ИНТЕРВЮТА
Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Силвия Минчева

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Силвия Минчева

ВИЗИТКА:
Силвия Минчева е амбициозна и уверена дама, надграждаща себе си, с интерес в личностното развитие. Завършва бразование с икономически профил, след което завършва магистратура в СА Д.А.Ценов – гр. Свищов със специалност "Мениджмънт на търговската дейност“ и с изучаване на арабски език. Участва в обмен на студенти в Египет, с посещение на резиденцията на Мубарак и срещи с ректори на няколко университета в Порт Саид, Кайро, Шарм Ел Шейх.

През 2023 година защитава втора магистратура в СУ „Св. Св.Кл.Охридски“, специалност MBA Business administration – Strategic management.

Силвия работи в международна компания, представена в строителния бранш. Решава с усмивка и професионална експертиза всеки казус, възникващ на ниво credit management, supply chain в организацията.

Тя е горда и щастлива майка на дъщеря, която е на 11 години.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жените е в невероятната вътрешна сила, която притежават, за да се справят с всички предизвикателства в живота. Винаги прави впечатление онази стихийна увереност и силна енергия, невероятният и покоряващ индивидуализъм.

Външният вид в живота на една жена говори за нейната лична самооценка, затова как тя се възприема спрямо заобикалящата я среда. Лично за мен добрият външен вид е важна част от ежедневието.

През по-голяма част от времето моят стил е спортно-елегантен, но когато присъствам на събития, изискващи дрескод, винаги се съобразявам с него. Обожавам стилни тоалети, представени от великолепни жени. Възприемам като аксесоар часовниците, ползвам ги по-скоро като бижута. Не мога да избягам от любимия червен цвят, белият също присъства в гардероба ми целогодишно. Като акцент ползвам циклама, син и зелен цвят. Харесвам изчистени линии.

Спокойствието и баланса в живота на една жена винаги се четат в погледа ѝ, това я прави невероятно красива и заредена, извън стандартните ритуали за красота и необходимото количество сън.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Максимата, че човек се учи докато е жив, важи с пълна сила за мен. Абсолютно съгласна съм, особено в динамичния свят, в който живеем и информационният поток, който ни залива. Няма как да продължим своето развитие, без допълнителни усилия от наша страна и усвояване на нови знания. Лично за мен, период без нова информация и знания е доста скучен, сякаш изгубено време. През месец ноември 2023 година завърших втората си магистратура - MBA Business administration – Strategic management. Бях впечатлена от дейността на Стопанския фактултет и връзката с реалният бизнес и казусите, които се коментират със студентите. Това им дава шанс за развитие, още докато са на студентската скамейка.

Паралелно с това бях част и от програмата на Йордана Димитрова „Код Великолепна“, която води до една по-дълбока осъзнатост и личностно развитие. Всяка жена, обичаща себе си, трябва да си я подари и да усети тази завихряща женска енергия в общността на Великолепните.

Книгата, която чета в момента е „Клуб 5 сутринта“ от Робин Шарма. Тя е за личностно развитие и представя различен поглед на ежедневни ситуации, както и по-дълбоко ниво на осъзност. Това е и моята тема през последните месеци.

Относно бизнеса по женски – срещам много интересни бизнес дами, успяващи да съчетаят работа и личен живот. През последните години все повече жени успяват да достигнат връх в кариерата си, заемайки ръководни постове, постигащи завидни резултати в бизнеса. Те са ми вдъхновение!
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление за мен е енергия. Винаги усещаш дали искаш да продължиш общуването си с този човек или по-скоро ще бъде дистанцирано, приемайки йерархичното ниво, с което трябва да се съобразиш, ако е част от бизнеса.

Добрите обноски са задължителни, но това се възпитава през ранния етап от живота на всеки човек, а етикета се усвоява.

Радвам се, че Йордана Димитрова успява да предаде невероятните си знания за светски, бизнес и международен етикет на толкова много жени, за да бъдат уверени и естествени. Това го няма като база знание в българските училища, а би било доста полезно.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Говоренето пред публика е умение, което се усвоява като всяко друго, което се практикува често и е част от ежедневието. Обичам да се запознавам и общувам с нови хора, това винаги ме обогатява и има какво ново да науча.

Бариерите в общуването се появяват, когато не си наясно с темите, които биха могли да се обсъдят на съответното място или при създала се ситуация. Затова е важно да имаш предварително подготвени теми, подходящи за всяка обстановка или да използваш чувството си за хумор, за да преминеш по-лесно през някой айсберг.

Култура на словото за мен са подходящите думи, използвани с подходяща интонация и в подходяща ситуация. Това говори за общото развитие и култура на всеки човек.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Цялостната визия и излъчване на една жена са част от първото впечатление. Разбира се, че осанката и походката привличат или отблъскват, реално чрез тяхното представяне се дава емоционален израз на външността от отсрещната страна.

Женствеността и грацията трябва да се развиват в една жена, предвид динамиката на ежедневието и да не се позволява усвояване на толкова много мъжка енергия от нежния пол.

През последните месеци преоткрих масажа като средство за оформяне на тялото, действа ми много добре и на психо-емоционално ниво, изключително зареждащо и тонизиращо се чувствам след него. Пилатес, йога и използване на спортната пътека вкъщи са вариантите ми за спорт. Харесвам и танците, дано намеря време и за тях. Да не забравя и морето, то може да ми е вдъхновение и зареждане целогодишно.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Опитвам се да бъда позитивно настроена, въпреки всички предизвикателства в живота ми. Може би, защото съм родена през лятото - слънцето ми е водещ символ.

Обичам да се грижа за всички близки в обкръжението ми. Харесвам красиви места, плажове и нови култури.

Може би Испания ми е сред любимите дестинации. Впечатление прави спокойствието на хората и лекия начин, по който решават проблем. Искам да съм заобиколена от хора с такъв профил. Цел ми е да споделяме общи преживявания по света с дъщеря ми, чрез посещението на различни места. Искам това да бъде и нейния начин на живот.

Обичам да планирам и да имам следваща цел. Но за пътувания и почивки, през последните две-три години, импровизирам и правя резервация една седмица преди полет.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Личният бранд е асоциацията, която хората имат за теб, когато чуят името ти. Тя е свързана с личните качества, с твоя характер, както и доказаните професионални умения.

Бих се описала като уверена, осъзната, постигаща целите си.

Успешният делови вид на една жена трябва да бъде асоцииран със стил и професионализъм.
Силвия Минчева на корицата на списание
Силвия Минчева в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Обкръжението влияе върху начина на мислене и вземане на важни решения. Интересна е гледната точка на хора, преминали през един и същ проблем, но с различно ниво на осъзнатост и различно крайно решение.

Истинските приятели се броят на пръсти вече.

Вдъхновявам се от хора, които се борят за идеите, целите, мечтите си. Всеки един човек, притежаващ силен характер, борбен и със силно изразена индивидуалност, би ме впечатлил.
Йордана Димитрова и Силвия Минчева, "Великолепната Жена"
ИНТЕРВЮ