ИНТЕРВЮТА
Лилиан Едуардс на корицата на Великолепната Жена.

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Лилиан Едуардс

ВИЗИТКА:
Лилиан Едуардс е финансист по образование, бизнес дама, майка на тийнейджър и най-вече творец. До преди седем години работи в сферата на рекламата и информационните технологии и управлява екип от 38 служители. Постепенно недоволството от работата в офиса се натрупва, а нестихващото желание за творчествозапочва да се увеличава, и ето, че се ражда нещо ново - промяна. Така взима решението за създаването на нова собствена търговска модна марка LIlian Edwards . Сътрудничеството между Красимир Митев – български художник в Барселона и Лилиан Едуардс дава началото на нещо уникално, различимо и откроява марката на световната сцена . Първото самостоятелно ревю на Дизайнерката във Френският Институт, я откроява мащабно на световната модна сцена и дава началото на сбъдването на една мечта. Следват магазини в Лондон и Сен Тропе. Изкуството претворено в дрехи, все по-често може да бъде срещaно в градската среда на европейските столици.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Силата на една дама е в женствеността – мекота, хармония, нежност, обаяние, чар и най-вече спокойствие. За мен красивата жена е спокойна, усмихната, добронамерена и доволна от живота!

В тези модерни времена на естетична хирургия и всякакви козметични новости, това, което отличава красивата жена от масата е комбинацията между физическа атрактивност и невероятна пълнота с енергия от вътре, дълбочина на характера и душевна красота. Истински великолепната жена е деликатна. Женската красота е постоянен обект на вдъхновение и възхищение. Всяка жена трябва да постигне ежедневна постоянна грижа за себе си и да постави себе си на първо място.

Преди няколко години бях загубила женствеността си, семейните ангажименти, детето, менопаузата, хормонални проблеми и някъде между всичко това аз бях загубила себе си. Нямах желание и енергия за нищо, което се отрази и на творчеството ми през тази година – най-слабата ми колекция. След като се опомних и се взех в ръце, за една година се възвърнах обратно поставяйки себе си на първо място и удовлетворявайки жената в мен с масажи, маски и всякаква грижа за тялото и душата. Всъщност, през годините съм повече момиченце отколкото жена. Успях да запазя блясъка в очите и усмивката си. Обожавам сарказма. И макар, че възрастта ми е напреднала често ме бъркат с млада дама. Първото, и основно нещо в ежедневието ми е подръжката – маникюра, педикюра и косата трябва да бъдат безупречни.

Любимата ми книга през последната година е ''Икигай – Тайната на Япония за дълъг и щастлив живот''. Една японска поговорка от нея ми е най-любима “Само ако си активен, ще искаш да живееш сто години! “

Всяка сутрин ставам много рано в 6:30 и до 8:30 е време за мен - медитация, грижа за тялото и всякакви други занимания свързани с душевността ми и женската енергия. Обичам йога, тай чи, танци. Обожавам елегантните шик дрехи, за мен жената трябва да носи повече рокли и поли, отколкото панталони. Цветовете в колекциите ми са ярки, шарени, живи, но в същото време държа на удобството и комфорта. През последните години залагам на капсулен гардероб, който надграждам и освобождавам постоянно. За аксесоарите, чантите и бижутата предпочитам правилото – едно нещо, но стилно, класическо, скъпо и вечно. Предпочитам да спестявам и да си купя един аксесоар, който за винаги ще е в гардероба ми и ще има стойност. Не знам дали сте чели проучванията последните години, че определени чанти и часовници са като златото - с годините стойността им се покачва. За мен всяка жена трябва да има шалове в гардероба си, с тях винаги може да освежиш тоалета си и да придадеш цвят. Не робувайте не тенденциите, избирайте дрехите си внимателно, нека да бъдат удобни и да изглеждат скъпо. За мен шика се крие в неутралните тонове. Избирайте модели и кройки, които да отиват на вашата фигура.

Аз всеки ден вечерта си правя план за следващият ден, който включва и какво ще облека и какво искам да предизвикам в околните. Планирам внимателно пътувания и събития, избирам си тоалет, който да подчертае красотата ми. С възрастта дрехите ми стават по-малко, но значително по-скъпи. Кашмир, коприна, лен и памук са основните материи в гардероба ми.


Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Любимата ми книга напоследък е "Икигай", думата се превежда на български приблизително като “радостта да си винаги зает“. В свят, в който мислят, че домашната работа , готвенето и отглеждането на дете е основната работа на жената е много трудно да наложиш себе си като ръководител или бизнес дама. Но най-важното качество, което притежават жените е притегателността. Една жена трябва винаги да знае какво иска, да има план как да го постигне и постоянно да завихря около себе си хора, информация, ресурси и възможности.

Женските качества в бизнеса според мен са интуиция, вдъхновение и магнетизъм. При положение, че жената с лекота може да създаде дете и да го износи, по същата тази сила може да създаде бизнес проект. Една дама трябва да има познания по философия, изкуство, история и география.

Аз чета много. Обожавам френското влияние "joie de vivre" – радост от живота! Доставям си постоянно удоволствия – уроци по танци, уроци по готвене, пътешествия, урок по нова спортна активност. Активният, гъвкав и способен ум е сред основните фактори за поддържане на младостта.


Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Всички бързат наоколо, припряни и изнервени. Една великолепна и сексапилна жена е плавна, бавна с красиви нежни маниери. Една истинска жена има изключителни движения, нищо бързо и нищо грубо. Походката трябва да бъде грациозна и лека. Гласът – нежен и предизивикателен. Една великолепна жена никога не крещи и не се кара, тя знае, че ще постигне много повече с разбиране, мекота и твърдост в характера. Смейте се щастливо, закачайте се. Бъдете леко загадъчни, усмихнати, но запазете сиянието си, блясъка и игривостта в очите. Флиртувайте!

Аромата на тялото трябва да Ви носи удоволствие, използвайте етерични масла, качествени парфюми и най-вече чистота.

Върнете си правото да бъдете жена – изживявайте емоции, бъдете капризни, сменяйте настроения, но най-вече бъдете естествени!

Когато усещам, че започвам да се напрягам, веднага отделям време за себе си и за отмора! Това ми помага да се фокусирам отново и да се върна към задачите - с чист ум.


Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим светски разговор? Според Вас кои са основните бариери в комунакцията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Знаете ли има една тайна дума за женска сила – деликатност. Жената трябва да знае какво иска и да бъде умерена, обрана в приказките. Аз лично се опитвам да поддържам приятелски отношения с всички хора, които срещам, без да допускам прекалено близко никого в личното си обкръжение. Личният живот е нещо, което не показвам навън.

Дипломатите са пример за мен – говорят интересни неща, задържат вниманието, но всъщност не казват нищо съществено. Колкото повече се упражнява една жена да води интересен разговор, толкова по-забележима и великолепна е! Много жени са красиви, но да задържиш вниманието на мъж, бизнес партньори или приятелки се изисква много повече. Най-хубавото е, че уроците и личният опит са с натрупване, и улесняват тази задача. Аз лично поощтрявам феминизма и желанието на жената, сама да управлява живота и съдбата си!


Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Ако сте чели ''Отнесени от вихъра'' сигурно си спомняте, че една дама трябва да държи гърба си изправен и дори да не се обляга на стола. За мен е изключително важно, да вървя през живота с виско вдигната брадичка и изправен гръб.

Искам да ви разкажа нещо, което знам за позата на тялото. През 2012 година гледах ТЕД речта на професор Айми Къди. Тя обяснява изключителното значение на позата или могъщата поза. Изправен гръб, гордо вдигната глава, целеустремен характер и самочувствие. Професор Къди прави експеримент със студенти по време на влизане на изпит - половината от тях са превити, страх ги е - много умни и готови за изпита, а другата част седят изправени, с гордо вдигната брадичка, макар че знанията не са им толкова дълбоки. Резултатите са изключителни в групата със самочувствие.

Казват, че ако седиш изправен две минути на ден, с ръцете като шампион нагоре, можеш да променяш действителността около себе си.


Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Обичам себе си! Ние сме това, което правим всеки ден. Съвършенството не е цел, а навик. Ежедневно обръщам внимание на себе си. Обичам вечер да си напълня ваната с масла и соли, да си запаля свещи и да изпия една чаша вино, докато релаксирам на приятна музика.

Всяка жена е интересна със своята си индивидуалност. Невъзможно е да бъдеш щастлив без движение и физическа подготовка. Обичам да карам ски, да плувам, да посещавам уроци по йога и танци.

Обожавам да разхождам елегантни тоалети на изложби, опера, театър, ресторанти, малки шик кафенета.


През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това, че трябва да го управляваме? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Автентичност, бъдете естествени и се стремете да спазвате правилото – дръжте се с другите така, както бихте искали да се държат с вас. По пътя на израстването е важно да запомним началото - там, от където сме тръгнали. Много хора се самозабравят и превръщат държанието си в нелепо. Бъдете честни, състрадателни и добри. Това е имидж, който ще Ви е от полза винаги. Развивайте своите лични качества и бъдете пример за младежта, и хората около вас. Мислете винаги как децата ще пораснат бързо и какво ще си спомнят те за вас и времето прекарано с тях. Защитавайте своята вътрешна сила и път.


Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?

Грижата за приятелствата, леката храна, редовната почивка и умереното физическо натоварване, са формулата за здраве и дълголетие. Обграждам се винаги с хора, които ме правят по-добра. Нашата среда ни влияе, независимо дали ни харесва или не. Щастливият човек обича себе си и околните! Това е закона на живота. Хората, с които се събирате, забавлявате и споделяте всякакви неща, оказват сериозно въздействие и влияние върху личните ви успехи.

Бъдете щастливи и обичайте себе си!


Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ