ИНТЕРВЮТА
Йоанна Драгнева на корицата на бр.57 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Йоанна Драгнева

ВИЗИТКА:
Йоанна Драгнева е добре позната от музикалната сцена като певица, актриса и телевизионна водеща. Тя е една от онези талантливи личности, които не спират да се развиват в различни сфери.

Съвместява успешно музикалната си кариера, с уменията на дипломиран музикотерапевт, активен участник и инициатор на социални кампании в грижа за деца в неравностойно положение и други. Вече 5-ти сезон е водещ на предаването ''10 000 крачки'' по БНТ, което показва различни забележителности на град София.

Повече от седем години дублира за най-популярните световни детски анимационни канали в България. Можем да чуем гласа ѝ в хитови анимационни филми за голям екран.

Йоанна е майка на две прекрасни дъщери и с лекота балансира между майчинството и всички професионални ангажименти. Тъй като е вярна на амбицията да се развива в различни професионални поприща, през месец март и престои да защити докторска дисертация в специалност Социална психология в Българската академия на науките (БАН).

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Вярвам, че истинската красота на една жена се крие извън физическите и дадености. Красотата е съвкупност от излъчване, обаяние, грижа за себе си, интелект, възпитание и здрава ценностна система. Вероятно пропускам някой елемент, но тези са основополагащи, само един да липсва и хармонията се нарушава.

Моя личен стил се променя според етапа на живота, в който се намирам, но определено се чувствам добре в красиви, елегантни дрехи и на обувки с ток! Предпочитам изчистени класически модели, но харесвам и животински принтове, но не прекалявам с тях. Залагам на цветове, определено избягвам черното в ежедневието си, защото смятам, че оказва влияние върху настроението, а оттам и върху излъчването. Цветовете ми създават настроение, а и подмладяват.

Що се отнася до ритуали за красота - за мен в тази графа спадат поддържането на красива коса, маникюр и чиста кожа.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Напълно съм съгласна, че човек се учи докато е жив! Една истинска жена не трябва да спира да се развива.Винаги може да обогати натрупаните знания, да надгради постигнатото. А животът предоставя и нови възможности, винаги можеш да започнеш да учиш нещо ново и да разшириш кръгозора си.

Изминалата година за мен беше особено важна, не само защото се роди втората ни дъщеря, а и защото завърших докторската си дисертация. Когато децата са малки, все пак заслужават да получат колкото може повече внимание от своята майка. Затова през изминалата година балансирах между тези два приоритета - семейството и завършването на моя четиригодишен труд. Новите цели оставих за новата година!

Трудно е да се постигне баланс между семейството, учението и кариерата, но не е невъзможно! Въпрос на изключително добро планиране и делегиране на задачи и отговорности.

На въпроса дали е възможен бизнес по женски бих казала - да! Ако работиш с жена, която отговаря на твоята енергия и вибрации, разбира и усеща живота и бизнеса като теб.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление е много важно, спор няма. Но и след него, в хода на общуване също е важно една дама да бъде на ниво.

Доброто възпитание, познаването на етикета, спазването на добри обноски са основополагащи в изграждането на успешните личности и е най-добре да им се обърне специално внимание от ранна детска възраст. Защото още оттогава се създават навици, поставят се основи на познанства и приятелства, които могат да се развият и в бъдеще.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

За много хора говоренето пред публика е голямо изпитание и не случайно има толкова много курсове и упражнения за преодоляване на така наречената “сценична треска”.

Вероятно притеснението да не се изложиш е най-голямото предизвикателство, но ако си уверен в себе си си изчел поне ''един вагон с книги'', ще можеш да овладееш това препятствие.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Ооо, разбира се! Една жена трябва да е жена във всяко отношение! Походката и осанката, движенията - не трябва да забравяме за тях. Те допълват образа на красивата жена.

След две бременности, липса на сън и много задачи покрай децата и не само, бързо влязох в добра форма, но смятам, че движението и правилното хранене са в основата на доброто здраве, а от там и на добрата фигура.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Може би това е най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени е първо да приемем и обикнем себе си, такива каквото сме. И ако има неща, които не харесваме да започнем да ги променяме, до колкото е възможно. Добре е да се възнаграждаваме при успехи и да не се наказваме при неуспехи, да щадим себе си.

Конкретно хоби нямам, но и аз съм от хората, които обичат да пътуват. Харесвам и близки и далечни дестинации, обичам да ходя на нови места, да разглеждам и да правя красиви снимки. Мога да кажа, че вече сме превърнали едно такова пътуване в традиция - винаги след рождения ден на голямата ни дъщеря отиваме на море и там празнуваме, и рождения ден на мъжа ми.

Много харесвам семейните традиции, които всяко семейство само си създава. Спомням си прекрасни моменти от моето детство, които майка ми превърна в традиции и сега аз следвам нейния пример и в моето семейство!

Относно планирането - да, винаги планирам всичко много стриктно, и всеки мой ден е организиран в строга програма. Разбира се, не винаги всичко може да върви по план. Тогава трябва да се импровизира, не мога да кажа, че това винаги ми харесва.

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, личният имидж - това сме ние! Начинът, по който се представяме и по който ни възприемат. Важно е да се гради добра репутация и име, да се затвърдиш като личност, на която може да се разчита както при професионални взаимоотношения, така и при лични.

Трите думи, с които бих се описала са отговорна, позитивна и чаровна.

А на въпроса за успешния деловия вид ще отговоря така : успешния делови стил е семпъл, изчистен и елегантен. Без излишни аксесоари и елементи и без препратки към по-лек жанр. Нещо, което често ми прави впечатление, че се допуска от жените,които искат да направят впечатление. Великолепната жена е женствена и обаятелна, без да насочва крещящо вниманието към себе си!

Йоанна Драгнева в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Вярвам, че трябва да се обграждаме с хора, които ни вдъхновяват, провокират да показваме най-доброто от себе си.

Но не всички тези хора могат да ни бъдат близки приятели. Обикновено в тази графа влизат хора, които са се доказали през годините и ни приемат такива, каквито сме. Приятно им е да сме заедно и държат на общуването с нас. За моя радост имам такива приятели, но те са много малко и датират от детските ми години, с някои изключения.

Относно границите - да, добре е да не показваме най-тъмните ни емоции пред никого, защото така само натоварваме околните. Смятам, че в такива моменти най-доброто решение е да се обърнем към себе си и да се справим сами.

Йордана Димитрова и Йоанна Драгнева, "Великолепната Жена"

Снимки: Диляна Флорентин и личен архив

ИНТЕРВЮ