ИНТЕРВЮТА
Аделина Кателинова на корицата на бр. 80 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Аделина Кателинова

ВИЗИТКА:
Аделина Кателинова e международен Йога и Тантра учител с дългогодишен опит. Има своя школа Art of Yoga.

Пътят на Аделина Кателинова - Ambаr в йогата започва мистично с едно много дълбоко преживяване. По време на йога практика, която посещава тогава, получава вдъхновение или видение – виджда и усеща себе си като йога учител. Това усещане е толкова магично и силно, че завладява душата ѝ, макар да ѝ се струва налудничаво тогава. Към онзи момент тя се занимава с бизнес и никога не си е представяла и желала да е учител по йога.

Така ЙОГА започнала да идва все повече при нея, без дори да я търси, докато един ден започва да преподава и животът ѝ става йога. Аделина преминава редица обучения по йога. Завършва обучение към Българска федерация по йога – НСА, където се срещна със системата Шивананда йога. Има възможността да се докосна до едни от най-светлите учители в България и да направи първите си стъпки като преподавател. След това следват пътувания в Индия, срещи с други прекрасни учители, обучения по Ащанга и Виняса Флоу /RYT Yoga Alliance/. Тя има възможността да се докосне до дълбоката философия на изтока, изучавайки Багават Гита в Индия. Преминава обучение по Аюрведа, което ѝ позволява да познава по-добре хората и да съобразява практиките си с определените доши.

ТАНТРА и методът на Семейните констелации се явяват естествено продължение на пътя ѝ в йога. Животът я среща с Ма Ананда Сарита, пряка ученичка на ОШО и посветена от него да предава Тантра на запад. Звършва две годишно сертифицирано обучение за преподаватели Goddess Essence в Бали, а след това отпътува за Индия на обучението Вигян Бхайрав Тантра - 112 сутри, който Шива дава на Шакти. Заминава и за Коста Рика, където преминава обучение за преподаватели Tao Tantric Arts. Практиките с Margo Anand във Франция – гранд дамата на Тантра са истинско вдъхновение и още едно потвърждение, че това е нейният път. Следват 2 години обучение и в Нео Тантра със Santoshi Amor.

Аделина завършва психология, а другото си хоби – астрологията, също превръща в работа, която обожава. И така, под мъдрото ръководство на Бог, тя намира своето призвание. Превръща хобитата си в начин на живот и сега празнува живота всеки ден, и не спира да благодари!
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената e тогава, когато е дълбоко свързана с жените от своя род и жените като цяло. Тогава жената излъчва пълнота и спокойствие. От това място тя може да привлича и задържа. Грешно е да смятаме, че жените са наша конкуренция. Ако имаме такова вярване, това краде енергията ни и можем да сме неспокойни със себе си, което не ни прави особено красиви.

Относно външния вид, харесвам да нося рокли, карат ме да се чувствам нежна и красива.

Ритуали за красота - имам много, обожавам ги! Това, което най-много обичам е да танцувам свободно. Танцът е най-добрата медитация за жените. Всяка сутрин паля свещ на олтара, пускам си красива музика и танцувам. Това е моят начин да благодаря и да се заредя за деня.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Учим се постоянно, това е вярно. За мен най-стойностното учене е чрез преживяване. И най-важно - осъзнаване на преживяното. Иначе всички преживяваме, но не всички разбират причините за преживяванията. Ако само учим и знаем много неща, това също не върши работа - това е сухо знаене, то не е интелект. Интелект е да си адаптивен, отворен за промени и да осъзнаваш.

Когато обединим дуалностите, тогава постигаме състоянието на абсолютната истина. Тогава балансът е възможен. Тантра работи точно с това - да се разширя толкова, че да мога да побера в себе си всичко, което съм аз / мъжко - женско; добро - лошо; красиво - грозно; сексуалност - духовност/ и в това пространство да мога да взема и другия.

За да постигне това, една жена първо трябва да балансира добре своите 3 положителни енергийни центъра, което по естествен начин ще развие и мъжките. Тогава ще може да е в баланс. В това състояние жената може да е истински свободна.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Хубаво е да познаваме етикета и протокола, но по-важното е да сме автентични и тотални. Само така можем да сме истински живи.

Първото впечатление е важно, но не оценката на хората трябва да е водеща за нас. Всички практики, които правим са насочени за това да можем да се свързваме преди всичко с това, което чувствам. Ако се чудя дали да изляза с дадена рокля, важният въпрос не е как ще ме възприемат, а как аз се чувствам с тази рокля в момента. Ако се чувстваш добре, значи всичко е наред.

Смятам че да е неподправена и истинска е най-големият плюс за една жена.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Комуникацията за мен е удоволствие, но поради това, че контактувам с много хора, когато е възможно обичам да стоя в тишина.

Важно за мен е да можем да водим истински разговори. Да можеш да слушаш и най-важно да чуваш. Много често ние просто чакаме да приключи другия за да си кажем нашето. За мен е важно да присъстваш за другия, докато говори.

За жената е важно да говори и споделя емоциите си, ако не го прави, това може да засегне репродуктивните органи и да ограби креативността ѝ.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Първото впечатление е чрез осанка и движение, но жената привлича и е магнит, когато умее да се наслаждава. Тогава тя излъчва такова великолепие, че няма как да не я забележиш. Творческата енергия е много важна, тя дава повече живот на жената.

Аз се грижа за тялото си чрез йога, танци и удоволствия. Преподавам йога от много години, а от още повече години практикувам за себе си. Хубаво е, когато пренесем йога в живота си, а не само на постелката.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
За да знаем дали обичаме себе си, трябва да се попитаме харесвам ли майка си и благодарна ли съм ѝ. Мога ли да се съглася ако приличам на нея. Ако можем, значи обичаме себе си и живота. Много жени си мислят, че обичат себе си, но това не е така. Връзката с майката може да ни разкрие много.

В последно време животът ми е пътуване. Преди йога беше мое хоби, което превърнах в професия, сега я съчетавам с пътуване и Тантра. Получава се красив микс от движение, наслада и осъзнаване.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
В последните години съм излязла от деловия вид. Сега просто следвам живота и опитвам да се забавлявам без да влизам в рамки. Моят учител Свагито казва:
Живейте така, сякаш си играете.
За мен това е ключът.

Не зная дали съм, но бих искала да съм: игрива, нежна, да се предам без страх.

Делова или не, жената трябва да е игрива.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Разбира се, че е важно да подбираме обкръжението си. Ние сме като гъба, която абсорбира от всичко, така че трябва да се придържаме към чистота в отношенията, думите и действията си.

Вдъхновяват ме хората, които творят и създават - свободните хора, живите хора, онези, които са по детински истински. В този смисъл познавам един тибетски монах, който е истинско вдъхновение - колко радостен можеш да си, просто защото си жив, също като децата.
Аделина Кателинова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: личен архив
ИНТЕРВЮ