ИНТЕРВЮТА
Мейлуте Лисецките на корицата на бр.53 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Мейлуте Лисецките

ВИЗИТКА:
Животът на Мейлуте Лисецките протича между две държави, а именно Литва и България. Срещата с голямата ѝ любов Георги Йорданов, я отвежда в България, която става нейна втора Родина.

Завършва Икономически Университет и се реализира като икономист в общинските структури на община Ямбол. След което се развива в сферата на Недвижими имоти в морските курорти.

Мейлуте е горда майка на две прекрасни дъщери - Йордана и Антония, както и на 2-ма внука. До ден днешен е запазила страстта си към елегантния стил и мода, спортува ежедневно, вълнува се космоса и извънземните цивилизации, често пътешества и проявява задълбочен интерес към глобалната политика.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Красота на жените е в тяхната индивидуалност, пречупена през призмата на съвременния стил на живот. Рядко можем да срещнем жена, която да е в пълен синхрон между своя външен и вътрешен мир.

Поддържаният външния вид е от изключителна важност за мен, залагам на лек грим, красиво оформена коса и за специални случаи съм винаги на ток. Много често получавам комплименти за визията си, дори ме спират непознати хора, които питат откъде съм си купила дадена дреха, чанта...

Определено харесвам аксесоарите, най-вече шапките и ръкавиците, които нося през всички сезони. Любимият ми цвят е белият, предпочитам едноцветната визия, но понякога си позволявам доза екстравагантност в леопардовата гама.

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Божият творец, не само създаде и заложи в човечеството определени функции за оцеляване на този свят, но и ни предостави възможността за развитие. А развитието е възможно само, ако ние не стоим на едно място. Нашите действия определят развитието на цялото човечество!

Не трябва да пренебрегваме любопитството на нашите деца. Правилният подход към децата и начина, по който ги вдъхновяваме пораждат при тях желание не само да се учат, но и да анализират, да се развиват и да надграждат.

Баланс в съвременния живот се постига с течение на годините. Мисията е възможна, но е трудно постижима... зависими сме и от партньори, и от други фактори.

Любимият ми автор е Ернст Мулдашев, той е голям професионалист в съвременната медицина и автор на книги, възпроизвеждащи събития, на които той реално не само е присъствал, но и пряко е участвал.

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление за хората е толкова важно, колкото и следващите...
Аз се старая да съм интересен събеседник, когато съм наясно по темата и само слушам, когато не съм. Не досаждам на другите със своите съвети, но се случва да намеквам.
Отбягвам да влизам в спорове, защото всеки си има мнение по даден въпрос и не налагам своето на всяка цена.

Познаването на международния етикет е желателно, самата аз виждам колко разлики има дори между Литва и България. А относно знанията за етикет на масата, винен, светски, бизнес етикет - та са в графа задължителни. Не знаеш, и не предполагаш къде ще те отведе най-неочаквано утре живота, или в други ден, или след година... Вярвам, че всичко е възможно!

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Наистина е голямо предизвикателство да си пред публика и не само да говориш общи приказки, но и да предадеш своите знания по начин, който ще бъде разбран от слушателите.

На този етап по-рядко присъствам на Светски събития, но определено ми импонира човешката комуникативност, за мен тя е ценен фактор във всяка ситуация.

Бариерите в комуникация между хората винаги ще има, защото ние сме получили различно възпитание, имаме своите си интереси, образованието ни е в различна сфера...

Културата на словото е ежедневен труд на всеки един от нас. Вариант за учтива комуникация е не само да говориш, но и да бъдеш добър слушател

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Всички жени, без изключение, правят определено впечатление със своите индивидуални движения и харизма. И според мен това са: чаровната усмивка, изящната походка, гордо вдигната глава, с небрежна, но очарователна прическа, осанката, магнетичния поглед...

Задължително в графика ми за деня присъства спорта - бягам на стадиона или в парка, всеки ден, през всеки сезон. Защото спортът за мен е обединяващ фактор за красота. Той дава това особено излъчване, и походка, и осанка, и прекрасно настроение...

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, аз обичам себе си и призовавам всички да проявяват любов към себе си! Това е задължителен фактор, за да се чувстваме щастливи.

Имам едно нетипично хоби и това е Глобалната политика. Изразява се в онлайн пътуване до някоя точка на нашата планета, проучвам събитията свързани с тази точка, правя си личен анализ, след което сама си съставям логичен извод за причините довели до това събитие.

Семейните традиции в моето семейство бяха насочени към дъщерите ми. Да пораснат и да станат самостоятелни жени, които имат собствено житейско мнение.

Винаги съм готова за пътешествия!  А относно планирането - да, планирам моето настояще и бъдеще, но понякога залагам и на импровизации.

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Всеки един от нас носи своят индивидуалност, която изгражда нашия Личен Имидж и Бранд. Можем да направим така, че да ни помага в живота. Затова развиването му в посоката към която се стремим, е една допълнителна възможност за успех.

Бих се описала като забележима, уверена, грижовна.

Успешният делови вид за жените, според мен е  КЛАСИКА, пригодена към съвременния свят.

Мейлуте Лисецките в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Винаги съм подбирала обкръжението си. Това е тема, която съм осъзнала, че не трябва да подценяваме в живота си. Ние сме това, което е нашето обкръжение. Затова и поставям границите в общуването си с хората.

Моите дъщери - Йордана и Антония, са и моите вдъхновителки, независимо от различните гледни точки по обсъжданите теми или неочакваните извънредни ситуации.

Мейлуте Лисецките със своите дъщери Йордана и Антония

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ