ТЕНДЕНЦИИ
Какви са предпочитаните  мебели през 2022 година ?

Какви са предпочитаните мебели през 2022 година ?


Както в модата на дрехи,обувки и аксесоари, така и при мебелите има тенденции!

Преди 15 години се наблюдаваше увлечение към класиката в различните и проявления като стилов израз. Собствениците на къщи, предпочитаха да инвестират в непреходен дизайн и залагаха на Барок, Луи XV и Бидермайер. Тези стилове, разбира се изискваха просторни помещения, високи тавани и най-важното подходяща архитектура. Последва период, в който не можеше да се каже кое е предпочитано.


По-бюджетните обекти предпочитаха леки, модерни и практични мебели, по-скъпите- арт деко и класика. От няколко години насам се вижда по-различна тенденция в търсенето на мебели. Светът се дигитализира, глобализира и до някаква степен се затвори поради пандемията от Covid.


Всичко това се отрази на заобикалящата ни среда, защото тя е пряко отражение на нас.
Все още има ценители, които обичат комфорта и лукса и инвестират в арт деко и модернизъм със задължителния уют в себе си. За съжаление класиката напълно отпадна от пазарните вкусове.

Като човек, уважаващ дизайна във всичките му проявления, се опасявам ,че светът и вкусовете, както и богатството на езика и изказът ни постепенно се унифицират и опростяват.


Безпокои ме моментът, в който ще изчезне пъстротата и разнообразието, което ни прави различни и цветни. Нека проявяваме нашата идентичност и уникалност всеки ден, дори понякога да е усилие. Чрез избора на мебели, които ни изразяват, защото само така ще оцелеем!


Гергана Гладкова, "Boge Style"

Дами, казвам се Гергана Гладкова и съм собственик и управител на бутикова мебелна Къща" BOGE".

Ако търсите най-актуалните тенденции в обзавеждането на Вашият дом и имате нужда от професионална консултация, с радост ще Ви помогна!

Повече информация можете да намерите тук: www.boge-style.com

Автор: Гергана Гладкова

ДОМ