ИНТЕРВЮТА
Красимира Ангелова на корицата на бр. 61 на седмичното Лайфстайл списание на Великолепната Жена!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Красимира Ангелова

ВИЗИТКА:
Красимира Ангелова е дългогодишен предприемач на голяма международна компания Techno Arena, мултимилионна компания за електродомакински уреди. Тя е всепризнат бизнес ментор и трансформиращ коуч www.krassiangelova.com Всеки, който се докосне до нейната работа напълно преобразява живота и бизнеса си. Всички споделят,че бизнеса и живота им се дели на: преди работата с нея и след това. През системата ѝ на обучения са преминали хиляди българи от цял свят, които са променили живота си. Нейните авторски книги са тотални бестселъри, които се доставят до всяка точка на света и променят човешки съдби.

Има награди като: Бизнес дама на годината, Мисионер в личностното развитие, Бизнес мама, Великолепна Жена - са малка част от всичко постигнато. Най-големите ѝ постижения са свързани с това, че е майка на 3 прекрасни деца и съпруга на любящ мъж.

Международната експертност и професионализъм, Красимира е постигнала чрез коучинг сертификационно обучение по международните коучинг стандарти ICF. Част е от квалификациите ѝ включват: Бизнес НЛП с коучинг умения от Международната федерация ITA, Бизнес констелатор по европейския патентован метод DCS, преминала е международно признати програми на най-големите световни известни треньори за личностно развитие Тони Робинс, Питър Сейдж и още над 60 разнообразни и надграждащи курсове и семинари.

През май 2022 година е издадена нейната книга ''Промяната''. В нея основното послание е значението на нашият опит и вярвания за определяне на мислите и емоциите ни. Когато започнем да навигираме мислите си, всъщност избираме своите емоции. След като ги разпознаем, започваме да ги управляваме. Това е третата книга на Красимира Ангелова след ''Пътят към мечтите'' и ''Дневник на благодарността''.

В своите книги тя е водена от убеждението, че човек може много повече, отколкото предполага. Вярва, че успехът се крие преди всичко в споделеното знание.
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жената се състои в това да обича себе се, да разпознава своите желания и нужди и да бъде женствена.

Външният вид е претекст на вътрешната красота. Той се определя от това как се чувстваш отвътре, затова е изключително важно всяка една дама да се грижи за своето вътрешно емоционално състояние.

Обичам Casual business стила, защото ми дава свобода и възможност за комбиниране на различни материи и цветове. Любимите ми цветове са зелено,червено, бяло, кафяво, синьо. Харесвам шалове, обеци, разнообразни чанти, очила и шапки през лятото.

Ритуалите ми за красота са свързани с това да ходя на маникюр, масажи, медитация.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Разбира се, смятам че човек се учи докато е жив - това е моят двигател във живота.

Осъзнаването ми през последната година е свързано с това, че когато човек има огромно желание, може да постигне всичко. Успехът е резултат от постоянство, дисциплина, здравословни и успешни навици, прилагане на различни стратегии в различните бизнеси и умението да приложиш знанията си, спрямо пазара на които се намираш.

Любимата ми книга, разбира се е ''Промяната'' - най-добрата книга, от която може да стартира твоето осъзнаване и най-голямата промяна в живота ти.

Баланс в живота - има ли желание има и начин, да това е възможно когато стане част от твоя приоритет в живота. Аз, като съпруга и майка на 3 деца, жена управляваща 2 бизнеса, мога да кажа че мисията е възможна.

Мъжете и жените правят бизнес по различен начин, мъжете са фокусирани повече в логиката, докато жените го правят чрез интуиция. В единия от бизнесите ни, аз съм партньор с моя съпруг и виждам различния начин на мислене и бизнес действия от страна на мъжа и жената. Виждам колко добре се допълват двете гледни точки.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление със сигурност е важно, да! По този начин хората на едно несъзнателно ниво ще ни слушат какво ще говорим или не.

Мястото на етикета, протокола и добрите обноски е навсякъде. Добре е да имаме умения във всяка една сфера от живота и да съумеем да прилагаме тези умения, където е необходимо.

Разбира се, че познаването на етикета е необходимост. Добре е да го знаеш и да се чувстваш комфортно във всяка една ситуация, в която може да се озовеш.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Преди, за мен, говоренето пред публика беше изпитание, но тъй като си го бях поставила за цел, успях да го овладея - затова сега мога да говоря пред стотици или хиляди хора.

Да, комуникативна личност съм и имам уменията и практиката за водене на светски разговори.

Основните бариери в комуникацията между хората е всъщност липсата на комуникация, в много голяма част от случаите хората не се вслушват в това, което казва събеседника.

Тълкувам израза Култура на словата с това да знаеш кога, какво и къде да го кажеш.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Когато владее Естетика на движенията, една дама излъчва естественост, елегантност и изтънченост, които са едни от най-важните черти на жената.

Разбира се, че една жена може да направи впечатление с походката и осанката си, на пръв поглед когато влезе на дадено място, тя грабва вниманието на събеседниците.

Да, спортувам. Практикувам 3 пъти в седмицата йога и фитнес.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам себе си, научих се доста по-късно в моя живот. Изразявам тази любов, когато правя това което искам, това което аз пожелая и когато имам ясно установени лични граници.

Обичам да научавам нови неща и да пътешествам. Любима ми дестинация е Испания.

Семейните ни традиции са свързани с това на Бъдни вечер и Коледа да сме цялото семейство.

Обичам да планирам, но там където се налага - много добре мога и да импровизирам.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, съгласна съм. Развиването на Личен Имидж и Бранд, изключително много помага от бизнес гледна точка и за това хората да разберат с какво може да им бъдеш полезен.

Бис се описала с думите: красива, уверена, магнетична.

Успешният дело вид за жените се изразява в това, да се чувстват красиви и подходящо облечени в своето професионално амплоа.
Красимира Ангелова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, изключително важно е да подбираме обкръжението си. Радвам се, че имам стойностни приятели, количеството не е от значение за мен.

Хората, които ме вдъхновяват са: Опра Уинфри, Йордана Димитрова и съпругът ми.

Да, граници в общуването трябва да се поставят на 100 %, защото е изключително важно и здравословно. Живеем в динамичен свят, срещаме се с много хора, облъчвани сме от непрестанен поток от информация и понякога всичко това ни идва в повече. Границите са за да съхраним себе си.
Йордана Димитрова и Красимира Ангелова, "Великолепната Жена"
Снимки: Личен архив
ИНТЕРВЮ