ИНТЕРВЮТА
Анна Хабрена корицата на бр.52 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Анна Хабре

ВИЗИТКА:
15 години Анна Хабре се занимава с управление на международни програми и проекти в ИТ сферата, като сертифициран програмен и проджект мениджър.Преди няколко години преминава обучение по Цветови анализ и Личен стил на обличане и сега активно се занимава с това. Управлението на програми и проекти я учи как да управлява дейностите си планирано и организирано, но винаги е усещала нуждата от красота и чувственост в работата. Така, пътят ѝ я отвежда към това, което е търсела. Записва се на курсове за Цветови анализ и Личен стил на обличане и скоро след това започва да практикува.

Работата ѝ с хората, обаче, започва да я води в посока неподозирана за нея, а именно – психологията на цветовете и стила, като част от същността на клиента. Така работата и се превръща в нещо специално, което нейните клиенти преживяват. Поглед навътре и себеприемане, освен красота отвън. 
www.annahabre.com

Анна споделя свободното си време с най-близките до нейното сърце, наслаждавайки се на природата, вкусната храна и музиката. Обожава да пътува и да намира интересни места и хора.

Личностното развитие за Анна е от особена важност. Тя вярва, че осъзнатостта е много важен аспект от това кой наистина си ти. За себе си тя открива, че любовта и истината са важна част от нейната душевност. Учи за тях от предизвикателствата, които среща по пътя си и се стреми да си отговаря на въпроса – защо това ми се случва и какво в мен е довело до тази ситуация? Отговорите я свързват с нейната същност на жена, майка, приятел, професионалист и любима.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жената е съвкупност – грижата за вътрешния ни свят и как се грижим за външния си вид. Това как се усещаме, харесваме ли се, греят ли очите ни. Грижим ли се за това как изглеждаме, как подбираме дрехите и мислите си. Ако успеем като жени да следваме това разбиране, то красотата е следствие.

Относно моя личен стил, се стремя да следвам този стил, който преди години открих и развивам и до днес. Обичам елегантната и женствена визия и се старая в ежедневието си да се обличам спрямо нея. Обичам хубавите материи, роклите, шаловете и не на последно място аксесоарите, без които не излизам – обици, гривна и червило. Любими цветове са всички от моята палитра – топли и пастелни.

Ритуалите ми за красота са свързани не само с външния вид. Смятам, че връзката със сърцето ми е много важна част от това. Така, с внимание и мисъл, подхождам и към грижата за кожата, косата и здравето си. Внимавам с какво се храня, но не се и ограничавам.

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, съгласна съм, че човек се учи докато е жив! Ако търсим осъзнаване на едно по-дълбоко ниво, това води до много трансформации. Нашият вътрешен свят се променя, а това води и до изменения на външния. Душата на всеки един от нас търси, намира и така се учим докато сме живи, а може би и след това. В този смисъл, осъзнаванията ми са постоянни и на различни теми – за мен, за семейството ми, за работата, за живота.

Прочетените книги също са част от пътя. Те ми дават знания, замислят ме и ме водят към промени. От всяка книга взимам по нещо и то винаги е точно това, от което имам нужда в дадения момент.

Не живея живота си, търсейки баланс. По-скоро наблюдавам как се чувствам. Чувствата ни са най-добрия показател за това какво се случва в нас. Ако имам проблем в някоя сфера от живота ми, не го разглеждам като дисбаланс, а по-скоро като нужда от промяна, която ми е нужно да случа.

Бизнес по женски е възможен. Мисля, че интуицията на нас жените е ключов инструмент за това как успешно да управляваме бизнеса си. Бизнес воден и със сърце, го прави истински и изгражда доверие в партньорите и клиентите ни.

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление е много важно според моите разбирания. То е съвкупност от това как изглеждаме, какви маниери имаме и начинът, по който общуваме.

Етикет, протокол и добри обноски, това са важни детайли и в никакъв случай не са израз на помпозност.


Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

В следствие на опита, който придобих в общуването с хора от цял свят, като Ръководител на международни проекти, говоренето пред публика, а сега и в работата ми с моите клиенти, се превърна в удоволствие.

Да, комуникативна личност съм. Имам много отговорна задача да предам с думи какво виждам през цветовете, да стигна с думи до сърцата на моите клиенти. Това, което ме води при общуването е изказването на истината.

Трудността в комуникацията между хората идва от неизказаното, от притеснението ни да сме естествени, от това да можем да изразим себе си такива каквито сме.
Важно е и какви думи използваме. Изказ с епитети и уличен език, не изгражда добра комуникация и доверие.

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Толкова е красиво, когато една жена има излъчване, красива походка и осанка. Не е лесно за постигане, но това се учи и съм щастлива, че има такива жени като Йордана Димитрова, които ни помагат по този път.

Обичам да спортувам. Години се занимавах с фитнес, но сега откривам йогата и много ми харесва как усещам тялото си.

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Темата за любовта към себе си мисля, че вълнува голяма част от хората. Това е лична моя тема, над която работя - да поставям себе си на първо място, без да наранявам околните, грижата за мен самата като правя нещата, които харесвам и ме правят щастлива.

Обичам да пътувам и обичам работата си с цветовия анализ. И двете ми дават фокус, удовлетворение и пълнота.

С годините разбрах, че планирането, на което се научих в ръководенето на проекти, не е нужно да прилагам и в живота. Прекрасно е да се оставям на потока на живота и да се наслаждавам на изненадите му.

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, мисля, че личния имидж говори за нас като човеци и като бизнесдами, но за това е нужно да знаем кои сме и да сме определили какви са целите ни.

Бих се описала като истинска, енергична и усмихната.

Според мен, успешният делови вид за жените е елегантният, с щипка женственост!

Анна Хабре в интервю за "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, за мен е много важно с какви хора се обграждам. Поради това, подбирам внимателно приятелите си. За мен не е важно колко са приятелите ми, а какъв обмен имам с тях и как се чувствам.

Вдъхновяват ме хора, които работят с емоционалния и духовния си свят. Щастлива съм, че имам такива, които са в обкръжението ми, а не само в книгите или медиите.

Поставянето на здравословни граници е част от любовта към себе си. Разбрах, че само, когато поставям такива, мога да уважа и границите на хората около мен.

Йордана Димитрова и Анна Хабре, "Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ