ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Кои са полезните техники за управление на времето?


Бенджамин Франклин е казал, че „човек може да се забави, но времето – не“.

Вечно закъснявате или сте от хората, които са винаги точни?
Хората,на които все не им стига времето, всъщност не могат правилно да управляват времето си.

Не е важно количеството работа, което вършим, а качеството!

Ако някога сте ходили в Ню Йорк, и по-специално сте се разхождали по улиците на Манхатън, веднага ще забележите, че всички бързат нанякъде. Типично за големите градове, посетителите винаги питат: "Къде бързат всички?"

Всъщност въпросът трябва да бъде: "Защо всички бързат толкова?"

Сякаш има някакъв култ към заетостта – непрекъснато да сме в движение, да правим нещо, да мислим за нещо...
Всичко е въпрос на ВРЕМЕ. Тя закъснява за обяд, той ще изпусне влака или автобуса за вкъщи, заедно ще закъснеем за вечеря. .. Никой, никога не спира да мисли за количеството време, загубено да се тревожим за това, а продължаваме да действаме.

Лошата новина е, че времето лети. Добрата новина е, че Вие сте пилотът!

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност


Осъзнаването, че правилното планиране е ключът към спестяването на време, някак си ни убягва. Следователно е важно да се обсъдят техниките за управление на времето – Time Management, за да се постигнат ефективни положителни резултати.

  • Подготовка
Правте си ежедневен списък с неща, които трябва да направите, срещи, които да запазите и т.н. Лично аз ползвам „Notes“ на телефона, много е удобно, защото телефона е навсякъде с мен, а бележника не винаги.
  • Не закъснявайте
Ако имате уговорка, тръгнете един час по-рано. Заедно със закъсненията на трафика и прекъсванията на телефонните разговори, ще имате достатъчно време да стигнете до Вашата дестинация.
  • Първи в списъка
Когато правите списък с неща, които трябва да направите, започнете първо с най-важния елемент. След това приоритизирайте останалото, докато попълвате списъка си.
  • Изхвърлете перфекционизма през прозореца
Ако и Вие сте перфекционистка като мен и имате важно събитие на коео да присъствате, не губете толкова време за дребните неща, които ще Ви накарат да закъснеете. Ако очаквате приятели на вечеря за празниците, моля не се отчайвайте, защото подът на кухнята Ви не е безупречно чист. Никой няма да го забележи. Приятелите идват в дома Ви, за да видят Вас, а не пода.
  • Не отлагайте
Ако сте стартирали домашен/работен проект, но трябва да се срещнете с приятел в определено време, зарежете това, което правите и тръгнете веднага. Настройте си аларма на телефона, аз например ползвам „Google calendar“, който ме подсеща.
  • Не се страхувайте да кажете: „Съжалявам, не мога“
Може би работите по важен проект на работа, но трябва да си тръгнете навреме, за да вземете децата си от училище. Шефът Ви пита дали можете да останете още един час. Чувствате се разкъсани, как да постъпите? Шефът Ви се нуждае от Вас. Спрете се! Вие сте трудолюбиви и винаги сте бил там, когато шефът Ви се е нуждаел от Вас. Време е да помислите и за себе си. Просто кажете: „Съжалявам, днес не мога“.
  • Времето е важно за всеки
Това е основен и важен компонент в начина, по който провеждаме нашия бизнес, нашия живот и дори свободното си време. Не трябва да се прахосва, а да се управлява!

Минутка за хумор:
Как бързо лети времето: Още не съм се събудил, а вече закъснявам за работа.

Великолепната Жена знае, че проблемите с мотивацията изчезват веднага, щом се появяват проблемите с времето!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Ако искате да сте наясно кога, как и какво да правите, за да усещате удовлетвореността в живота си - Програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" е за Вас!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ