ТЕНДЕНЦИИ
Красивата усмивка - изтчочник на здраве и самоувереност!

Красивата усмивка - източник на здраве и самоувереност!


Красивата усмивка започва със здравите зъби

Казват, че усмивката е най-красивият грим за една жена и е невероятно колко много самочувствие и увереност ни дава тя. Поддържането на здрави зъби и венци е от съществено значение за личното ни благополучие на много нива. От по-добро цялостно здраве до по-силно самочувствие, красивата здрава усмивка е голямо предимство, което скъпи дами, ще повлияе само положително на ежедневието ви. Красивата усмивка вече не е блян! Съвременните тенденции в денталната медицина ви позволяват да се сдобиете с нея и да не спирате да се усмихвате на света.


Искате блестяща усмивка? Избелете зъбите си!

Кой не обича ослепително бялата усмивка? Избелването на зъбите е една от най-търсените стоматологични процедури, извършвани всяка година и винаги ще бъде актуална. За съжаление, късметлиите със зъби, запазващи естествената си белота през годините, са малцина. С течение на времето пиенето на кафе, червено вино, пушенето на цигари и просто остаряването могат да оцветят зъбите ни, както и употребата на някои лекарства. Пожълтяването на зъбния емайл е обратим процес - можете да изберете най-подходящия начин за избелване - клинично или с професионални шини за домашна употреба, след преглед и консултация с вашия зъболекар. Клиничното избелване се прави в стоматологичен кабинет с избелващ гел, който стоматологът нанася върху зъбите след като прецизно изолира венците и го активира със специална синя светлина или лазер. Домашното избелване от своя страна използва гелове с по-ниска концентрация, които се нанасят върху индивидуално изготвена шина за вашите зъби. За да има видим ефект е необходимо е да се направят няколко процедури.

Важно е да знаете, че с избелване се повлияват само естествените зъбни тъкани - ако имате коронки или пломби във видимата област, те няма да се изсветлят. Има и вътрешно избелване, което се прави на единично оцветени умъртвени зъби от стоматолог в кабинета. За да си гарантирате добър резултат и искрящо бяла усмивка трябва да спазите и необходимото условие при процедурата - почистването на зъбния камък преди избелване (в противен случай има риск избелването да се получи на петна, вследствие от натрупаната бактериална плака).

И сигурно си задавате въпроса - вредно ли е всъщност избелването?! Съвременните техники на избелване не нарушават структурата на зъбния емайл, а действат само на молекулите на оцветителите. Възможно е след избелване да имате леко повишена чувствителност за няколко часа, но ако избягвате студени и топли напитки няма да я усетите изобщо. Няколко дни след процедурата избягвайте оцветяващи храни и напитки, или ги приемайте със сламка.Изправянето на зъбите подобрява формата и функцията на вашата усмивка

Понякога само белите зъби не са достатъчни за красивата и здрава усмивка, затова е необходимо да се погрижите и за тяхната функционалност. Когато зъбите ви са прави и добре подравнени, те са по-лесни за поддържане чисти и освен, че ви придават самоувереност, също така предотвратяват редица медицински проблеми като пародонтит. Лечението с прозрачните алайнери - една от най-популярните тенденции, ви дава възможност да се сдобиете с прави и подредени зъби без следа от дискомфорт и то изключително бързо.Придайте на усмивката си специална изисканост с бижу за зъб

Скъпи дами, ако искате да бъдете още по-ослепителни отколкото сте, можете да подарите допълнителен блясък на усмивката си с бижу за зъб. Тази тенденция първоначално е била символ на 90-те и началото на 2000-те, но бързо се завръща и през тази година. Самата процедура e напълно безболезнена, трае около 20 минути и не крие рискове от увреждане на зъбния емайл. Единственото, което трябва да вземете под внимание е, че бижуто може да бъде залепено само върху вашите истински зъби, а не върху коронки или фасети.
Фасетите могат да преобразят усмивката ви изцяло

Една от основните тенденции през последните години са зъбите, които изглеждат максимално естествени, с правилна структура и степен на прозрачност. Красивите материали дават красиви резултати в денталната медицина, затова ако имате петна, пукнатини, стари пломби или стружки по зъбите, както и малки пролуки между тях, можете да поставите ултра тънки фасети. Tе изискват минимално изпиляване на зъбния емайл, а цветът им може да бъде безупречно напаснат към цвета на останалите зъби или искрящо бял като на мечтаната холивудска усмивка. Процедурата е безболезнена и са необходими само няколко посещения при зъболекар.

За да съчетаят фасетите ви естетика и функция и да си гарантирате дълготрайност на усмивката, доверете се на съвременните дигитални технологии. Дигиталното снемане на отпечатък на челюстта, което е на път да замени неприятната си конвенционална алтернатива освен, че прави процедурата по-комфортна и удобна за вас, осигурява и висока степен на точност и прецизност на самата изработка. Още по-хубавото на дигиталните дентални технологии е, че дори преди започването на вашето лечение, можете да видите как ще изглеждат зъбите ви в края му благодарение на компютърния софтуер “Smile Design” и 3D модела на бъдещата ви усмивка.Отстранете незначителните дефекти от усмивката си с бондинг

Бондингът е своеобразна алтернатива на фасетите и е козметична дентална процедура, при която върху зъба се нанася фотополимерен материал. Методът поправя отчупени, напукани или кариозни зъби и е минимално инвазивен и безболезнен.

Функциите на фасетите и бондингът се припокриват, но въпреки това можете да откриете разлики в техните предимства, дължащи се на метода на изработка и материалите, които се използват. Бондингът се прави директно върху вашите зъби от стоматолога в кабинета от фотополимерен композит, докато фасетите се фиксират след предварителна подготовка на зъбите ви и след изработването им от керамика или цирконий в зъботехническа лаборатория. Това определя и разликите в тяхната цена и дълготрайност на лечението.Д-р Станимира Стефанова, DENTAPRIME

Казвам се Станимира Стефанова и съм специалист по възстановителна стоматология в дентална клиника Dentaprime. Правя обстойна диагностика и анализ на вашето съзъбие, посредством съвременни дигитални технологии и намирам дълготрайни решения за вашата усмивка.

Ако имате нужда от естетична промяна или просто освежаване на усмивката Ви, с радост ще ви съдействам с консултация и план на лечение според вашите желания и нужди.

За повече информация и контакт:
Телефон: +359 899 481 111
Email: dentaprime.city@dentaprime.com
www.dentaprime-city.com

Автор: д-р Станимира Стефанова

ЗДРАВЕ КРАСОТА