ИНТЕРВЮТА
Таня Косева-Бошова на корицата на бр.51 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Таня Косева-Бошова

ВИЗИТКА:
Таня Косева-Бошова има над 20 години управленски опит на пазара на бизнес имоти в Югоизточна Европа. Тя е управляващ директор и партньор в Lion’s Head - компания, която инвестира в първокласни офис сгради в Централна и Източна Европа. Към днешна дата компанията управлява близо 235 000 кв. м. офисни площи. Ключови сред тях са Полиграфия офис център и Мегапарк в София и Орегон парк в Букурещ.

Г-жа Косева-Бошова е управляващ партньор и на Park Lane Developments - водеща компания за изграждане, развитие и управление на бизнес недвижими имоти с фокус върху първокласните офис площи. Наскоро компанията изгради Park Lane Office Center – клас А бизнес сграда в София, която беше купена от САП Лабс България (най-голямата инвестиционна сделка в офисния сектор в България за последните 3 години). Двете компании са част от AG Capitalводеща група за инвестиции, развитие и управление на недвижими имоти в Централна и Източна Европа.

Таня Косева-Бошова е заемала различни ръководни позиции в някои от най-големите и успешни компании, свързани с недвижими имоти в страната – Colliers International, Landmark Property Bulgaria и European Trade Center.

Тя е основател и председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС), както и член на УС на Български форум на бизнес лидерите. Възпитаник е на Американския университет в България, има завършена мениджмънт програма за управление на недвижими имоти към Harvard Business School.

Таня Косева-Бошева е една от най-елегантните жени сред Бизнес дамите. Горда майка е на 2 момчета, вече 12 годишни. Заедно със съпруга си и децата, обичат да посещават екзотични дестинации.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?


Истинската красота на жената е комбинация от поддържана визия, доброта и човешко отношение към всички.

Външният вид на една жена е изключително важен за нейното самочуствие и за начина, по който хората я възприемат. Дори една дама да не е физически красива, тя може да изглежда добре и да излъчва красота – необходимо е да поддържа косата си, да има винаги професионално направена прическа, да е гримирана неуловимо и деликатно, да поддържа кожата на лицето си постоянно /лазерни и други процедури, превенция на бръчките, хидратация/. Тялото трябва да е в добра форма, да личи че дамата спортува и се грижи за теглото си.

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, съгласна съм, че човек се учи докато е жив. Аз чета много професионална литература, статии, анализи. Икономиката и секторът, в която работим се променят постоянно и аз продължавам да се уча постоянно.

Участвам често в семинари, конференции, обучения. Например в края на миналата година бях на обучение в Харвард и завърших курс – Real Estate Management Program: Finance, Design, and Leadership.

Обичам да гледам филми, от които научавам реални истории. Напоследък следя различни сериали и филми, които са направени по действителни бизнес и исторически събития.

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление дава „етикет“ на хората – така те остават в нашето подсъзнание. Ако то е негативно, това остава завинаги и пречи на бъдещата комуникация.

Познаването на етикет и протокол в различните ситуации позволява на човек да се чувства на място в такава среда, да бъде добре приет, да покаже уважение и зачитане на порядките и правилата. Особено внимание трябва да се обръща на културните различия – дребни неща в една култура може да означават много в друга култура и биха могли да създадат лошо впечатление и дори да развалят сделка. На подсъзнателно ниво всички искат да бъдат харесвани и незачитането на етикета и протокола може да се възприеме като арогантно отношение.


Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

С годините натрупах много опит в говоренето пред публика, стремя се да спазвам правилата за език на тялото, комуникацията с очи с публиката, нивото на гласа, интонацията. В голяма част от случаите хората не слушат внимателно, а възприемат говорещия визуално и гласово – важно е общото излъчване.

Да, комуникативна личност съм - обичам да общувам с различни хора, опитвам се да намеря общи теми, проявявам интерес към това, което правят, старая се да науча нещо ново, полезно или интересно от всеки събеседник.

Светските разговори изискват добра обща култура, познаване на актуални новини, политика, бизнес новини/сделки. Безопасните теми за деца, пътувания или спорт и са винаги удобни теми за светски разговор.

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Общото излъчване и възприятие на една дама включва и походка, стойка, движения. Аз много държа на изправена стойка както за мен, така и за децата ми, които сега растат много бързо.

Хората днес са много визуални и физическото излъчване, както и походката и осанката са изключително важни за добро първо впечатление.

Въпреки забързаното си и динамично ежедневие, не пропускам времето за спорт. Поддържам тялото си с тенис, ски, Хbody.

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Обичам да общувам с моите приятели, децата, дори с непознати, но интересни хора.

Много се зареждам когато пътуваме на различни места със семейството ми и/или приятели. Често правим кратки уикенд пътувания до различни столици или интересни градове в Европа.

Планирам деня, седмицата, пътуванията си, но много лесно правя и промени. Случвало се е в сряда да решим, че в петък същата седмица тръгваме за уикенд някъде в Европа. Спонтаността си има своя чар и винаги ми действа освежаващо!

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, съгласна съм - репутацията е най-важния актив на един човек, особено в бизнес средите. Вярвам, че хората ме възприемат като човек, на който може да се разчита, може да се има доверие.

Думите, с който бих се описала са смела, решителна, добра с околните.

Таня Косева-Бошова в интервю за "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, важно е да подбираме обкръжението си. Хората, с които общуваме са важни, защото те ни влияят, обогатяват, информират... Нека не забравяме, че останалите хора автоматично ни асоциират с тях и ни причисляват към тяхната среда.

Често се шегувам, че избягвам да общувам с хора, които не могат да обяснят с какво се занимават и как са станали богати.

Вдъхновявам се от хора, които са били смели и предприемчиви и са създали свой успешен бизнес.

Йордана Димитрова и Таня Косева-Бошова

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ