ИНТЕРВЮТА
ВЕЛИКОЛЕПНАТА Евелина

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Евелина Макрис

ВИЗИТКА:
Евелина Макрис е впечатляваща бизнесдама с 30 годишен професионален опит в сферата на счетоводството.

През 2006 година в град София основава собствена компания - ТЕД Консултинг, с дейност Счетоводство и данъчни консултации. Компанията вече над 16 години предлага пълно счетоводно обслужване на български и чуждестранни клиенти. В екипа и влизат счетоводители, асоциирани юридически консултанти, постоянни специалисти в данъчната област, бизнес консултанти и лицензирани финансови аналитици. Услугите на ТЕД Консултинг са предназначени за фирми, за мениджъри и собственици в международни компании, пребиваващи в България. Както и за независими професионалисти в различни области на бизнеса.

ТЕД Консултинг започва с предоставянето на обективни и работещи за клиентите счетоводни решения, използвайки професионалната квалификация на персонала си, и натрупаните знания и опит в българското и международното счетоводство. С годините, следвайки фирмената философия, че клиентите винаги трябва да могат да се възползват от колективните познания на вътрешни или външни доверени експерти.
ТЕД Консултинг се развива и се превръща от компания за изнесено счетоводство в бутиков счетоводен, финансов и данъчен консултант от съвременен вид.

Като мениджър на ТЕД Консултинг фокусът на Евелина Макрис е върху клиентите, юридически или физически лица, разбиране на бизнеса им, съответно на финансово-счетоводните нужди, запазване на добрата им репутация и необходимостта от много гъвкаво професионално отношение, което да получат.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жената е в нейната цялостна визия и впечатлението, което предизвиква в околните. Има едни специални жени, които не са с правилни черти, или пропорции, но влизайки в помещението, хората се обръщат и приковават поглед в тях, наслаждавайки се на великолепието им.

Външния вид за мен е важен, дотолкова колкото ми е нужно, нито повече, нито по-малко. Спазвам граници, които са лично мои и наложени с годините - прическа, малко грим, красив тоалет, винаги съобразени с мястото, на което отивам.

Имам подходящи дрехи и обувки за всеки повод и събитие. Обожавам съчетаването на различни цветове и материи. Обичам разнообразието. През всичките тези години съм акцентирала на синьо. Напоследък се насочих към дрехи и цветове, които съм избягвала, защото съм залагала на по-традиционни за мен самата.

Може би във всяка възраст жените се променяме и искаме нещо различно, имаме нужда да разчупим собствени си стереотипи.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, съгласна съм, че човек се учи докато е жив. Знанията и науката винаги са били част от мен самата.

От дете чета много, и различна литература - художествена, приказки, митология, фантастика, даже учебници по право и философия. Това е жажда за знания и красота, която продължава и до днес. Концентриран човек съм и бързо се уча. Работата ми е свързана с непрестанно четене на специализирана литература, всеки ден се променя данъчното ни законодателство и трябва да съм добре информирана и подготвена.

Балансът в живота е в нашето съзнание! С годините осъзнах коя съм и какво искам да правя. Спрях се с лутането и планирам ежедневието си лесно, както и времето до един месец напред. Да,имам вътрешен мир и баланс.

Какво значи бизнес по женски? Аз правя бизнес - да, може да се каже, че е женски, защото моят бизнес - това съм аз самата!

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

В първите секунди, когато срещаме нов човек, доста често изграждаме и своите първи впечатления въз основа на това дали той се усмихва, дали е нервен или балансиран. Усмивката е много показателна и е знак за дружелюбие. Ако можех да избирам клиенти и приятели, бих заложила на първото ми усещане за тях.

Жестове, маниери, реплики, мисли, ако не са контролирани с изучаване на добри обноски и протокол, могат да предизвикат у мен нежелание за комуникация и избягване на въпросната личност.

Познаването на етикета може да ни помогне в много ситуации и да се чувстваме на място, навсякъде.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публика е навик. Ежедневната ми комуникация е с един, или няколко човека. Да, комуникативен човек съм. Нямам проблем с общуването и усещането на характера на събеседника, но предпочитам да наблюдавам реакцията на хората срещу себе си.

Културата на словото за мен е много важна. Качествата на доброто слово са многообразни. Те показват доколко стила на комуникацията съответства на ситуацията. Речта трябва да бъде успешна както за онзи, който говори, така и за тези, към които е адресирана.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

За мен излъчването на жената е от голямо значение. Една жена може да се движи по различен начин - бавно или бързо, може да разделя, или удължава крачката си. Според походката на жената може да прецените нейното душевното състояние.

Разбира се, че е важно първото впечатление! Когато е щастлива една жена, тя ,,лети'' и не гледа в краката си, а когато е нещастна погледът е насочен надолу. Опитвам се да не се взимам много на сериозно и да ходя гордо, независимо от всичко. Въпрос на самоконтрол и желание е, винаги да имам причина да се радвам на живота!

Поддържам тялото си чрез непрекъснато движение. Даже не седя в по-голямата си част от деня на едно място.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам себе си, също така обичам и уважавам всеки друг човек.

Намирам време за близки, роднини и приятели. Много увлечения съм имала през живота си към различни дейности, например към ските, плуването, четенето, пазаруването. В момента е станало рутина и е част от мен.

Мисля, че имам свой начин на планиране в живота. Не се подавам на изкушения и импровизации.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Изграждането на личен имидж и бранд е дългосрочен процес. С години съм градила репутация на честен и отговорен човек, както и на сериозен професионалист.

Най-добрият делови вид е да си естествен и искрен в отношенията с клиентите. Без излишни и никому ненужни обещания и напудрени визитки. Важно е действието, не говоренето.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Подбираме хората около нас несъзнателно. Даже и в делови план не може да работим с хора, които не харесваме.

Имам много приятели, едни по-близки, други не толкова.

Не мога да конкретизирам имена на хора, които ме вдъхновяват. Приемам хората с тяхната многолика същност, интересно ми е да ги изучавам, или да се оглеждам в някои от тях като в огледало.

Границите са задължителни в това забързано ежедневие. Ценя личното си пространство, при мен то е толкова малко.

Евелина Макрис в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ