техния успех. Винаги се интересувам какво е допринесло за техния успех. Как са израснали, къде са учели, какво е тяхното мислене, какво за тях е успехът и най-големия техен житейски опит. Винаги съм любопитна, учтива и пряма. И най вече, винаги ги питам за какво съжаляват. Не се страхувам да питам въпроси. Веднъж попитах най добрия приятел на Neil Armstrong дали наистина са били на луната. Правя го шеговито и да разчупи леда. Ако искаме да бъдем забелязани, трябва да сме и смели. И да, след този разговор се роди приятелство.

Ако съм научила едно нещо от стотици светски беседи то е "За да бъдеш страхотен оратор, трябва да бъдеш страхотен слушател!"

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Темата Естетика на движенията е естествена за мен. Тя идва по наследство от прекрасната ми майка и чувствам отговорност да я предам.

Най-добрият подарък, който си дарявам, е дарът на времето. Не се включвам в проекти, които ме поглъщат. Разбрах това на по ранен етап в живота си. Поддържам начин на живот, който ми позволява да си правя разходки, почивки, да се глезя с шампанско и хайвер, да правя йога, да ходя на сауна, да ми правят масажи...

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Уча се да обичам себе си! Това е процес на осъзнаване, много често пренебрегваме себе си. Стъпка по стъпка започвам да харесвам, да обичам и даже да обожавам уникалното в мен!

Пътешествията са мoя живот и моята cтpacт! Аз съм гражданин на света. Половината от живота си съм живяла в Европа, а другата в Америка. Обичам да пътувам и да разучавам различни страни, традиции и обичаи. Пътувам шест месеца в годината в търсене на непознати острови, тайни пътеки, мистериозни залези, игриви облаци, истински усмивки, малки крайбрежни селца, големи могъщи замъци...

Всяка година имам и планирани, и спонтанни пътувания. И в двете има чар!
Любимите ми дестинации са Sun Blast Island, Cabo San Lucas, St Barts, The Grenadines, Portofino, Tuscany, Capri Island, Norwegian Fjords, Monaco, Madeira.

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Всеки си е сам своя лична марка, без значение дали това ни харесва или не, без значение дали го осъзнава или не. Начинът, по който вървим, по който говорим, по който се обличаме, по който вечеряме... разказва история за нас. Затова избирам да я правя добра, приятна, и заслужаваща да се чуе и помни история. С други думи, добра история означава добра лична марка!

Бих се описала като жена, която поема риск, любопитна е към живота, държаща на естетиката, работеща над своята вътрешната психология. Аз съм гламурна, мечтаеща и романтична!

Съчетавам много роли в живота си, и затова ми се налага да променям своя Делови вид, в зависимост къде съм. Ако съм във Флорида, във вихър на проекти с недвижими имоти, стилът ми е Elegant. Ако придружавам моя партньор на Seabourn като Първа Дама, стилът ми е Presidential по време на приемите и вечерите, и Nautical през останалото време. Ако съм в Полша, и денят ми се състои от многобройни обиколки по красивите исторически улици на Централна Европа, тогава наблягам на Smart - Casual.

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Смятам, че е много важно е да имаме цел в живота си, която да ни мотивира да вървим напред! Когато градим мечтания от нас живот, правилните хора започват да се появяват на нашия път с лекота. Всъщност точно нашите мечти, определят хората в живота ни. Няма нужда да си слагаме ограничения, когато не вибрираме с някои хора на една енергия, те се отдалечат от нас, и ние от тях - по естествен начин.

Вярвам, че всички хора и събития са с предназначение. Вселената ни изпитва и ни учи! Колкото по-големи мечти имаме, толкова по-големи изпитания ще получаваме. Различните хора идват в живота ни, за да ни научат на различни неща. Не можем да очакваме процесът да бъде винаги приятен. Тънкостта е да разпознаваме процеса, да учим уроците и да продължаваме напред - с мечти и цели. Това е естествен процес, добре е да му се доверяваме и да вярваме, че има смисъл защо определен човек се е появил в живота ни, точно в този момент! Казват, че "най-големите ни учители, не са нашите приятели"!

Антония Георгиева в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив