ПЪТЕШЕСТВИЯ

Венеция - един от най-романтичните градове в Света!


Венеция - градът, построен върху вода!

Един различен град, в който придвижването не е с кола, а с лодка, и това му придава една особена харизма! На входа на Венеция има няколко големи паркинга, където оставяте колата си ( добро решение е, предварително да сте си запазили място, защото може да се окаже, че няма места...) След което, можете да се придвижите до Вашия хотел пеша, с обществения морски транспорт или водно такси.

От хотела ни изпратиха водно такси, и ето, че нашето пътешествие по каналите на Венеция започна! Вятър в косите, слънце в очите и един напълно различен свят - гондоли, мурано стъкло, дантели, забележителности...

Целият град е една уникална забележителност сам по себе си!

Венеция, определено е една от най-любимите ми дестинации! Затова и избрах да посрещна там рождения си ден, подарявайки си преживяване с една красива и много романтична фотосесия! Никога не е късно да сбъднем мечтите си!

Отседнахме в прекрасна бутикова къща, съвсем близо до площада Сан Марко. Като една истинска Дева, предварително обмислих всички детайли, за да е лесно и удобно както за екипа на фотосесията (фотограф, асистент, гримьор и фризьор), така и за съпруга ми и мен.

Избрахме да отседнем в Residenza Ducato, която с удоволствие препоръчвам. Ако вече сте били във Венеция, значи знаете колко са малки стаите, а тук имахме възможност да сме в модерно обзаведен апартамент с хол и спалня.

Първия ден направихме фотосесията, след което последваха няколко дни, в които се отдадохме на безгрижие и пълен релакс - разходки, кафенета, ресторанти, магазинчета...

Насладихме се на всички символи на Венеция - Канале Гранде, Площада Сан Марко, Базиликата Сан Марко, Часовниковата кула, Дворецът на Дожите, Камбанарията, Мостът на въздишките, Катедралата Санта Мария дела Салюте...


Оставям Ви координатите на Фотографката в Инстаграм: PhotoWalkVenice.

Хубавото е, че дава рокли под наем, с които можете да се пренесете в очарователния свят на Венеция и да се видите в една различна светлина!

Автор: Йордана Димитрова.
Снимки: Kristina Bagana.

Италия