ПЪТЕШЕСТВИЯ
Йордана Димитрова на Малдивите

Семейна ваканция на тропически остров на Малдивите!


Малдивите са любима дестинация на цялото ни семейство, особено когато навън вали сняг, а ние подготвяме куфарите с плажни тоалети.

Като главен организатор на семейството - обичам да приготвям багажа за Малдивите, защото е най-лесно от всички дестинации, на които сме били. 30 градуса през деня, 29 градуса през нощта - само най-летните ни дрехи и всички бански, без никакви обувки - обожаваме да ходим боси през цялото време. При стъпването на острова - сваляме обувките, и ги слагаме отново, когато се качваме отново на водния самолет!Част от екзотиката на Малдивите - определено е трансфера с малък воден самолет/хидроплан!
Въпреки, че е малко шумно (раздават тапи за уши) - гледката, която се разкрива над тюркоазеното море и тропическите острови - е УНИКАЛНА!Доставя ми удоволствие внимателно да избирам в кой хотел да отседнем - проучвам отзиви, сравнявам цени...
За семейната ни ваканция избрахме Niyama Private Islands Maldives!


Влюбих се в ето тази снимка от сайта на хотела:


А ето и нашите снимки от там:


Раят на земята!

На живо е даже още по-красиво! Били сме и на Вили в морето, но определено предпочитаме Вилите, които са на самите острови - усещането е все едно се сливаме с прирорадата - много зареждащо, сякаш сме на самотен остров някъде в океана.

Баните на Малдивите са винаги навън - това много ни харесва, добавя чар и екзотика към самото преживяване, разкошна е, нали?В хотела няма традиционна рецепция, а още с приземяването на водния самолет - ни посрещна нашия персонален Иконом/Butler, който ни показа курорта и се грижише за всичко, от което имахме нужда по време на престоя ни.

Имайки предвид, колко са малки повечето острови на Малдивите, "Niyama Private Islands Maldives" е от по-голямите, състои се от 2 острова, които са свързани с мост и за удобство придвижването е с колела. Нашият Иконом беше приготвил за нас 4 колела с нашите имена на тях!

Моят съпруг е фен на уиндсърфа и специално подбираме, на острова да има водни спортове. Niyama Private Islands Maldives се оказа, че е едно от малкото места на Малдивите, където има и Surf spot с вълни. Всяка вечер там се любувахме и на разкошния залез!
Разбира се едно от най-впечатляващите неща на Малдивите е подводният свят! Цялото семейство сме оборудвани с шнорхели и плавници, и всеки ден се наслаждавахме на удивителни гледки сред кораловите рифове - приказно и вълшебно преживяване. 
Комплексът е един тропически рай с луксозни вили, няколко ресторанта, както и подводен ресторант, голям детски център с интересна програма за децата, спа център...

Време за презареждане с удивителна красота!
Подарихме си и семейна фотосесия с професионален фотограф - приятна емоция и разкошно запечатани спомени!

Автор: Йордана Димитрова.

Малдиви