ГАРДЕРОБ
В ГАРДЕРОБА на: Росица Рангелова

В ГАРДЕРОБА на: Росица Рангелова


В гадероба на Д-р Росица Рангелова - Дизайнер, собственик на бранда "РОРА" и университетски преподавател по Мода.

Облеклото е най-достъпния начин за възпитание в естетика!


Какво е за Вас модата?
Модата за мен е моя съдба! Като дъщеря на един от доайените на българската мода доц. Йорданка Чернаева, може да се каже, че съм проходила на модния подиум. Модата е моя професия, моя любов, моя страст. Преподавам Мода и създавам Мода! Модата е този живец, който се старае да прави живота ни малко по-красив.


МОДНО БЛИЦ ИНТЕРВЮ:

1. Стилът ми е ЕЛЕГАНТНО-АРТИСТИЧЕН, обикновено не оставам незабелязана с визията си. Винаги се съобразявам с мястото на което ще бъда при избора си на облекло. Смятам, че човек трябва да се облича добре първо заради себе си и второ от уважение към хората, с които ще общува. Мога да допълня, че преди всичко стилът ми е оригинален, женствен и романтичен. Обичам смелите комбинации и впечатляващи бижута. В повечето случаи благодарение на няколко подходящи аксесоара успявам да придам шеметен вид на иначе обикновени дрехи. Не случайно великата Коко Шанел казва „ Модата минава, стилът остава“.2. Най-често нося - не мога да определя каква дреха нося най-често. Моите облекла са изключително разнообразни. Освен това са и в огромно количество. Това ми дава възможност да боравя с много комбинации. По този начин с едни и същи дрехи постигам нови визии.


3. Между панталон и пола, избирам - пред мен никога не е стояла тази дилема, защото изборът ми винаги се е определял от ситуацията, заради която се обличам. По-скоро мога да определя типа пола и панталон, които предпочитам. Този избор се обуславя от вида дрехи, които най-добре подхождат на фигурата ми. Избирам поли и панталони, които подчертават талията ми и не са тесни описващи тялото ми. Полите ми са обемни в различни дължини, а панталоните ми са прави към разкроени с висока талия, някои доближаващи се до пола-панталон.4. Марки тоалети в гардероба ми - не робувам на марки, а избирам дрехи, които ме грабват като визия и качество на изработка. В гардероба ми има облекла от най-различни брандове, от висок ценови клас, до не толкова. Все пак ако трябва да спомена марките, които преобладават то това са:  TWINSET, MANILA GRACE, SANDRO, MAX MARA, TARA JARMON, CLAUDIE PIERLOT, MASSIMO DUTTTI и разбира се дрехи от моят бранд РОРА.5. Между токчета и равни обувки винаги избирам РАВНИ ОБУВКИ, но с малко токче или платформа. Естествено налага ми се да нося обувки на висок ток, но само при условие, че няма да ходя дълго с тях.


6. Марки обувки в гардероба ми - обувките са ми страст! Обичам различните и открояващи се обувки. Имам огромно количество от най-различни марки, както равни така и на висок ток, като последните обикновено са обувани по един, два пъти. Преобладаващите марки са: TWINSET, HOGAN, POLLINI, FRATELLI ROSSETTI, TOSCA BLU, №21.


7. Най- любимата ми дреха е тази, която ми е удобна и ми стои добре. Всъщност НЯМАМ любима такава, защото се стремя да не ги повтарям твърде често.


8. При бельото залагам на цветно бельо, естествено притежавам черно, бяло и задължителното в телесен цвят. От марките предпочитам TRIIMPH, SIMONE PERELE, INTIMISSIMI, LISE CHARMEL, PALMERS, ETAM.


9. Сред аксесоарите акцентирам на БИЖУТА, ШАПКИ, ШАЛОВЕ, КОЛАНИ, използвам много аксесоари, може да се каже, че винаги облеклото ми е придружен от тях. В зависимост от това как съм облечена и ги подбирам. Аксесоарите, които избирам са акцента в облеклото ми и са ясно забележими. 


10. Между малка, средна и голяма чанта, избирам в зависимост от случая, за който я използвам. В ежедневието си залагам на СРЕДНО ГОЛЕМИ ЧАНТИ. При пътуване, задължително съм с малка.


11. Любимата ми чанта е тази, която е компактна и красива. Повечето ми чанти са FURLA и PLINIO VISONA.


12. Предпочитаните от мен бижута са големите, открояващи се ГЕРДАНИ. Основните аксесоари в моя гардероб са бижутата. Имам много, които са от благородни метали със скъпоценни и полускъпоценни камъни, но имам и доста масова бижутерия. Обиците ми са по-дискретни. Пръстените ми са масивни, или слагам няколко един върху друг, за да се открояват, разбира се всички те си подхождат идеално и илюзията обикновено е за един пръстен.


13. Любимото ми бижу - нямам любимо бижу, но винаги съм с пръстени, обици и колие. Късметлийка съм, че съпругът ми за всяка наша годишнина или мой празник ми подарява бижута от благороден метал и естествено всички те са ми любими.
14. Любимият ми парфюм е на CHANEL, по отношение на парфюмите съм много консервативна, въпреки че пробвам различни видове, винаги се връща към любимият ми  CHANEL COCO MADEMOISELLE, който ползвам постоянно от много години.


15. Любимото ми червило е DIOR LIP GLOW 001.


16. Любимата ми марка за грим е - aз почти не се гримирам, слагам си спирала на DIOR, молив за вежди CHANEL, коректор за тъмни кръгове CHANEL и червилото, което всъщност е гланц. Ако ми се налага да бъда гримирана професионално - прибягвам до услугите на малката ми дъщеря, която се справя блестящо.


17. Бих описала гардероба си със следните 3 думи - ОГРОМЕН, ЗАПОМНЯЩ СЕ, КАЧЕСТВЕН.


18. Преобладаващите цветове в гардероба ми са - ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ, нямам любим цвят. От студентка се обличам по схема, която изисква различен цвят всеки ден. Обичам да съчетавам странни комбинации от цветове и принтове. Много ми харесва и понякога да се обличам изцяло монохромно.


19. Ако трябва да се обличам изцяло само от една марка, бих избрала  VALENTINO.


20.Моята тайна за красота e да съм щастлива! Старая се да се храня здравословно, без пакетирана храна. Обичам движението и природата. Имам прекрасно семейство, което ме зарежда. Работя работа, която ми харесва. А относно облеклото се старая да се обличам с дрехи, които да подчертават достойнствата на тялото ми. Избирам дрехи и аксесоари, които да са модерни, качествени, но и задължително да отговарят на моят натурел. Тайната е в умелото съчетание на кройка, цвят и аксесоар!Снимки: Личен архив.

ГАРДЕРОБ