ИНТЕРВЮТА
Мария Георгиева на корицата на бр.59 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Мария Георгиева

ВИЗИТКА:
Мария Георгиева приема себе си повече като творец и журналист и по-малко като бизнес мениджър. В медиите е от 28 години, 16 от които като главен редактор на най-голямото в света женско списание ELLE.

Преди 2 години пое нелекото предизвикателство да превърне концептуално и дизайнерски една от сградите в центъра на София – ATRIUM – в истински градски оазис, с необичайни, артистични и зелени пространства за офиси, коуъркинг и събития, допълнени от бутиков хотел с внушителни градини на покрива, разкриващи разкошни гледки към града, Витоша и Стара планина.

В Инстаграм не й липсват първите седем, защото е там от 2012 година като mariaginsta. Не оспорва факта, че една снимка може да каже повече от 1000 думи, но повече вярва в силата на снимките и думите заедно. Вярва също, че комуникацията е там, където хората я случват, а не където теорията я класифицира. Вярва още и в невъзможното, затова не се отказва лесно.
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външният вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жените е в тяхната сила. Японците имат една много хубава поговорка, която гласи, че женският косъм може да издържи тежестта и на слон. Дори когато сме най-слаби, ние имаме силата да се справим с всичко! Звучи като оксиморон, но е самата истина.

Външният вид е важен, но не на всяка цена. През живота си много пъти се променяме видимо, важното е да открием онези неща, които правят промяната последователна и определят собствения ни стил.

Нямам любими аксесоари, нито цветове. Понякога се чувствам великолепно в дънки и кецове, друг път имам нужда от шармантност и разкош. За мен е важно да се вслушвам във вътрешния ми глас дори в облеклото.

Ритуалите ми за красота трудно могат да се нарекат ритуали, защото са кратки. Хидратация, хидратация и пак хидратация. С годините се научих да редуцирам и козметиката, и грима.

Искрените усмивки са най-добрият ритуал за красота, колкото и банално да звучи.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Ако още не сме осъзнали, че всеки ден, всеки миг дори е различен, няма да можем да си научим уроците, а те наистина ни се дават цял живот.

През последната година осъзнах, че технологиите ни дават много, но ни отнемат още повече – например времето, което аз искам да прекарвам с хората, с които споделям общи ценности. Не онлайн, а в реалния живот.

Любимата ми книга и до ден днешен остава ''1984'' на Джордж Оруел – всеки път, когато се връщам към нея, си задавам нови и нови въпроси, а аз обичам книгите не просто да ми разказват история, а да ме провокират да се замислям.

Балансът при мен не винаги е възможен, но пък жените сме уникално добри в жонглирането. И обичаме да предизвикваме себе си в тази посока.

Жените често сме много по-добри в бизнес мениджмънта, защото природата ни е дарила с майчински инстинкт, а той от своя страна ни помага не просто да развиваме бизнес, а да му придаваме емоционална стойност.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление е важно, но не е всичко. По-важното е да намерим себе си в етикета и протокола, да имаме добри обноски не защото трябва, а защото искаме. Само тогава ще сме на ниво, без да изглеждаме помпозни.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публика често е изпитание (дори за известни актьори!), но колкото по-успешно се справяме, толкова по-голямо удоволствие е.

Комуникацията е важна, защото тя е най-прекият път към знанието.

С годините често си слагаме бариери в общуването, ''мерим'' си думите, което понякога ни вреди. Една от причините децата да са истински щастливи е, че не задържат емоции и думи. Добре е да съхраним част от това качество за по-дълго, като го облагородим, разбира се.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Винаги съм казвала, че няма значение каква марка са дрехите на една жена, ако тя няма осанка. Човекът прави дрехата! Затова походката, движенията, жестовете… Те са езикът на тялото, който е по-запомнящ се и от най-крещящата мода.

За съжаление на мен не ми остава време за спорт, но както често повтарям, една майка на две деца, куче и риби, която е избрала сама да върши домакинската работа, едва ли има нужда от фитнес 5 пъти седмично.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Научих се да обичам себе си. Не е лесно, докато не осъзнаеш, че няма идеални хора. Работя над недостатъците си, но вече не се упреквам за тях. Не се упреквам и за плановете, които не винаги успявам да реализирам, както правех преди години. Животът, в крайна сметка, не е само тефтер със задачи – има нужда и от импровизации.

Обожавам да пътувам със семейството си и през последните години дори замених материалните коледни подаръци с билети за различни дестинации. Често до последния момент никой не знае кое кътче от света съм избрала и точно тази тръпка прави пътуванията ни още по-вълнуващи.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Развиването на личен имидж се случва дори когато не се замисляме за това. Но за да развиваме успешен личен имидж и бранд, трябва не само да се замисляме, но и да се усъвършенстваме.

Бих описала себе си като упорита, справедлива и оптимистична.

Успешният делови стил е този, които ни изразява най-добре като емоционалност. Винаги съм била против бизнес униформите, защото хората са тези, които олицетворяват бизнеса, а не обратното.
Мария Георгиева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?

Нямам много приятели, но имам достатъчно, за да съм щастлива. А точно това трябва да е целта, когато избираме обкръжението си! Трябва да сме честни и със себе си, и с близките си – тогава няма нужда да поставяме граници в общуването.
Йордана Димитрова и Мария Георгиева
Снимки: Личен архив
ИНТЕРВЮ